Witaj
Cebule zamawiałam niecałe dwa tygodnie temu a w poniedziałek domówiłam sobie jeszcze jedną odmianę U nas cena cebul podobna w zależności od odmiany.
Ta hortensja to Limelight i nie jest na pniu chociaż tak wygląda a w zimę nie ma z nią problemu,ja nic nie okrywam i nigdy nie okrywałam a czy jestem zadowolona z niej,kiedyś bardzo je lubiłam teraz już mniej bo wielkie kwiaty po deszczu są bardzo ciężkie i pędy uginają się.
Pozdrawiam,
U mnie też w B są ja skusiłam się tylko na Queeny a na resztę spoglądałam bardzo podejrzliwie co do zgodności odmiany.Ja też mało w tym roku kupuję i nie dosadzam do zeszłorocznych,chce zobaczyć które odmiany będą kwitły na przyszły rok i czy zostawienie liści dwa trzy tygodnie po ogłowieniu to wystarczy żeby zakwitły za rok.
Witam Aniu. Nie wiem jak to się stało, że nie byłam na twoim wątku.
Lepiej później niż wcale. Masz piękny ogród. Nasadzenia ekstra.
Nasadzenia tulipanowe przepiękne, róże cudowne czego jeszcze nie wymieniłam też piękne.
Masz przepiękne cisy cięte, czy ci chorują bo moje rok rocznie oblegają czerwce i pryskam.
Tak równiutko, czyściutko tylko z Kasią-Kindziom możesz rywalizować. Czy tam wszyscy pod Pszczyną tak mają?
Trawniczek też piękny, ale tak jak pisałaś jest to nie możliwe aby chwasty w nim nie rosły. Rośliny pylą i rozsiewają się a trawnik jest ich zatrzymaniem.
U mnie rozsiał się jaskier i coś wiosną trzeba z tym zrobić. O mleczu nie wspomnę jak łąki dookoła mam.
Też zatanawiam się nad tulipkami, sadzenie ich jakoś w tym roku mnie przeraża...
Kupię tylko niskie Concerto, no chyba, że przeceny w listopadzie mnie znowu skuszą
Jeszcze raz przeglądałam wątek od tyłu i doszłam do str. 295. Chciałam się zapytać, czy ty masz jakąś szkółkę poza twoim ogrodem. Tyle róż pięknych w życiu nie widziałam. Wszystko takie dorodne czy u ciebie grzyby nie grasują i robactwo.
Aniu czy ta róża Gartentraume kwitnie długo czy powtarza czy non stop.
Jeszcze raz przeglądnę i zapiszę nazwy róż i będę zadawać pytania. Bo dla mnie najważniejsze jest zdrowotność u róży a potem wygląd, zapach.
Ania mam pytanie do Ciebie - od frontu na wąską rabatę przy bryle domu pod sosnowe kule na pniu chcę dać bluszcz, żeby ładnie zadarnił - tam dość sucho i tak mnie zastanawia czy tulipany (bo też planuję tam wsadzić) dadzą radę z czasem jak bluszcz mocno się rozrośnie przebić się przez niego? Jak uważasz?