Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

MirellaB 10:22, 19 kwi 2016

Zimno Aniu okrutnie. Ja znowu przeziębiona
Nie przeszkodzi mi to jednak jechać do Jucci mojego ulubionego centrum ogrodniczego na zakupy

Wczoraj odkryłam trzy nowe szkółki 12 km od mojej miejscowości i kupiłam magnolię żółtą i cztery hortki vanilki

Ciemierniki jakoś mało mi się podobają
anna_t 10:25, 19 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Heeh-ja się szykuję na przyprowadzanie dziewczyn do domu-mam dwóch synówA niestety to zawsze pozycja teściowej

ja początkowo śmiałam sie że szkoda że nie będę teściową dla synowej że niby popalić bym dała ale teraz się cieszę, zawsze cos jest nie teges z teściowymi. nie wiem o co chodzi
kasja83 10:28, 19 kwi 2016

anna_t napisał(a)

ja początkowo śmiałam sie że szkoda że nie będę teściową dla synowej że niby popalić bym dała ale teraz się cieszę, zawsze cos jest nie teges z teściowymi. nie wiem o co chodzi

Ja już się martwię na zapas w tej kwestii, bo mama chłopca ze startu jest tą gorszą teściową-tą, która się wiecznie wtrąca itd. Kobieta swojej mamie zawsze więcej wybacza i mniej jej przeszkadza w zachowaniu. Niestety mamy chłopców w tym względzie są zawsze na straconej pozycji.
anna_t 10:29, 19 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Zimno Aniu okrutnie. Ja znowu przeziębiona
Nie przeszkodzi mi to jednak jechać do Jucci mojego ulubionego centrum ogrodniczego na zakupy

Wczoraj odkryłam trzy nowe szkółki 12 km od mojej miejscowości i kupiłam magnolię żółtą i cztery hortki vanilki

Ciemierniki jakoś mało mi się podobają

eeee Mirelka ładne są, jeszcze w żwirku to normalnie bajka chciałam z 10szt na początek ale niewiem czy to nie jakaś lipa po 7zł jak w nawet w marketach sa po 17zł

a czy Ty ostatnio nie pisałaś że miejsca Ci juz brakuje?
ewa004 11:21, 19 kwi 2016

Moja tesciowa tylko raz się wtrąciła
Było ta 22 lata temu ,byłam w ósmym miesiacu ciąży
Powiesiłam sobie firanki ,ale tak inaczej ,kosztowało mnie to wyjazd do szpitala i przedwczesny poród .
Jak wróciłam z córcia do domu ,patrzę i nie wierzę ..moje firanki wiszą inaczej ,tak normalnie
Pytam się KTO !!! A Emus no że Mamusia ,bo myślała że ja nie mam siły bo tak brzydko powiesiłam .
Oj ale się wściekłam ,nakarmiłam dziecko w auto i do Mamusi .
Powiedziałam cztery słowa ,firanki na drugi dzień przepięte ,Teściowa do dzisiaj mi to wypomina ,ale nigdy więcej w nic się nie wtrąciła
Filemon24 11:47, 19 kwi 2016

anna_t napisał(a)

eeee Mirelka ładne są, jeszcze w żwirku to normalnie bajka chciałam z 10szt na początek ale niewiem czy to nie jakaś lipa po 7zł jak w nawet w marketach sa po 17zł

a czy Ty ostatnio nie pisałaś że miejsca Ci juz brakuje?

Generalnie odradzam ci zakupy przez internet bo zazwyczaj wysyłają tak malutkie roślinki że masakra..... może jeszcze przemyśl te zakupy
lindsay80 12:43, 19 kwi 2016

Aniu a jaką odmianę ciemierników chcesz zakupić?
Ja kupowałam double Ellen po 12 zł, piękne przyszły i korsykańskie i cuchnące na Allegro, też super - podaj namiar na sprzedawcę, może będę mogła pomóc.
anna_t 13:47, 19 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Ja już się martwię na zapas w tej kwestii, bo mama chłopca ze startu jest tą gorszą teściową-tą, która się wiecznie wtrąca itd. Kobieta swojej mamie zawsze więcej wybacza i mniej jej przeszkadza w zachowaniu. Niestety mamy chłopców w tym względzie są zawsze na straconej pozycji.

nie wiem czy chodzi o tą gorszą..kwestia spojrzenia według mnie dla teściowej nowa kobieta w rodzinie to zawsze jakieś wyzwanie/konkurencja a to kulinarne a to w sprzątaniu, inne prowadzenie domu. facetom takie rzeczy nie przeszkadzają dlatego zięciowie nie mają takich problemów z teściem
anna_t 13:49, 19 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Aniu a jaką odmianę ciemierników chcesz zakupić?
Ja kupowałam double Ellen po 12 zł, piękne przyszły i korsykańskie i cuchnące na Allegro, też super - podaj namiar na sprzedawcę, może będę mogła pomóc.

http://allegro.pl/ciemiernik-wschodni-odm-crown-snow-white-sadz-w-p9-i6028769783.html
bo są tez za 5,50 ale bez przesady, nawet fotki nie ma
anna_t 13:51, 19 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Moja tesciowa tylko raz się wtrąciła
Było ta 22 lata temu ,byłam w ósmym miesiacu ciąży
Powiesiłam sobie firanki ,ale tak inaczej ,kosztowało mnie to wyjazd do szpitala i przedwczesny poród .
Jak wróciłam z córcia do domu ,patrzę i nie wierzę ..moje firanki wiszą inaczej ,tak normalnie
Pytam się KTO !!! A Emus no że Mamusia ,bo myślała że ja nie mam siły bo tak brzydko powiesiłam .
Oj ale się wściekłam ,nakarmiłam dziecko w auto i do Mamusi .
Powiedziałam cztery słowa ,firanki na drugi dzień przepięte ,Teściowa do dzisiaj mi to wypomina ,ale nigdy więcej w nic się nie wtrąciła

oo to widzę że ty tez po porodzie strzelałaś piorunami
ja to miałam takie ciśnienie że nawet teścia opitoliłam że drzwi za głośno zamyka a kocham go nad życie prawie jak ema