Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 12:39, 18 sty 2026

Alija napisał(a)
Haniu, przepiękne zdjęcia, u nas śnieg na szczęście jeszcze jest, bo przy tych mrozach zawsze to jakaś ochrona dla roślin. U nas było rano 13 na minusie i ma być coraz więcej.
Pozdrawiam cieplutko

Witaj Alicjo. Przesyłam noworoczne uściski i ciepłe myśli.
U nas w nocy było jedynie -5. Mam nadzieję, że rośliny są na tyle dojrzałe, że brak śniegu nie utrudni im zimowania podczas mroźnych nocy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 12:43, 18 sty 2026

Dziękuję Haniu, zdrowia, sił oraz zadowolenia i radości z ogrodowania.
Judith 12:50, 18 sty 2026

Haniu, jadę w Twoje strony i czeka mnie różnica temperatur 10 stopni między miejscem startu a metą .
Czeka mnie też szok wizualny - u nas zwały śniegu, a u Was zero śniegu .
Gruszka_na_w... 13:00, 18 sty 2026

Judith napisał(a)
Haniu, jadę w Twoje strony i czeka mnie różnica temperatur 10 stopni między miejscem startu a metą .
Czeka mnie też szok wizualny - u nas zwały śniegu, a u Was zero śniegu .

Na szczęście to jeszcze nie czas sporych różnic w wegetacji roślin. Udanej podróży!
Śnieg leży jeszcze w Kotlinie Kłodzkiej (gdybyś za nim tęskniła).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies