to chyba o różankę chodziło..
kupilam już roże na tą różankę a w plecy myślę dać trzcinnika kf na zmianę z lo na obeliskach x3
tak dokładnie to niewiem gdzie konkretne róże posadzę, jak je dostanę to będziemy dumać
byliny i trawy raczej z własnych wysiewów bo mi się spodobało
murki juz mi tu parę osób polecało, ale jakoś tak nie mogę sie do tego przemoc.jak nam robili taras i kostkę to mowilam ze chce te murki, ale tak sie robota przeciągnęła że wszyscy zapomnieli i brukarze skończyli u nas....... i teraz niewiem czy tak na same murki by chciał, on ze zduńskiej jeździł..niewiem
Agata
na dole wokół tarasu będą róże, po lewo moja różanka w plecach z lo na obeliskach i chyba trzcinnikami kf. po prawo skarpy obsadzone the fairy i swany.
na środku widać dwie rabaty srodkowe z kólkami, tam myslałam obeliski z lo w lawendzie
potem są rabaty boczne jeszcze bez konkretnego planu na nasadzenia i w nich po dwa drzewa. ja bym chciała dać na obi szpalery hortensji i w nogach pokombinować ale dziewczyny pewnie słusznie mi tu radzą że bedzie nudno..
i dalej dwie rabaty po bokach altany, na ktorejs z nich myslałam o zagajniku brzozowym właśnie z tymi dereniami itd na tle serbów tak jak piszesz
plan na graby jest na froncie, nie widac go na rysunku
czyli co drzewa przy domu-no stres? ok!
zagajnik z brzozami to jedno a brzoza przy tarasie to drugie
przy tarasie juz ustaliłyśmy ze najlepsze brzozy bo ażurowy cień dają, wymieniałam parę takich rosnących do 5m ale dobrze piszesz ze za niskie to i tak nie zacienią bo słońce wysoko.
w między czasie doszła do naszego forum jeszcze Agata ktora podrzuciła mi pomysł na pergotenty czy cos takiego i temat zacienienia tarasu wrocił więc narazie o brzozach przy tarasie nie myślę jak jednak bedę go zacieniać w sposób nazwijmy to naturalny to będą to brzozy, najlepiej wielopniowe