Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 15:00, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Patrząc na Twoje pomylone EL myślę, że moje będą ok. Dużo im jeszcze brakuje do rozkwitu, a one późne są, więc jest szansa, że to te

Tyle masz tych tulipanów, że chyba jesienią już nie będziesz kupowała?

Ja EL mam 1/3 pomyloną reszta mam nadzieję że ok bynajmniej na chwilę obecną.
Jesienią na pewno się skuszę,ale to już na sprawdzone bo już części cebul się pozbyłam, część to na pewno nornice mi zjedzą a te co nie zjedzą to i tak są w większości u mnie jednoroczne bo dużo mam pełnych późnych a te częściowo zanikają
anulajda 15:12, 07 maj 2017

beata_m napisał(a)
Aniu ostra babka z Ciebie od razu ciach i do wazonu! ale wiesz co chyba zrobię podobnie bo akurat se paskudnie posadziłam tulipany w jednym miejscu, ze nawet nie pokazuje Twoim śladem jak tylko rozkwitną ciachne ... a cebulki można od razu wykopać?

a poza tym .... wspaniałe masz te tulipany! Ja zachwycam się u siebie jedna rabatką, a Ty masz moc koloru w każdym kącie ogrodu! Niesamowicie

A bo jak mi coś nie pasuje to ciach i po sprawie po co mam się denerwować Jak Ci zależy na tych cebulką to zostaw jakiś czas w ziemi.
anulajda 15:55, 07 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
czuję się jak w tulipanowym raju Aniu u Ciebie - jest moc!

W tym roku też będziesz wykopywać cebulki? Te zeszłoroczne wykopane w tym roku kwitną w takich samych ilościach?
A jaka jest Twoja ulubiona odmiana tulipanów?

Tak,wykopię tylko te co mi teraz w danym miejscu nie pasują ale to znikoma liczba będzie ,resztę zostawiam w ziemi a jesienią będę dosadzać troszku tych samych.
Edyto co do ulubionych to jeszcze nie kwitną w pełni wszystkie zwłaszcza pełne i lodowe to trudno napisać a zeszłoroczne wykonpywane trudno policzyć czy rosną wszystkie bo sadziłam je razem z nowymi a z tego co widzę to różnią się wysokością to raczej kwitnąć będą
Elinka 17:57, 07 maj 2017

Witam Was,
Pare stron temu pisaŁyście ze kwitna bez wykopywania tulipany Ice cream, chcialam sie dołączyć i powiedziec ze u mnie tez bez wykopywania zakwitly tyle ze duzo mniejsze, niższe w sensie
Pozdrawiam i wracam do podziwiania ...
Aneta1309 19:12, 07 maj 2017

Cudnie, cudnie tulipanowo dwa razy wracałam do zdjęć i napatrzeć się nie mogę
anulajda 20:17, 07 maj 2017

Elinka napisał(a)
Witam Was,
Pare stron temu pisaŁyście ze kwitna bez wykopywania tulipany Ice cream, chcialam sie dołączyć i powiedziec ze u mnie tez bez wykopywania zakwitly tyle ze duzo mniejsze, niższe w sensie
Pozdrawiam i wracam do podziwiania ...

Witaj Elinko Cieszę się że kolejna osoba to potwierdza że IC zakwitnie ponownie a że niższe to nie szkodzi mam je na samym początku rabaty a jak nie będę dosadzać nowych to różnic nie będzie widać
Pozdrawiam
anulajda 20:36, 07 maj 2017

Aneta1309 napisał(a)
Cudnie, cudnie tulipanowo dwa razy wracałam do zdjęć i napatrzeć się nie mogę

Dzięki Anetko te widoki tulipanów dają mi dużo energii po zimie i już nie potrafię mieć ogrodu bez nich
Adela 21:20, 07 maj 2017

anulajda napisał(a)

Dzięki Anetko te widoki tulipanów dają mi dużo energii po zimie i już nie potrafię mieć ogrodu bez nich

Nas też przyzwyczaiłaś i zawsze głównie u Ciebie będę je podziwiać. Później pewnie zachwycać się będziemy różami
Czy coś jeszcze ukrywasz w swoim ogródku?
anulajda 21:42, 07 maj 2017

Adela napisał(a)

Nas też przyzwyczaiłaś i zawsze głównie u Ciebie będę je podziwiać. Później pewnie zachwycać się będziemy różami
Czy coś jeszcze ukrywasz w swoim ogródku?

Elu już nic nie ukrywam tulipany i róże mi wystarczą plus troszkę bylin pomiędzy i nie zamierzam zmieniać bo jest mi dobrze w ogrodzie jest taki jak sobie sama wymarzyłam i stworzyłam bo jestem w nim szczęśliwa czego wszystkim odwiedzającym życzę )))
anulajda 22:03, 07 maj 2017

Salmon van Eijk które co roku mnie zachwyca ))))