Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

mikina34 10:45, 27 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gałązki dereni wykorzystam do dekoracji świątecznych.

Moja Sibrica nie świeci tak jaskrawo, buuu, czemu? Czyżby oszukany dereń? A metkę ma nawet

Haniu, dziękuję za nfo o cyprysikach, zdecydowanie muszę je jednak przesadzić, lepiej teraz póki są jeszcze niezbyt duże.

I mus dokupić penisów, w sensie jakiegokolwiek, bo nie mam . Mam szukać jakichś konkretnych odmian? Pięknie sie wybarwiają, a teraz każdy kolor mocno wskazany.

Pochwal się co tam uwędziłaś pysznego? Ja nabyłam mały szybkowar żeby zjeść trochę "zdrowszej" wędliny, dobre chociaż tyle

AgataP 10:52, 27 lis 2018

mikina34 napisał(a)

Moja Sibrica nie świeci tak jaskrawo, buuu, czemu? Czyżby oszukany dereń? A metkę ma nawet

Haniu, dziękuję za nfo o cyprysikach, zdecydowanie muszę je jednak przesadzić, lepiej teraz póki są jeszcze niezbyt duże.

I mus dokupić penisów, w sensie jakiegokolwiek, bo nie mam . Mam szukać jakichś konkretnych odmian? Pięknie sie wybarwiają, a teraz każdy kolor mocno wskazany.

Pochwal się co tam uwędziłaś pysznego? Ja nabyłam mały szybkowar żeby zjeść trochę "zdrowszej" wędliny, dobre chociaż tyle

"I mus dokupić penisów, w sensie jakiegokolwiek, bo nie mam ."

padłam ze śmiechu
Pszczelarnia 10:59, 27 lis 2018

Zamarzł Ci grunt już pod stopami?
Gruszka_na_w... 20:23, 27 lis 2018

mikina34 napisał(a)

Asortyment ten sam, co rok temu. Smak i zapach takoż.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6369-to-tu-to-tam-lopatke-mam?page=559

Wszystkie derenie się wybarwiły, ale stopień nasycenia jest różny. Zdjęcie robione było podczas pochmurnej pogody. To pewnie też ma wpływ na intensywność barwy.

Matko, jak ja mam ciachać tę choinę w celu zagęszczenia?

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:31, 27 lis 2018

AgataP napisał(a)

padłam ze śmiechu

Mikołajki za pasem. Pieris, czy penis ? Ot dylemat. Co wybrać?
A może wrzosy?

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:42, 27 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Zamarzł Ci grunt już pod stopami?

Kretowiska zamarzły. Robót ziemnych już nie przewiduję, więc za bardzo mi to nie przeszkadza. Traumę wywołuje u mnie tylko gołoledź.
A dzisiaj oko szukało czegoś, co kojarzy się z wiosną.

Motylki na trzmielinie europejskiej z lekka pomarszczyło.

Sit rozpierzchły- zimozielona trawa.

Pierwszy raz zaszyszkowała mi choina.

Gruszka_na_w... 20:52, 27 lis 2018

Ażurowo się zrobiło. Sporo prześwitów. Choć i tak jest lepiej niż było.

sylwia_slomc... 21:05, 27 lis 2018

Haniu może ażurowo, ale jak pięknie
Aurelllia 22:05, 27 lis 2018

Cieszę się, że udało mi się dotrzeć do Twojego ogrodu Jest śliczny, z każdym zdjęciem dostrzegam w nim coś co bym chętnie u siebie zobaczyła. Zaczęłam oglądać od końca wątek, bo lubię patrzeć na teraźniejsze mroźne zdjęcia, ale już przeszłam na sam początek i poczytuję sobie powoli. Witam się
mikina34 07:58, 28 lis 2018

AgataP napisał(a)

padłam ze śmiechu

Padłam i ja

Ale widzę kolejny błąd, miało być szynkowar, a nie szybkowar - zasadnicza różnica