Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Iwk4 17:54, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)
byłam, ale zimno brr...
myslisz że hanne da rede na delikatnej skarpie?
wiesz co ja jutro wygrabkuje te skarpy jeszcze, zdejme trochę ziemi bo w paru miejscach sa górki i zrobię fote. ocenisz ją
i bedę przyzwyczajała sie do tego pomysłu, zobaczę czy mi zagra

Anie możesz dać na dole drugiej palisadki i będą dwie rabaty na poziomach?
Iwk4 18:00, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)

jak robisz te fotki?zrobiłabym cały kolarz mojej rabaty i skarpy z swany

W prgramie Picassa można robić kolaże, ale nie zawsze można sobie rozmieścić, jak się chce, chyba, ze wstawisz jako zdjęcie JPEG np. pusty prostokąt zapisany najpierw w Paincie.
Zapisujesz sobie do folderu na kompie zdjęcia jako JPEG, możesz też z painta. Potem otwierasz folder w programie Picassa i robisz kolaż, jak się nauczysz, można zmieniać miejsca, wyrzucać zbędne fotki i obrazki. Robię to trochę intuicyjnie. Trudno mi wytłumaczyć
anna_t 18:04, 16 mar 2016

Luteczka napisał(a)

daj tak żeby był taki sam odstęp od schodów jak z drugiej strony

czyli taka wersja, no w sumie racja. musi ładnie to wyglądać z altany ale i z okien salonu
słupy wyszlyby tak, akurat symetrycznie patrzac na płyty

anna_t 18:09, 16 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Anie możesz dać na dole drugiej palisadki i będą dwie rabaty na poziomach?

ale to tak bedzie
anna_t 18:10, 16 mar 2016

nie chce wbijac sie w kolejne koszty i robic kolejnych pieter, musimy wymyslic cos ladnego z tego...
Iwk4 18:12, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)
nie chce wbijac sie w kolejne koszty i robic kolejnych pieter, musimy wymyślić cos ładnego z tego...

Ania, jak równo rozgrabisz u góry na górnym poziomie, to na dole też będzie niewielki spadek. Ja taki mam u mnie przy zejściu z tarasu. Mam tam bukszpany i dają radę. Nie martw się. Będzie dobrze. Poziomy wytyczysz, jak palisadki pan wkopie jest dobrze
anna_t 18:19, 16 mar 2016

tak właśnie mi sie też wydaje. teraz dawałam na te skarpy duzo ziemi zeby tak rochę wypłaszczyc na górze zeby woda sie troche trzymała. a jak będe miec palisadki to już bedzie luzik
gdzie u siebie masz fotki tego miejsca?przegladam wizytowke ale skarpy nie widzę...
anna_t 18:23, 16 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

W prgramie Picassa można robić kolaże, ale nie zawsze można sobie rozmieścić, jak się chce, chyba, ze wstawisz jako zdjęcie JPEG np. pusty prostokąt zapisany najpierw w Paincie.
Zapisujesz sobie do folderu na kompie zdjęcia jako JPEG, możesz też z painta. Potem otwierasz folder w programie Picassa i robisz kolaż, jak się nauczysz, można zmieniać miejsca, wyrzucać zbędne fotki i obrazki. Robię to trochę intuicyjnie. Trudno mi wytłumaczyć

ja jeszcze w picassie nie pracowałam, muszę sprobować
Iwk4 18:33, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)
tak właśnie mi sie też wydaje. teraz dawałam na te skarpy duzo ziemi zeby tak rochę wypłaszczyc na górze zeby woda sie troche trzymała. a jak będe miec palisadki to już bedzie luzik
gdzie u siebie masz fotki tego miejsca?przegladam wizytowke ale skarpy nie widzę...

Aniu, no właśnie tutaj jest spadek, gdzie są bukszpany. Tego po nasadzeniach nie bardzo widać. Mam tam trzy schodki
Stąd też u mnie murki przy tarasie niwelują poziomy
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1060494/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1060497/original.JPG
ewa004 19:20, 16 mar 2016

Ale burza mózgów
Podczytuje i trzymam kciuki za trafne decyzje