daszum
12:45, 09 wrz 2015

Dzisiaj proszę Was o pomoc w urządzeniu rabaty w kształcie trójkąta , bezpośrednio przy wejściu na działkę, na którą nie mam żadnego pomysłu. Przepraszam za bałagan, ale dom jest w trakcie remontu.
Wymiary trójkąta:
- bok, gdzie bezlitośnie obcięto po 1/3 każdej tui - 19,5 m
- bok na wprost wejścia, gdzie się ostało 6 wysokich szmaragdów - 11,5 m
- najdłuższy bok z krawężnikiem - 20 m
W pasie pomiędzy wysokimi tujami i hałdą piasku nie można nic posadzić, ponieważ jest tam betonowy przepust. Przez działkę przechodzi zabetonowany rów, który za moją działką jest odkryty (widoczny za hałdą piasku na drugim zdjęciu).
Poradźcie, co posadzić przed tymi uciętymi tujami, czy szmaragdy i czekać aż podrosną, a może np. ogniki, czy jeszcze coś innego.
Myślałam o jakiejś różance na tej rabacie, ale nic mi się ostatecznie nie wykrystalizowało.
Baza roślin do wykorzystania jest w moim wcześniejszym poście.
Wymiary trójkąta:
- bok, gdzie bezlitośnie obcięto po 1/3 każdej tui - 19,5 m
- bok na wprost wejścia, gdzie się ostało 6 wysokich szmaragdów - 11,5 m
- najdłuższy bok z krawężnikiem - 20 m
W pasie pomiędzy wysokimi tujami i hałdą piasku nie można nic posadzić, ponieważ jest tam betonowy przepust. Przez działkę przechodzi zabetonowany rów, który za moją działką jest odkryty (widoczny za hałdą piasku na drugim zdjęciu).
Poradźcie, co posadzić przed tymi uciętymi tujami, czy szmaragdy i czekać aż podrosną, a może np. ogniki, czy jeszcze coś innego.
Myślałam o jakiejś różance na tej rabacie, ale nic mi się ostatecznie nie wykrystalizowało.
Baza roślin do wykorzystania jest w moim wcześniejszym poście.