Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Makusia 16:13, 26 cze 2016

Też mam! Też mam! Juke znaczy się. Mam trzeci rok i w tym roku kwitnie wreszcie!
Ja od dokupowania wymarzłej lawendy po trzecim sezonie, niemal każdą sadzonkę mam inną
A te dwukolorowe, są naj naj-ze dwie mi zostały.

Reszty nie mam, więc podziwiam
Gruszka_na_w... 16:17, 26 cze 2016

Hortensje bukietowe

Tawułki Arendsa i rozchodnik

Rudbekie

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:22, 26 cze 2016

Makusia napisał(a)
Też mam! Też mam! Juke znaczy się. Mam trzeci rok i w tym roku kwitnie wreszcie!
Ja od dokupowania wymarzłej lawendy po trzecim sezonie, niemal każdą sadzonkę mam inną
A te dwukolorowe, są naj naj-ze dwie mi zostały.

Reszty nie mam, więc podziwiam

Będziesz miała

Ta juka do końca mnie nie przekonuje. Wciąż tam jest, bo przemawiają za nią liście, które nie znikają zimą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:29, 26 cze 2016

Wrzosowisko

i takie tam- na koniec

Gruszka_na_w... 16:39, 26 cze 2016

W tym miejscu czekam jeszcze na kosmosy i werbenę oraz rozchodniki.

Tutaj na hortensję i kłoski rozplenicy

Edenka z kapustą

Glediczja i pelargonie, które mnie zachwycają swoim kolorem
AnnaCh 19:35, 26 cze 2016

Kolor tych pelargonii bardzo mi się podoba
mirkaka 20:41, 26 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kolejny dzień skwaru. Dobrze, że coś tam powiewa. Trzeba było umyć roślinki z betonu, bo sąsiad robił podwaliny pod swój mur oporowy i nie przyszło mu do głowy, że trzeba by zabezpieczyć czyjeś mienie. Zabetonowane dalie, funkie, róże, hortensje i maliny jakoś nie są moim marzeniem. ehh, życie...

Zakwitły kolejne lilie, tym razem się wpasowały- mają mocno bordowy kolorek. Chociaż te wściekle pomarańczowe też jakoś coraz mniej drażnią oko.

Ależ dostojnie wygląda kwiat edenki Zaczyna się kwitnienie The Fairy i Lovely Fairy.

Wciąż nie wiem, czy ta róża to niebieska rapsodia? Ciekawa jestem, czy docelowo będzie miała większe kwiaty?

To nie Rapsody in Blue to Veilchenblau róże która rośnie bardzo silne, po dwóch latach mam już pędy na ponad dwa metry.Nadaje się do obsadzenia pergoli. Kwitnie tylko raz w roku, jeśli Ci zimą przemarznie to następnego roku nie zakwitnie bo kwitnie na zeszłorocznych pędach, więc warto ją okrywać na zimę.
A tak w ogóle to chciałam się przywitać, poczytałam trochę początek Twojego wątku , trochę koniec, miło będzie obserwować Twoje dalsze zmagania z zagospodarowywaniem ogrodu.
Piękny kolor lilii z pierwszego zdjęcia.
Gruszka_na_w... 20:55, 26 cze 2016

Mirko, bardzo dziękuję za identyfikację róży Veilchenblau. Miałam ją kiedyś w planach, ale zrezygnowałam z niej przez brak powtórnego kwitnienia. Widać ona miała inne plany względem mnie

Może w takim razie puszczę ją na jabłonkę. Tam będzie miała zacisznie. Lilie będą wg strategii chybił- trafił- bo nijak się mają do moich strategii wyboru.Ta bordowowinna akurat trafiła

PS. Przypomniałam sobie, że tuż po przeprowadzce pacholę przywiozło mi wyprzedażowe roślinki z centrum handlowego. Ona chyba się zbłąkała w tym pakunku.

lilia dzisiaj

Gosiek33 21:09, 26 cze 2016

dobre pacholę masz
Gruszka_na_w... 21:37, 26 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
dobre pacholę masz

Wiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies