Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 21:30, 21 maj 2016

Efffa napisał(a)

prawda prawda, 2 godzinki temu odebrałam moje jeżówki od Edytki

to lecę do Ciebie
jankosia 21:37, 21 maj 2016

My mamy trampolinę też trzy coś na średnicy i właśnie dzisiaj na stałe zdjęliśmy siatkę ochronną a sama paskuda zmieniła miejsce bo już patrzeć nie mogłam Pierwsza trampolina była w tym samym rozmiarze i też (mimo obciążenia bloczkami betonowymi) poleciała podczas wichury i zatrzymała się na ogrodzeniu. Cud że nikomu krzywdy nie zrobiła. Pamiętam że wylecieliśmy wtedy z mężem ratować płaty blachodachówki zostawione przez budowlańców a patrzymy a tu trampolina leci. Ania, grunt to stabilne ulokowanie w gruncie bo jak podwieje od dołu to koniec. Teraz mamy wygięte druty zbrojeniowe które robią za śledzie i na to dopiero bloczki betonowe. Do dzisiaj była jeszcze na wszelki wypadek przywiązana do ogrodzenia pasami holującymi ale nigdy aż tak nie ciągnęło żeby były potrzebne.
Ty zauważyłaś że ostatnio to ja cię tylko straszę? Ostatnio obrzeża, teraz to Coś chyba muszę zmienić w moim zachowaniu
A wy kostkę to pod cały plac zabaw kładziecie czy tylko jako obrzeże?
anna_t 21:47, 21 maj 2016

hahahahah czy ja wiem, dla mnie to nie strasznie tylko dobre rady
i widzisz nie pomyślałabym zeby az tak trampolinę umocowywać ale teraz to zrobie
Monika my wogóle nie kładziemy już kostki, obrzeża będe na płyty w trawniku na płasko
skończyłaś projekt na L.?
Karol99 21:52, 21 maj 2016

Trampolina i u mnie poleciała na siatkę. Przymocowanie jej jest konieczne. Ja mam specjalnie wygięte druty które mają kształt sprężyny i zakotwiczają się w ziemie. Na razie się sprawdza.
Efffa 21:54, 21 maj 2016

moje tez maja trampolinę ale chętnie bym ją wywaliła, powoli sie wyczerpuje, chciałabym zmienić na taka w gruncie co jest czy coś takiego, pamiętacie moze u kogo w wątku było o takich trampolinach, ?bo nie do końca pamiętam o co chodziło..
P.s Ania nie wrzucałam jezówek bo ne taki piciuteńkie, myslałm ze większe będą
Makao_J 21:56, 21 maj 2016

My u siebie mamy 3 huśtawki, jedni sąsiedzi rozstawiają w sezonie duży basen (ja malutki dla córci) a drudzy sąsiedzi trampolinę. I tak wszystkie dzieciaki z ulicy biegają od podwórka do podwórka w zależności od tego na co mają teraz ochotę.
Najwięcej jednak czasu spędzają na huśtawkach u nas. To bujanie to chyba nigdy im się nie znudzi.
Tak jak kiedyś dzieciaki spotykały się na trzepakach tak u nas obecnie na huśtawkach.
jankosia 21:57, 21 maj 2016

No ja powiem ci że też nie pomyślałabym że taka trampolina wrażliwa może być. Fakt że wtedy wichura była taka że i kawałek dachu nam zerwało i rynny poleciały i drzewa w okolicy- znaczy mocna niecodziennie, ale jednak może się taka zawsze zdarzyć nie? Najsilniejsze wiatry latem wieją zawsze od zachodu ale np. w zeszłym roku najsilniejsza wichura trafiła się nietypowo bo od południa... I bądź tu mądry
O L. nic mi nie mów nawet, ale tak, skończyłam nie projekt, ale ogród nawet Nie jest tak jak chciałam ale nie jest źle Opowiem ci u Bogdzi bo pewnie będziesz?

Czemu tych trampolin nie robią ładniejszych nie? Uwierz mi, ten niebieski czy zielony kolor będziesz widziała z kilometra Ni, ale z drugiej strony ogród jest dla wszystkich domowników - tak sobie to tłumaczyłam przez ostatnie lata Mam też paskudny basen do którego nawet nie wchodzę, ale córa z kolei latem praktycznie z niego nie wychodzi... Taka karma
anna_t 21:57, 21 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Trampolina i u mnie poleciała na siatkę. Przymocowanie jej jest konieczne. Ja mam specjalnie wygięte druty które mają kształt sprężyny i zakotwiczają się w ziemie. Na razie się sprawdza.

Karol a nie chcialo by Ci sie fotki mi zrobić? pokaże M
anna_t 21:59, 21 maj 2016

Efffa napisał(a)
moje tez maja trampolinę ale chętnie bym ją wywaliła, powoli sie wyczerpuje, chciałabym zmienić na taka w gruncie co jest czy coś takiego, pamiętacie moze u kogo w wątku było o takich trampolinach, ?bo nie do końca pamiętam o co chodziło..

byłam i obejrzałam fotki z wczoraj, ładnie masz Ewelina nie powinnac miec kompleksów choc niewiem skąd wogóle sie ten tekst wziął
iwka 21:59, 21 maj 2016

Efffa napisał(a)
to blyxa takie inspirki miała u siebie w wątku

Ania podeślij mi adres, w poniedziałek postaram się wysłać