Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

roma2 11:59, 24 sty 2019

Lubię do ciebie zaglądać i poczytać. Działasz na mnie uspokajająco, gdy tak metodycznie, bez ochów i achów, opisujesz swoje działania ogrodowe. Miła jest mi myśl, że można dojść do takiego stanu, by nie miotać się od lewa do prawa. Buziaki Haniu i jeszcze raz dziękuję za wszystko.
Gruszka_na_w... 19:50, 24 sty 2019

Moniu, Makadamio, cebulowe wyglądają dokładnie jak rok temu.
Szafirkom trzeba będzie przyciąć te zimowe listki, żeby kwiatki lepiej się prezentowały.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:56, 24 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Za górami za lasami ... mieszkam nad Rowem (Górnej Nysy a właściwie w Rowie i też oglądam góry po lewej i po prawej). Marzę sobie, że pojadę oglądać oczary do Sosnowej (jak otworzą w marcu).

Albo do Arboretum się wproszę.

Hania, jesteś mistrzynią przepięknie skomponowanej, miłej dla oka i ucha różnorodności w ogrodzie.

Z pól przy dobrej pogodzie widać Masyw Śnieżnika, a ten jakoś z Tobą mi się teraz kojarzy.

W tym sezonie już nie będzie u mnie spektakularnych zakupów- z przyjemnością będę je obserwowała u Ciebie.

Ech, Ty to wiesz, kiedy człowiek potrzebuje słownego wsparcia (przytłoczona ostatnio jestem nadmiarem obowiązków, w których trudno znaleźć sens). Dziękuję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:58, 24 sty 2019

Roma, ściskam. I myślami wspieram.
paniprzyroda 23:08, 24 sty 2019

Zaglądam, oczy cieszę zimowym ogrodem Spektakularnych zakupów i u mnie nie będzie, wysieję jedynie stipę i pomidory, ale jakaś rabatka do obsadzenia znajdzie się, no bo jakże to tak, jak, uwielbiam sadzić
sylwia_slomc... 23:17, 24 sty 2019

Już masz taaaakie krokusy???
Nie do wiary
Brzozowadzie... 09:04, 25 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cześć Haniu, to można mieć nadzieję, że niedługo TAK będzie? I wiosna przyjdzie?
Chociaż dzisiejsza aura jest znowu zachwycająca. Po kilku dniach bezśnieżnego mrozu, pięknie biało i ciągle sypie! Baardzo mnie to cieszy - mazowieckie zaczyna ferie, chłopaki będą mogli szaleć godzinami na śniegu. A już miałam straszne wizje dwóch tygodni w domu bez śniegu...
Ty nie planujesz spektakularnych zakupów. I dobrze. Ty już możesz usiąść spokojnie na ławeczce i odczuwać głębokie zadowolenie. Ja jeszcze jestem na etapie zacierania rączek na wiosnę. Jeszcze duuużo przede mną Uściski przesyłam.
Rench 09:33, 25 sty 2019

Te krokusowe listki,tak optymistycznie nastrajają. Miałam iść poszukać u siebie, ale dzisiaj popruszyło troszkę.

Odnośnie gruszek na wierzbie... Jakiś czas temu,będąc w Londynie widziałam drzewko,które wyglądało jak wierzba,a kwitło jak gruszka.
Oczy mi wyszły z orbit,przyznam
Od tej pory uważam, że wszystko jest możliwe
Widziałaś je ?

mikina34 11:24, 25 sty 2019

Rench napisał(a)

Odnośnie gruszek na wierzbie... Jakiś czas temu,będąc w Londynie widziałam drzewko,które wyglądało jak wierzba,a kwitło jak gruszka.
Oczy mi wyszły z orbit,przyznam
Od tej pory uważam, że wszystko jest możliwe
Widziałaś je ?

Jest przecież u nas grusza wierzbolistna i owocki tez ma, tylko niejadalne chyba
mikina34 11:25, 25 sty 2019

Haniu, w wolnej chwili zajrzyj do mnie na identyfikację