Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Luteczka 16:39, 16 mar 2016

A przezroczysty mi nic nie da, bo słońce będzie tylko rozproszone. No nic, u nas na razie Żagiel a coś więcej to trzeba dobrze przemyśleć
Kasya 16:41, 16 mar 2016

wez ty powieksz ten rysunek bo ja slepa jestem

nie wiem na czym stanelo ale widzialam rysunek na ktorym na moj gust slupy byly za daleko troche od tarasu
Iwk4 16:56, 16 mar 2016

Aniu, z tego co sprawdziłam,
róże są niskie i napewno niebędą rosły ci książkowo. U koleżanki w szpalerze rosną 3 takie same róże i każda mainny pokrój, wysokość, a że ma wzdłuż scieżki do domu, to mi to przeszkadza, ze nie ma tam ładu. Ona sama nie wie, dlaczego ta sama odmiana rośnie tak różnie.
Z wyższych róż masz:
Artemis - 1m-1,5m
Princesse - 0,7m-1m
MW - 0,7m-1m
Maria Theresa 1m

O Glacier pisałaś, ze ma 1,2 m, ja znlalazłam w opisie, że jest okrywowa i ma 0,8m
Jest za niska by sadzić ją między Artemis i Princess.

MW bym nie sadziła między Hanne, bo ma inny pokrój kwiatu i szkoda by było, gdyby w szpalerze tamtych róż została przez nie zagłuszona. Powinna grać pierwsze skrzypce, nie jestem pewna zgrania tonacji, nie widziałam ich obok siebie, a fotki mogą przekłamywać kolor.

Teraz tak: Pashmina jest prawie biała, Artemis i Glacier są białe, podobnie Swan. Chcesz takie białe plamy pojedyncze rozrzucone na rabacie? No nie wiem, nie jestem tego pewna...
ale to nie mi ma się podobać, tylko tobie ... Mi się tak nie za bardzo podoba

I następna rzecz. LO narysowałaś dalej od muru. Czy one nie będą na ścianie, tylko na obeliskach? Bo to ważne.
anna_t 16:56, 16 mar 2016

nie umiem powiekszyć...

z słupami na niczym nie staneło, bedą napewno przy dolnych palisadkach przy najniższym stopniu schodów
zaraz rysunek strzele moze rozjasni
Iwk4 16:58, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)
nie umiem powiekszyć...

Za chwilę wrzucę do painta i poprawię, tylko musze wiedzieć, co
anna_t 17:04, 16 mar 2016

widok z góry, wymiary nie w skali
pytanie
czy jeżeli cieśla stwierdzi ze trzeba dać górną belke to dać ją w połowie tak jak zielony kwadrat czy obok schodów jak pomarańczowy
anna_t 17:05, 16 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Za chwilę wrzucę do painta i poprawię, tylko musze wiedzieć, co

mi sie wydaje że widać
anna_t 17:11, 16 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, z tego co sprawdziłam,
róże są niskie i napewno niebędą rosły ci książkowo. U koleżanki w szpalerze rosną 3 takie same róże i każda mainny pokrój, wysokość, a że ma wzdłuż scieżki do domu, to mi to przeszkadza, ze nie ma tam ładu. Ona sama nie wie, dlaczego ta sama odmiana rośnie tak różnie.
Z wyższych róż masz:
Artemis - 1m-1,5m
Princesse - 0,7m-1m
MW - 0,7m-1m
Maria Theresa 1m

O Glacier pisałaś, ze ma 1,2 m, ja znlalazłam w opisie, że jest okrywowa i ma 0,8m
Jest za niska by sadzić ją między Artemis i Princess.

MW bym nie sadziła między Hanne, bo ma inny pokrój kwiatu i szkoda by było, gdyby w szpalerze tamtych róż została przez nie zagłuszona. Powinna grać pierwsze skrzypce, nie jestem pewna zgrania tonacji, nie widziałam ich obok siebie, a fotki mogą przekłamywać kolor.

Teraz tak: Pashmina jest prawie biała, Artemis i Glacier są białe, podobnie Swan. Chcesz takie białe plamy pojedyncze rozrzucone na rabacie? No nie wiem, nie jestem tego pewna...
ale to nie mi ma się podobać, tylko tobie ... Mi się tak nie za bardzo podoba

I następna rzecz. LO narysowałaś dalej od muru. Czy one nie będą na ścianie, tylko na obeliskach? Bo to ważne.

glacier to opis z opakowania, róża rabatowa 1-1,2 wys, biała
z MW sie nie sprzeczam bo mało sie znam
po drugiej stronie na skarpach beda roze w misz maszu dlatego tutaj tez tak myslalam
tu jest taki misz masz https://pl.pinterest.com/pin/166422148708534173/
i Ewik tak chyba sadzi https://pl.pinterest.com/pin/166422148708580034/
LO bedzie na obeliskach, myslałam wczesniej o pergoli pomiedzy oknami ale chyba to bedzie nie bardzo. dlatego dam tam 3 obeliski, mogę 2 jak tak Ci się lepiej widzi
edit: LO narysowałam dalej od muru bo myslałam dac pod scianą trzcinnika żeby ladnie powiewał zza róż, ale może byc tez gracek. takie tło
MirellaB 17:12, 16 mar 2016

U Ciebie cd profesjonalnego planowania nasadzeń - fajnie
Kasya 17:13, 16 mar 2016

a dlaczego te sznurki do zagla takie dlugie ?

a nie myslalas o takim ?
http://www.tendinfissi.it/img/pergotenda/pergotenda_1g.jpg