Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

malkul 18:48, 28 sty 2016

ag_zie napisał(a)
Do ogrodowego notatnika:

ja tez pozwoliłam sobie ukraść do moejgo ogrodoweo notatnika jak to ładnei nazwałaś
ag_zie 20:58, 28 sty 2016

kamila66 napisał(a)

Mój M zawsze chciał aby przy furtce byli dwaj strażnicy np świerki... tylko miejsca brak
Prawdę mówiąc gdybym miała to miejsce posadziłabym po obu stronach cisy stożki jak ma szefowa bo to cały rok zimozielone jest

Ja też takich strażników bym chciała!
Cisy rzeczywiście ładnie by wyglądały! Ale jak to z nimi jest? Wywołują uczulenie? Podobno tak więc u mnie odpadają ze względu na dzieci
ag_zie 21:01, 28 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ooooo to dobry pomysł z tymi cisami.
Danusia tak właśnie strażników sadziła

Pamiętam jak ja się nalatałam przy moim rocznym synku. Teraz fajnie bo 3,5 roku to dużo sam potrafi zrobić

To teraz ja z rocznym szkrabem nie podziałam
Taki 3;5 to już fajny - i nawet mamie pomoże. Mój chwasty w bruzdach wyrywał i dżdżownice zbierał
MirellaB 21:02, 28 sty 2016

Ja mam cisy i nikt z nas uczulenia nie ma, ani się nie zatruł. Gdzieś też był temat cisów, że są trujące.
Gdyby się trzymać w wyborze, które rośliny są trujące to ogrody by były prawie puste
ag_zie 21:03, 28 sty 2016

malkul napisał(a)

ja tez pozwoliłam sobie ukraść do moejgo ogrodoweo notatnika jak to ładnei nazwałaś

a proszę!
Ten notatnik to Kasya mi odsunęła na początku mojej przygody na O.
ag_zie 21:06, 28 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ja mam cisy i nikt z nas uczulenia nie ma, ani się nie zatruł. Gdzieś też był temat cisów, że są trujące.
Gdyby się trzymać w wyborze, które rośliny są trujące to ogrody by były prawie puste

A i trujące! I owocki chyba mają? Ja to tak przy przejściu nie będę ich sadzić bo o dzieci się boję. Starszy to rozważny jest, a młodszy to jeszcze nie wiem czy będzie taki sam....
Dominika11 21:08, 28 sty 2016

MirellaB napisał(a)
dokładnie tak - ja też mam i jakoś spoko

ale racja jakbyśmy patrzyli, że to trujące, a to ma kolce a tamto jeszcze cos innego to faktycznie zostałaby chyba tylko trawa
AnnaCh 21:11, 28 sty 2016

ag_zie napisał(a)
To teraz ja z rocznym szkrabem nie podziałam
Taki 3;5 to już fajny - i nawet mamie pomoże. Mój chwasty w bruzdach wyrywał i dżdżownice zbierał
Wbrew pozorom z rocznym zrobiłam więcej, jak nie chodził, niż później Siedział w wózku i jadł chrupki, a później, to już masakra była, stał zawsze tam gdzie się kopało, czy coś robiło, o wyrywaniu roślin i urywaniu ich kawałków nawet nie wspomnę
Makao_J 21:31, 28 sty 2016

3 latkowi można spróbować wytłumaczyć żeby nie ruszał trujących koralików cisa a rocznemu to tak ciężko. Ale spróbować możesz lub poszukać cisów męskich, które owoców nie mają.
kamila66 07:57, 29 sty 2016

Nie wiedziałam, że cis uczula. Gdyby podobała ci się taka forma to można ciąć tak samo bukszpany i "chyba" choinę kanadyjską.
Dodam fotkę jak zobaczysz usunę