Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

Kindzia 10:17, 15 maj 2017

Tulipanami se oczy nacieszyłam
Ale nam Małgosia jeżówy kupiła!!! Szykuj miejsce
AgnieszkaW 10:37, 15 maj 2017

Gosiu, cudne masz te tulipany. Napisz, proszę, czy masz jakieś doświadczenia z tulipanami, które co roku kwitną, nie zanikają i nie trzeba ich co roku "wyciągać" z ziemi? Wiem, wiem, że mam chyba nierealne wymagania, ale poza botanicznymi szukam "żelaznych" odmian, coby co roku nie tracić kasy na nowe cebulki. Na razie mam jedne upatrzone kremowe, muszę kupić na jesień, ale chciałabym jeszcze jakieś bordowe i różowe.
malgorzata_s... 15:09, 15 maj 2017

Gocha napisał(a)
Gosiu ale przepiękny spektakl tulipanowy nam zapodałaś. Dziewczyno gdzie Ty je upychasz ? Po prostu miodzio, wymuskane, wypielęgnowane i te kanciki.

Gosiu czasem wydaje mi się że już wielowarstwowo sądzę ale niestety tulipany w większości okazują się jedno lub dwuletnie.Kanciki jeszcze w tym roku nie poprawione przecież
malgorzata_s... 15:10, 15 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Tulipanami se oczy nacieszyłam
Ale nam Małgosia jeżówy kupiła!!! Szykuj miejsce

Kasiu cieszę się bardzo
lojalna_ 15:11, 15 maj 2017

Goska ale aby masz radośnie ))posiedzialam wśród tych zapachów na trawie )))
malgorzata_s... 15:31, 15 maj 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, cudne masz te tulipany. Napisz, proszę, czy masz jakieś doświadczenia z tulipanami, które co roku kwitną, nie zanikają i nie trzeba ich co roku "wyciągać" z ziemi? Wiem, wiem, że mam chyba nierealne wymagania, ale poza botanicznymi szukam "żelaznych" odmian, coby co roku nie tracić kasy na nowe cebulki. Na razie mam jedne upatrzone kremowe, muszę kupić na jesień, ale chciałabym jeszcze jakieś bordowe i różowe.

Niestety u mnie wszystkie tulipany zanikają.Nie wykopuję bo szkoda zachodu.
Kiedyś myślałam że giną bo nie wykopuję więc zakupiłam skrzyneczki na różne kolory i odmiany i wykopałem. Okazało się że sądziłam duże cebule a przybyszowe już były małe.Po zakopaniu zakwitła co 10. Pomyślałam więc że może urosną bo liści dużo było.Wykopałam jeszcze mniejsze.
Z różowych i bordowych niestety nie znam trwałych odmian poza queen od night.
Większość mam kupowane na wagę bez nazwy.
malgorzata_s... 15:32, 15 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Goska ale aby masz radośnie ))posiedzialam wśród tych zapachów na trawie )))

Jak jest słoñce to jest radośnie
Basilikum 17:36, 15 maj 2017

ja wlasnie tez mam dylemat wykopywac czy nie hmmm, z wykopanych 10 rok temu bylo 2 kwiatki w tym roku
17:36, 15 maj 2017
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Niestety u mnie wszystkie tulipany zanikają.Nie wykopuję bo szkoda zachodu.
Kiedyś myślałam że giną bo nie wykopuję więc zakupiłam skrzyneczki na różne kolory i odmiany i wykopałem. Okazało się że sądziłam duże cebule a przybyszowe już były małe.Po zakopaniu zakwitła co 10. Pomyślałam więc że może urosną bo liści dużo było.Wykopałam jeszcze mniejsze.
Z różowych i bordowych niestety nie znam trwałych odmian poza queen od night.
Większość mam kupowane na wagę bez nazwy.

na kilogramy? ....to całkiem fajne te tulipany są ...złaszcze te rózowe co przez nie słonce ładnie prześwituje ...ja jakoś sie nie odważyłam choć widziałam jesienią

te tulipany to zagadka nie do rozszyfrowania ....bo zastanawia mnie co piszesz ja swoich nie wykopuje ...z lenistwa oczywiście
u mnie wiele daje rade w kolejnych sezonach ...mniej lub bardziej ale sa ...akurat Queen of Night u mnie wymarły ...zostały niedobitki ..a jeden sie zmutował i jest pomarańczowo dziwny ale mam tez takie co wiele dziewczyn pisze ze u nich zanikaja ....a u mnie daja sobie jakos radę Sherlock Holmes tez nie da rady tej zagadki rozwikłać

hanka_andrus 18:10, 15 maj 2017

Gosiu, przesyłka dotarła! Ściskam, całuśkam i podskakuję do góry z radości! Cmok,cmok!