Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 11:35, 18 kwi 2016

tusiawka napisał(a)
Sporo zrobiłaś, a zrywanie darni to ciężka robota.
Efekt bardzo fajny.
Puzzle troche ziemią zasyp, bo na stykach mogą obsychać za bardzo.

cześć Marta
zrywa na szczęście emuś, ja sie na początku wzięłam ale potem ledwo małą nosiłam..
puzzle narazie tak ułożone ale będę wycinać duzy prostokąt zeby takie wciśnięte w ziemie były. dzięki za radę, moze kompostem je sypne?
anna_t 11:36, 18 kwi 2016

Filemon24 napisał(a)

hah bogaczka akurat na te duże egzemplarze sobie odłożyłam bo hortensje to moja ogrodowa miłość, tak to wszystko dzielę i kombinuje jak się da aby najtańszym kosztem zrobić

ładną dostałaś sadzonkę pashminy ? ja dopiero w maju dostane w doniczkach, już się doczekać nie mogę

sadzonka ładna tylko kolczasta cholera jest strasznie
anna_t 11:37, 18 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

A sprawdzęA ja jeszcze lubię praktyków popytać-bo projekt swoje, a życie swoje

oj to bardziej Bożenki z hortensjady podpytaj, ona praktyk
anna_t 11:40, 18 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Dziewczynki w sumie dużo zależy też od cięcia, Bożenka wszystko u siebie opisała dokładnie. Ja swoje teraz przycięłam mocno po posadzeniu bo nie chce by się wysilały na kwitnienie, ale by się ukorzeniły dobrze. Potem też zamierzam ciąć na 3 oczka może. Potem wysokość około 1,5 będzie dla mnie idealna

dokładnie
ja Swoje polar bear uciachałam strasznie mocno bo mi sie nie podobało jak były w szkółce prowadzone. mi bardziej zależy a szerokości niz wysokości
anna_t 11:41, 18 kwi 2016

anbu napisał(a)
Ania super

Jakie chcesz hortki?

dzieki
tam będą limki
Margarete 13:01, 18 kwi 2016

Ale duzo roboty wykonane, a kanciki ostre jak zyleta

Ja robiąc rabate ( 36 m długa) dawałam czarna agro, ale ta cienka nie ta plastikową szkólkarską...potem sadząc rosliny ją wycinałam,kolejne kawałki wycinałam i usuwałam, tak od 3 lat wycinałam, potem dosadzałam, przesadzałam, sadziłam cebulowe i tym sposobem szmaty juz prawie nie ma, troche jej zostało pod zywopłotem z ligustra i pod kamykami...ale moim zdaniem spełniła swoje zadanie, teraz jak sie rozrosły rosliny imam wykorowane grubo to jest ok ale na początku chyba bym bez niej nie dała rady...wiem że to tu na tym forum niepopularny pogląd, ale takie sa moje doswiadczenia
Makao_J 13:10, 18 kwi 2016

Kawał roboty wykonaliście. Fajnie.
U nas nic nie tknięte bo syn wyprawiał 10-te urodziny. Zaprosił kolegów w wyniku czego kilka roślin ucierpiało, ale liczę że odbiją.

Na bałagan w domu nie mam patentu. Efekt sprzątania widać tylko przez 30 min. Potem na nowo przejść nie można. Na pewno bałaganu nie wolno im przenosić poza pokoje. Jak coś to zamykam drzwi i go nie widać
ren133 13:37, 18 kwi 2016

anna_t napisał(a)

nie dotrwają

A nawet gdyby to i tak załapię się tylko na trzy
anna_t 14:47, 18 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Ale duzo roboty wykonane, a kanciki ostre jak zyleta

Ja robiąc rabate ( 36 m długa) dawałam czarna agro, ale ta cienka nie ta plastikową szkólkarską...potem sadząc rosliny ją wycinałam,kolejne kawałki wycinałam i usuwałam, tak od 3 lat wycinałam, potem dosadzałam, przesadzałam, sadziłam cebulowe i tym sposobem szmaty juz prawie nie ma, troche jej zostało pod zywopłotem z ligustra i pod kamykami...ale moim zdaniem spełniła swoje zadanie, teraz jak sie rozrosły rosliny imam wykorowane grubo to jest ok ale na początku chyba bym bez niej nie dała rady...wiem że to tu na tym forum niepopularny pogląd, ale takie sa moje doswiadczenia

wiesz, jeżeli rośliny na tym nie ucierpiały to chyba to jest najważniejsze. myslę że nie ma co tworzyć sztywnych zasad, każdy ogród i ogrodnik jest inny. wazne zebyśmy wymieniali sie tutaj swoimi doświadczeniami a kto co zrobi z ta wiedza to już hulaj dusza
kiedy ja w końcu zobaczę Twój ogród?
anna_t 14:50, 18 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Kawał roboty wykonaliście. Fajnie.
U nas nic nie tknięte bo syn wyprawiał 10-te urodziny. Zaprosił kolegów w wyniku czego kilka roślin ucierpiało, ale liczę że odbiją.

Na bałagan w domu nie mam patentu. Efekt sprzątania widać tylko przez 30 min. Potem na nowo przejść nie można. Na pewno bałaganu nie wolno im przenosić poza pokoje. Jak coś to zamykam drzwi i go nie widać

ooo to 30min cos jak u mnie, pocieszyłaś mnie myslalam ze tylko u mnie wieczny rozgardiasz
ja jeszcze dziewczyny mam za małe ale tez potem będą mogły tylko u siebie szaleć. fakt jest taki ze to też trochę mojej winy bo gdybym z nimi u nich siedziała to tam by byly tylko zabawki ale ja wole w salonie bo tu laptoka z forum mam