Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 13:24, 17 wrz 2017

tulucy napisał(a)
Louise Odier się nadaje Rose de Resht też. To są takie, które w wielu ogrodach są.

Ważne by nie były pryskane.
anulajda 13:31, 17 wrz 2017

beata_m napisał(a)
Aniu ja też queen of the night dokupywalam w biedronce, i ciekawy eksperyment ja póki co mam przy tarasie cebulki, których nie ruszałam ... ciekawe czy zakwitną równie bujnie jak ostatnio

Na pewno zakwitną,ale już kwiat będzie taki jak za pierwszym razem a też z wysokością będzie różnie.
anulajda 13:36, 17 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
U mnie Queny w drugim sezonie miały mniejsze kwiaty, ale ilościowo było ich tyle samo

U mnie też a i łodygi były cieńsze.
tulucy 19:20, 17 wrz 2017

anulajda napisał(a)

Ważne by nie były pryskane.

A to już oczywista oczywistość...
Moja LO rośnie przy płocie, a za nim róże sąsiadki. Ja nie pryskam, bo nie, z założenia, sąsiadka swoje niestety regularnie. Pewnie i na moją dolatuje.
Kokesz 19:55, 17 wrz 2017

anulajda napisał(a)

I co, w końcu będziesz robić konfitury?

W tym roku nie, bo nie mam skąd wziąć płatków, muszę zlokalizować, czy nie rośnie gdzieś w pobliżu odpowiednia róża.
anulajda 20:29, 17 wrz 2017

tulucy napisał(a)

A to już oczywista oczywistość...
Moja LO rośnie przy płocie, a za nim róże sąsiadki. Ja nie pryskam, bo nie, z założenia, sąsiadka swoje niestety regularnie. Pewnie i na moją dolatuje.

Oooo, to odpada
anulajda 20:33, 17 wrz 2017

Kokesz napisał(a)

W tym roku nie, bo nie mam skąd wziąć płatków, muszę zlokalizować, czy nie rośnie gdzieś w pobliżu odpowiednia róża.

Aleś mi smaka narobiła )))
tulucy 22:17, 17 wrz 2017

Ano odpada całkowicie. Dlatego rose de resht mam posadzoną daleko. I jeszcze którąś inną, alem zapomniała która to
Aggaa 19:11, 19 wrz 2017

Witam się Aniu u Ciebie pierwszy raz, choć nie pierwszy raz zaglądam. Muszę przyznać, że masz niesamowity zmysł do tworzenia rabat zwłaszcza tulipanowych
Nie ukrywam, że Renia mnie tu przysłała ... pewnie miała dosyć moich tulipanowych rozterek
Kupiłam m.in. elegant lady i chciałabym je połączyć z jakąś inną odmianą. Widzę, że króluje połączenie Elegant Lady z Queenami . Miałabym ochotę na coś innego, pomyślałam o Purple Pion (mam kilka paczek), co o tym myślisz? Zgrają się??? Kolorystyką i terminem kwitnienia? Widzę, że miałaś i jedne i drugie.
anulajda 22:46, 20 wrz 2017

Aggaa napisał(a)
Witam się Aniu u Ciebie pierwszy raz, choć nie pierwszy raz zaglądam. Muszę przyznać, że masz niesamowity zmysł do tworzenia rabat zwłaszcza tulipanowych
Nie ukrywam, że Renia mnie tu przysłała ... pewnie miała dosyć moich tulipanowych rozterek
Kupiłam m.in. elegant lady i chciałabym je połączyć z jakąś inną odmianą. Widzę, że króluje połączenie Elegant Lady z Queenami . Miałabym ochotę na coś innego, pomyślałam o Purple Pion (mam kilka paczek), co o tym myślisz? Zgrają się??? Kolorystyką i terminem kwitnienia? Widzę, że miałaś i jedne i drugie.

)))
EL jest chyba najpóźniej kwitnącym tulipkiem a wspomniany przez Ciebie zimno fioletowy PP kwitnie wcześniej i one się mijają z kwitnieniem,spróbuj jak nie chcesz EL z Qennamim to może z liliowym Burgundy lub z różowymi Darwina one też są wysokie i kwitną późno.