Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AnnaCh 17:36, 16 kwi 2016

Ania, powiadomienia mi nie działają i nie widziałam nawet, że u Ciebie tyle roboty zrobione
Super
Jak patrzę sobie np. u Ciebie, to czasem żałuję, że poszłam w fale, a nie w kanty Łatwiej zrobić
anna_t 17:42, 16 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Pięknie Aniu! Widzę, że bawisz się w wersję ogrodową puzzli

dobrze napisałaś: bawisz mieliśmy siać ale taka ładną darń zdejmuje ze mi szkoda po prostu
anna_t 17:45, 16 kwi 2016

ivo napisał(a)
Tak tuje o wiele lepiej bez szmaty. A kanciki super. A ze szmata przemyśl . Najgorzej jest na początku a później jak tujki będą większe to już nie będą koło nich chwasty rosły.
mam taka nadzieję bo u mnie full pielenia jeszcze..a dzisiaj miałam to robic to mi sie 2h z koszeniem zeszło..nie wyrabiam już. najlepiej jakby mi dzieci na 3 dni zabrali moze dzisiaj jak usna po 19 jeszcze wyjde pielić
anna_t 17:51, 16 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Ania, powiadomienia mi nie działają i nie widziałam nawet, że u Ciebie tyle roboty zrobione
Super
Jak patrzę sobie np. u Ciebie, to czasem żałuję, że poszłam w fale, a nie w kanty Łatwiej zrobić

no współczuje tych fal idealną linię prostą tez nie tak łatwo zwłaszcza jak chwastów duzo w trawniku. zawsze cos przy krawędziach trzeba wyrwać i sie burzy linia. ale nie jest źle, ja lubię kanciki
AgataP 20:10, 16 kwi 2016

Ania już widziałam gdzie Renia skręciła w drodze do Ciebie.
Zapamiętałam sobie Zośka w samochodzie zasnęła, była już zmęczona więc szybko do domy myknęliśmy.
Widzę że kupę pracy zrobiliście. Kurcze coraz piękniej się robi u Ciebie
anna_t 20:28, 16 kwi 2016

oo to teraz możesz mnie nawiedzić znienacka
dziękuje mam nadzieje że hortki ładnie zakwitną
muszę sie jeszcze tylko z ta nornica uporać i zrobić porządek pod świerkami i juz będzie w miarę
Bogdzia 21:09, 16 kwi 2016

Krysia bedzie pikapem zabierac wszystkie magnolie wiec teraz nie ma juz problemu.
ren133 21:18, 16 kwi 2016

anna_t napisał(a)

ja Renia nie mam takich rabat, bo zdejmuje darń dopiero z tych na które sadzę.
btw straszna robota!
emus po dzisiajszym dniu mowi że juz ma taka wprawe że firme z trawnikami z rolki mozemy otwierać. a ja mu na to: to juz wolę trzecie dziecko i tysiaka przytulić

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?
anna_t 21:35, 16 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Krysia bedzie pikapem zabierac wszystkie magnolie wiec teraz nie ma juz problemu.

aż takie zakupy sie szykują?? wow
anna_t 21:42, 16 kwi 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?

on to by chciał
nie powiem to dobry pomysl z tą trawą, ale z korą będzie ładniej
my nie zdejmujemy darni z całej planowanej rabaty tylko tam gdzie mam juz rośliny. mam do posadzenia 5 limek to zdejmuje teraz 6m darni.