Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Rumianka 21:06, 29 lis 2015

Obejrzałam zdjęci i nie mogę wyjść z podziwu, w jaki sposób rozpoznajesz choroby roślin, toż to jak profesjonalista...ja tak nie potrafię...
kamila66 21:23, 29 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Obejrzałam zdjęci i nie mogę wyjść z podziwu, w jaki sposób rozpoznajesz choroby roślin, toż to jak profesjonalista...ja tak nie potrafię...

Rumianko ja się na tym nie znam... w momencie jak już roślina mówi wychodzę z ogrodu, dopiero wtedy się orientuje w temacie.
Ekspertem to jest Waldek na zdjęciu zobaczył, że coś mojej sosence dolega.
kamila66 21:27, 29 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja mam u siebie jednego świerka którego reanimuję bo był po świętach wsadzony w ziemię i nawet się przyjął , a potem w następnym roku osypał się prawie cały i nie wiedziałam co jest grane.....przesadziłam , okazało się , że mrówki pod nim miały mrowisko i miał sucho. W kolejnym roku zaczął odbijać.....i jakież było moje zdziwienie bo okazało się , że zaczyna rosnąć srebrny , a wcześniej był zielony zwykły!!!!!! W następnym sezonie kury mu igły odziobały i teraz odrasta ponownie, przez to wszystko stracił przewodnik, ale wyprowadzam mu nowy , może się uda

Mrówki tak podgryzały mi leszczynę kręconą, musiałam ją przesadzić. Za to mój świerk srebrny zmienił się w zielonego
Ostatnio pokazywałam śwerk Hoopsi ten sobie sam zmienił przewodnik, dlatego taki krzywy jest

kamila66 21:27, 29 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Witaj Kamilo Cieszę się że zdecydowałaś się na wstawienie swojego zdjęcia

Ja też
sylwia_slomc... 21:45, 29 lis 2015

kamila66 napisał(a)

Mrówki tak podgryzały mi leszczynę kręconą, musiałam ją przesadzić. Za to mój świerk srebrny zmienił się w zielonego
Ostatnio pokazywałam śwerk Hoopsi ten sobie sam zmienił przewodnik, dlatego taki krzywy jest

Czary mary i jest........świerk ha ha ha Mocno byłam zdziwiona powiem Ci
Rumianka 21:45, 29 lis 2015

kamila66 napisał(a)

Ekspertem to jest Waldek na zdjęciu zobaczył, że coś mojej sosence dolega.
To jest niesamowite, żeby wypatrzeć na zdjęciu chorobę rośliny, ten Waldi to jakiś "wracz" ogrodowy, na wszystkim się zna, prawda???
kamila66 21:51, 29 lis 2015

Rumianka napisał(a)
To jest niesamowite, żeby wypatrzeć na zdjęciu chorobę rośliny, ten Waldi to jakiś "wracz" ogrodowy, na wszystkim się zna, prawda???

Oczywiście
Dobrze, że z nami jest
Waldek nie podsłuchuj
kamila66 21:53, 29 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czary mary i jest........świerk ha ha ha Mocno byłam zdziwiona powiem Ci

On od początku był taki pomiędzy, ale pani w ogrodniczym mnie zapewniała, że to srebrny i jak go zadołuje to się porządnie wybarwi.
No to się wybarwił na zielono
Sylvana 23:47, 29 lis 2015

Witaj Kamilko miło Cię widzieć
Poczytałam, pooglądałam i zostawiam ślad
Avatarek super, ale jeśli moge mieć jedną uwagę - mam nadzieję, że się nie pogniewasz - wróć do poprzedniej fryzury, bo szkoda takich ładnych oczu zakrywać

Poczytałam o twoich iglaczkach i nawet nie wiedziałam, że moim coś dolega - teraz już wiem....również dzięki Waldkowi - ten to ma oko

Zajrzę jeszcze....chyba, że mnie przepędzisz
waldek727 09:31, 30 lis 2015

kamila66 napisał(a)

Oczywiście
Dobrze, że z nami jest
Waldek nie podsłuchuj

Kamiś, a gdzieżbym tam śmiał podsłuchiwać to o czym dziewczynki sobie tu plotkują.
Tylko nie słodzić mi tu proszę za dużo, bo ja bardziej lubię tak na słodko-kwaśno.