Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

malgorzata_s... 15:44, 20 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

Gosia podziwiam ten twój piękny poukladany ogród .
Kiedy mój będzie taki poukladany .
Echh ...

Aniu a ja podziwiam Twój ogród bo gdyby mój był większy to nie musiałby być aż taki poukładany. Trochę niepoukładania wolę ale niestety u mnie musi być jak jest
malgorzata_s... 15:47, 20 lis 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, ogromne zmiany, a to przecież jeszcze nie koniec (jak czytam), jest super, ogród i dom dostały piękną oprawę

Aguś oprawa fajna ale ogród taki formalny się zrobił. Nie do końca to jest to co uwielbiam bo wolałabym mniej formalnie ale z efektu zadowolona jestem.
malgorzata_s... 15:49, 20 lis 2018

Ewa777 napisał(a)
A mi właśnie takie ciepłe kolory podobają się najbardziej Dlatego tak mi się podobają zmiany jakie zaszły u Ciebie

Też mi się podobają ale mniej zielono teraz Może wiosną mnie bardziej zachwyci
malgorzata_s... 15:52, 20 lis 2018

Kindzia napisał(a)
Małgoś...szał byka!!! Super wyszło!!! Moje klimaty, wiesz

Kule...kamienne fajne, ale chyba drogie jak nie wiem co...widziałam kiedyś w Chronosie, jak szukałam takich zakrzywionych. Chociaż taka mniejsza to może nie będzie miała powalającej ceny. Tyle, że to ciężkie jak diabli, sama autem chyba nie przytargasz...czyli transport by doszedł

No wiem bo się poukładało co Myślę o zrobieniu własnoręcznym a wlaściwie mężoręcznym
Ty wiesz co ja się nagłowiłam o jakie zakrzywione kule Ci chodzi????
Dopiero potem wpadłam że mówisz kule na mole..
AgnieszkaW 17:20, 20 lis 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Aguś oprawa fajna ale ogród taki formalny się zrobił. Nie do końca to jest to co uwielbiam bo wolałabym mniej formalnie ale z efektu zadowolona jestem.

Małgoś, nie widziałam w całości Twojego ogrodu, ale może w części przedogródkowej będzie poukładany, a dalej już takie płynniejsze linie? myślałaś nad tym? Ale to znowu rewolucja by była Czy masz mniej więcej rzut z góry Twojego ogrodu/ rabat w przedogródku i dalej? Ciekawam, czy można jeszcze coś zmienić, byś była bardziej zadowolona? Ja np. zmieniłabym tę linię, by ją bardziej "uspokoić"

To
malgorzata_szewczyk napisał(a)

na takie cosik:

No to się wymądrzyłam, nawet nie bierz tego pod uwagę, bo to taka tylko moja "radosna twórczość"
Buziaki

Ps, oczywiście z pozostawioną nową, śliczną nawierzchnią i tym cudnym płotem nowym, ale nie miałam odpowiedniej fotki, więc zrobiłam na starym planie
malgorzata_s... 17:29, 20 lis 2018

AgnieszkaW napisał(a)

Małgoś, nie widziałam w całości Twojego ogrodu, ale może w części przedogródkowej będzie poukładany, a dalej już takie płynniejsze linie? myślałaś nad tym? Ale to znowu rewolucja by była Czy masz mniej więcej rzut z góry Twojego ogrodu/ rabat w przedogródku i dalej? Ciekawam, czy można jeszcze coś zmienić, byś była bardziej zadowolona? Ja np. zmieniłabym tę linię, by ją bardziej "uspokoić"

To

Mój ogród ma wejścia z dwóch stron bo dom składa się jakby z dwóch części. Pierwsza jest starą częścią gdzie mieszka mama od strony bramki. Od strony podjazdu jest drugie wejście do mnie i to jakby drugi przedogródek.
To jest od strony furtki Rzut mam z Mai

Z tą linią z przodu masz rację i nie pisz że mam nie brać pod uwagę Twojego pomysłu bi już dawno myślałam o zmianie tej linii tylko nie mam pomysłu jak te rabaty ujednolicić.Czy hakonki pociągnąć naw lewo?
Tu jest druga strona ogrodu i za sadzawką ogród się kończy.
AgnieszkaW 17:37, 20 lis 2018

Mniej więcej wiem, tylko że teraz jest chyba całkiem inaczej. Czy w ogóle coś chcesz zmieniać, czy pozostawić jak jest teraz? Mi nasunęła się tylko ta zmiana zarysu rabaty przy wejściu (tym bocznym?, bo nie kojarzę?)

Gosiu, zdecydowanie hakonki pociągnąć na druga stronę, coś w ten deseń można np.

(oczywiście z nową ścieżką, ciągle operuję tym starym zdjęciem)

malgorzata_s... 18:10, 20 lis 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Mniej więcej wiem, tylko że teraz jest chyba całkiem inaczej. Czy w ogóle coś chcesz zmieniać, czy pozostawić jak jest teraz? Mi nasunęła się tylko ta zmiana zarysu rabaty przy wejściu (tym bocznym?, bo nie kojarzę?)

Ta zmiana wejdzie w życie bo ten cypel mnie denerwował bardzo. Pokażę Ci jeszcze bok jak znajdę widok z góry. Może wymyślisz lepsze linie.jak znajdę to napiszę u Ciebie Dzięki
AgnieszkaW 18:17, 20 lis 2018

Ok, do hakonek warto zamienić berberysy Admiration na Concorde - limonka traw świetnie współgrać będzie z fioletem berberysów, do tego te Nigry w tle o podobnym kolorze...

(ten zaznaczony fiolet to berberysy Concorde (ja je uwielbiam, są cudne w kolorze)
malgorzata_s... 18:21, 20 lis 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Ok, do hakonek warto zamienić berberysy Admiration na Concorde - limonka traw świetnie współgrać będzie z fioletem berberysów, do tego te Nigry w tle o podobnym kolorze...

(ten zaznaczony fiolet to berberysy Concorde (ja je uwielbiam, są cudne w kolorze)

Concord zapisuję i znowu mam nad czym myśleć i planować