Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 12:24, 12 lip 2016

I niespodzianka zakwitła dorotka Co roku ją kupuję

Iwk4 17:53, 12 lip 2016

Dziękuję za instrukcję ogórkową. Zobaczę, czy jeszcze da sie je upiąć
MirellaB 08:22, 13 lip 2016

Gęsto u Ciebie na rabatach, taki efekt też bym chciała mieć

Ty chyba jednak masz inną odmianę jałowców. Twoje są zwarte, a moje te gałęzie mają jakieś rozlazłe
kamila66 09:46, 13 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Dziękuję za instrukcję ogórkową. Zobaczę, czy jeszcze da sie je upiąć

Sądzę, że się uda najwyżej kilka naraz jeśli się powiązały ze sobą
Plusem takiego sposobu jest też to, że ogóreczki są czyściutkie prosto do konsumpcji
kamila66 09:50, 13 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Gęsto u Ciebie na rabatach, taki efekt też bym chciała mieć

Ty chyba jednak masz inną odmianę jałowców. Twoje są zwarte, a moje te gałęzie mają jakieś rozlazłe

Lubię tak jak przyjechała do mnie moja siostra i zobaczyła jak mam na upychane stwierdziła, że to ona jednak ma miejsce na nowe rośliny szwagier mnie znienawidzi
Jałowców mam w sumie 8 jedna sztuka się rozłazi więc raczej nie zależy to od odmiany.
Sylvana 13:09, 13 lip 2016

A ja myślałam, że jestem upychacz....pięknie masz w ogrodzie, baaardzo lubię jak jest ciasno i jedno się z drugim przenika.
U Danusi też jest na gęsto i wszystko pięknie rośnie tak jak u Ciebie...wniosek....rośliny tak wolą

Pytałaś mnie u mnie o lilaka....możesz pokazać swojego, bo nie wiem czy te moje pączuszki mi nie marnieją.
Jakbyś mogła jeszcze podpowiedzieć gdzie go posadziłaś....bo ja planowałam na wystawie południowej więc chyba ok, tylko martwię się czy mi wietrzysko go nie połamie. Usztywniałaś go czy rośnie w osłoniętym miejscu?

blyxa 23:47, 13 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Ano lepiej, że rosną niż odwrotnie
Dzisiejsze zbiory będą na obiad

Miałam chwalić ogród ale przy tym zdjęciu jęknęłam - poczułam się taaaka głodna!
A tu północ, lodówka na kłódkę zamknięta
kamila66 10:11, 14 lip 2016

blyxa napisał(a)

Miałam chwalić ogród ale przy tym zdjęciu jęknęłam - poczułam się taaaka głodna!
A tu północ, lodówka na kłódkę zamknięta

Blyxa mam nadzieję, że już w brzuchu pełno
kamila66 10:30, 14 lip 2016

Sylvana napisał(a)
A ja myślałam, że jestem upychacz....pięknie masz w ogrodzie, baaardzo lubię jak jest ciasno i jedno się z drugim przenika.
U Danusi też jest na gęsto i wszystko pięknie rośnie tak jak u Ciebie...wniosek....rośliny tak wolą

Pytałaś mnie u mnie o lilaka....możesz pokazać swojego, bo nie wiem czy te moje pączuszki mi nie marnieją.
Jakbyś mogła jeszcze podpowiedzieć gdzie go posadziłaś....bo ja planowałam na wystawie południowej więc chyba ok, tylko martwię się czy mi wietrzysko go nie połamie. Usztywniałaś go czy rośnie w osłoniętym miejscu?

Sylwia lubię mieć gęsto na rabatach i widzę, że takie ogrody/rabaty najbardziej przyciągają moją uwagę
Pisałam już u Ciebie ale powtórzę, u mnie rośnie przed domem na stronie wschodniej całkowicie osłonięty od wiatru.
Poszłam mu cyknąć fotki, leje jak z cebra więc są takie na szybko,
a i kwiatki już są dwa, w tamtym roku było dużo więcej

Ze starych kwiatostanów wychodzą młode lisie, ale nie wszystkch

kamila66 10:33, 14 lip 2016

Mój nowy nabytek, ostatnia sadzonka lekko sfatygowana ale mam nadzieję, ze się odbuduje Miskant Silberspinne