Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 18:28, 07 wrz 2017

Msazalka18 napisał(a)
Witam

wiedziałam że jak wejdę to będą kusić cebule nie pomyliłam się wstaw zdjęcia jak paczuszka przyjdzie Może też zamówię Tylko potem te dziury robić ...
Nie wiem czy tylko u nas takie drogie tulipany czy wszędzie byłam widziałam zwykłe bez szaleństwa i po 1,70 sztuka I tak jakoś mi się odwidziało
Kiedy składałaś zamówienie długo się czeka teraz pewnie gorący sezon wszyscy kupują

Zapytam jeszcze o hortensję tą na pniu Zadowolona jesteś z niej? Trzeba ją w zimie ubierać żeby zimno jej nie było Jaka to odmiana?
Miłego popołudnia

Witaj
Cebule zamawiałam niecałe dwa tygodnie temu a w poniedziałek domówiłam sobie jeszcze jedną odmianę U nas cena cebul podobna w zależności od odmiany.
Ta hortensja to Limelight i nie jest na pniu chociaż tak wygląda a w zimę nie ma z nią problemu,ja nic nie okrywam i nigdy nie okrywałam a czy jestem zadowolona z niej,kiedyś bardzo je lubiłam teraz już mniej bo wielkie kwiaty po deszczu są bardzo ciężkie i pędy uginają się.
Pozdrawiam,
anulajda 18:39, 07 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
W B dzisiaj widziałam nową dostawę cebulowych. Trzy pełne kartony
Nic nie kupiłam, bo chyba w tym roku sadzić nowych jednak nie będę.

U mnie też w B są ja skusiłam się tylko na Queeny a na resztę spoglądałam bardzo podejrzliwie co do zgodności odmiany.Ja też mało w tym roku kupuję i nie dosadzam do zeszłorocznych,chce zobaczyć które odmiany będą kwitły na przyszły rok i czy zostawienie liści dwa trzy tygodnie po ogłowieniu to wystarczy żeby zakwitły za rok.
MirellaB 20:17, 07 wrz 2017

Z tych samych powodów co Ty ograniczam cebulowe. Kilka zapewne posadzę, ale bez szaleństwa liczonego w setki
Kasiolaaa 20:38, 07 wrz 2017

Aniu a jakie odmiany bralas
anulajda 21:39, 07 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Z tych samych powodów co Ty ograniczam cebulowe. Kilka zapewne posadzę, ale bez szaleństwa liczonego w setki

No nie można co roku szaleć
anulajda 21:43, 07 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Aniu a jakie odmiany bralas

Aveyron,Sweet Desire,Thesire,La Belle Epoque,
ElzbietaFranka 22:23, 07 wrz 2017

Witam Aniu. Nie wiem jak to się stało, że nie byłam na twoim wątku.
Lepiej później niż wcale. Masz piękny ogród. Nasadzenia ekstra.
Nasadzenia tulipanowe przepiękne, róże cudowne czego jeszcze nie wymieniłam też piękne.
Masz przepiękne cisy cięte, czy ci chorują bo moje rok rocznie oblegają czerwce i pryskam.
Tak równiutko, czyściutko tylko z Kasią-Kindziom możesz rywalizować. Czy tam wszyscy pod Pszczyną tak mają?

Trawniczek też piękny, ale tak jak pisałaś jest to nie możliwe aby chwasty w nim nie rosły. Rośliny pylą i rozsiewają się a trawnik jest ich zatrzymaniem.
U mnie rozsiał się jaskier i coś wiosną trzeba z tym zrobić. O mleczu nie wspomnę jak łąki dookoła mam.

Pozdrawiam
Kokesz 22:28, 07 wrz 2017

Też zatanawiam się nad tulipkami, sadzenie ich jakoś w tym roku mnie przeraża...
Kupię tylko niskie Concerto, no chyba, że przeceny w listopadzie mnie znowu skuszą
ElzbietaFranka 22:58, 07 wrz 2017

Jeszcze raz przeglądałam wątek od tyłu i doszłam do str. 295. Chciałam się zapytać, czy ty masz jakąś szkółkę poza twoim ogrodem. Tyle róż pięknych w życiu nie widziałam. Wszystko takie dorodne czy u ciebie grzyby nie grasują i robactwo.
Aniu czy ta róża Gartentraume kwitnie długo czy powtarza czy non stop.
Jeszcze raz przeglądnę i zapiszę nazwy róż i będę zadawać pytania. Bo dla mnie najważniejsze jest zdrowotność u róży a potem wygląd, zapach.

Piękne okazy.
AngelikaX 08:57, 08 wrz 2017

Ania mam pytanie do Ciebie - od frontu na wąską rabatę przy bryle domu pod sosnowe kule na pniu chcę dać bluszcz, żeby ładnie zadarnił - tam dość sucho i tak mnie zastanawia czy tulipany (bo też planuję tam wsadzić) dadzą radę z czasem jak bluszcz mocno się rozrośnie przebić się przez niego? Jak uważasz?