Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Makao_J 12:53, 24 kwi 2016

A jak tyle czasu żyłam w przekonaniu że katalpa na prawdę odstrasza komary Ale to i tak nie zmienia faktu że szczepiona na wysokim pniu jest ozdobą.
Justyna w wątku Mój zielony świat ma taką przy altanie i bardzo ją sobie chwali za wyjątkowy liście.
Bogdzia 15:14, 24 kwi 2016

anna_t napisał(a)
nie lubie technorattanu, myślałam jeszcze zrobic taki jak Beta teraz robi na konstrukcji stalowej ale zaangażowaliśmy juz teścia w plac zabaw to na ten wypoczynek bym chyba do września czekała
śpieszy Ci sie tak z tymi ciemiernikami? bo dziewczyny jeszcze nie poodpisywały

Ja ciemierników nie chce, dzieki za pamięc.
AgataP 15:56, 24 kwi 2016

Kasya napisał(a)
nie wiem gdzie się gąbkę kupuje...

Kochana wszystko w necie z dostawą do domu
ren133 17:46, 24 kwi 2016

anna_t napisał(a)
nie lubie technorattanu, myślałam jeszcze zrobic taki jak Beta teraz robi na konstrukcji stalowej ale zaangażowaliśmy juz teścia w plac zabaw to na ten wypoczynek bym chyba do września czekała
śpieszy Ci sie tak z tymi ciemiernikami? bo dziewczyny jeszcze nie poodpisywały

Takie jak u mnie nie podobają Ci się?
Jeśli chodzi o ciemierniki to przed chwilą Karolina pisała mi, ze miała taka odmianę i one wymarzają Więc raczej w przyszłym roku kupię sobie te zwykłe w B
ren133 17:54, 24 kwi 2016

anna_t napisał(a)

spojrzałam szybko na all i pewnie tez to wybiorę
ale Ty to chyba nie bawisz sie w palety tylko spawanie?

Też jestem zainteresowana kwestią poduch bo potrzebuję do wgłębnika
Ciekawa jestem co wymyślisz?
anna_t 19:13, 24 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Ania, kodura... Czego tu się można dowiedzieć A dotykałaś ty to może? Bo patrzam w necie ale to wiesz, nie ma jak dotknąć Miałam pufy na huśtawce z takiego materiału który miał być wodoszczelny, ale był tylko do pewnego momentu. Tj. jak padał deszcz to tworzyły się na powierzchni takie kropelki jak na tłustym, ale jak ta woda była w zagłębieniu albo postała dłużej to ostatecznie moczyła tą gąbkę. Tylko to był taki dość cienki materiał a i ja go nie psikałam potem żadnym imoregnatem. Zastanawiam się co zrobić z nią teraz w tym sezonie. Zaintrygowałaś mnie tym materiałem Napisz jakie to w dotyku jest.
Wszystko wsadzone? Pisząc wszystko mam na myśli wszystko

nie dotykałam nigdy tego materiału ale mam sklep z tkaninami niedaleko to jutro polecę zapytać czy mają cos takiego lub innego nadającego się na zewnątrz.
ale obawiam się że z każdym materiałem moze byc tak jak u Ciebie..
zapytam i jutro napiszę czego sie dowiedziałam
edit: drzewa jeszcze nie wsadzone
anna_t 19:17, 24 kwi 2016

jankosia napisał(a)
I jeszcze w temacie koloru ci napiszę słowo od siebie. Ty masz tą czerwień przy oknach która na zdjęciach wygląda słabo i nie przepadasz za nią ale na żywca to się prezentuje zaje...ście, z daleka przykuwa uwagę. Myślę że nawet jakbyś wszystko miała w szarościach a tylko jeden element (ale mega przemyślany) w kolorze tej czerwieni i wszystko by się kupy trzymało i wyglądało bardzo dobrze. Nie obrażaj się na czerwony- na żywo naprawdę robi wrażenie

jejus jak mi miło wiesz nikt mi nie chwalił tak domu jak Ty fajnie..
moze własnie gdybym część poduch miała z czerwienią to fajnie by to wyglądało. albo w pasy albo mix trochę czarnych, trochę czerwonych trochę grafitowych
co myślisz?
anna_t 19:30, 24 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
I ja zastanawiałam się nad tą kodurą
Mam stare poduchy na krzesła ,wypłowiałe już od słońca i mam dylemat szyć nowe pokrowce czy kupić nowe poduchy .
Materiał plus uszycie wcale tak mało nie wyniosą ,ale na pewno taniej niż kupić nowe.
Ciekawe jaki jest jakościowo ten materiał?

jeśli będzie w tym sklepie obok to wymacam
poduchy z ikei też są z poliestru i poliuretanu a kodura dodatkowo pokryta jest pcv
ja będę robić meble z palet to poduchy muszę szyć na miarę
popcorn 19:32, 24 kwi 2016

Ania nie kupuj korsykanskich, wymarzaja... Cuchnace, orientalne lub zwykle biale lepsze...

Pozdrawiam
anna_t 19:38, 24 kwi 2016

Kasya napisał(a)
nie wiem gdzie się gąbkę kupuje...

wpisz w all pianka tapicerska