Ja też takich strażników bym chciała!
Cisy rzeczywiście ładnie by wyglądały! Ale jak to z nimi jest? Wywołują uczulenie? Podobno tak więc u mnie odpadają ze względu na dzieci
Ja mam cisy i nikt z nas uczulenia nie ma, ani się nie zatruł. Gdzieś też był temat cisów, że są trujące.
Gdyby się trzymać w wyborze, które rośliny są trujące to ogrody by były prawie puste
A i trujące! I owocki chyba mają? Ja to tak przy przejściu nie będę ich sadzić bo o dzieci się boję. Starszy to rozważny jest, a młodszy to jeszcze nie wiem czy będzie taki sam....
Wbrew pozorom z rocznym zrobiłam więcej, jak nie chodził, niż później Siedział w wózku i jadł chrupki, a później, to już masakra była, stał zawsze tam gdzie się kopało, czy coś robiło, o wyrywaniu roślin i urywaniu ich kawałków nawet nie wspomnę
3 latkowi można spróbować wytłumaczyć żeby nie ruszał trujących koralików cisa a rocznemu to tak ciężko. Ale spróbować możesz lub poszukać cisów męskich, które owoców nie mają.