Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

tulucy 23:12, 16 sty 2017

Ja zamawiam z bylinowego i jeszcze z trzech innych. Z bylinowego przychodziły najładniejsze (w porównaniu do pozostałych wysyłkowych) i bez pomyłek. I świetnie opakowane do drogi.
W porównaniu do stacjonarnych szkółek to jednak raczej mikrusy.

Najgorszy sklep przysłał mi nędzę i nie uznał reklamacji, że niby urosną... Ciekawe, co z sadzonkami od nich będzie po zimie. Ale na cud nie liczę. Do tego czegoś nie mieli ostatecznie, a ja akurat przez to się na nich zdecydowałam, bo mi zależało
Kasę oddali, więc nie straciłam, ale jakbym wiedziała, że nie mają, to bymk u nich nie kupowała.
Madzenka 06:57, 17 sty 2017

O Oul napisałam u mnie, muszę dać jej czas, ale Tantau zwykle są niezawodne.
Pastella i Artemis to pewniaki.
Co do Minervupy zgodzę sie z opinią Eee tam, znam ładniejsze roze no i ja nie lubie mieszania ciepłych odcieni (malinowych) z zimnymi (lekko fioletowymi) purpurami - Minerva

Louis Odeie to wielka róza i bardzo obficie kwitnąca, ale przez kilka lat jakos mojego serca nie skradła, chociaz ma rzesze fanów.
Savoye nie mam

Szkoda, ze zrezygnowałaś z LFC - to moja tegoroczn faworytka - kolor zimny lawendowy
Makao_J 07:30, 17 sty 2017

tulucy napisał(a)
Ja zamawiam z bylinowego i jeszcze z trzech innych. Z bylinowego przychodziły najładniejsze (w porównaniu do pozostałych wysyłkowych) i bez pomyłek. I świetnie opakowane do drogi.
W porównaniu do stacjonarnych szkółek to jednak raczej mikrusy.

Najgorszy sklep przysłał mi nędzę i nie uznał reklamacji, że niby urosną... Ciekawe, co z sadzonkami od nich będzie po zimie. Ale na cud nie liczę. Do tego czegoś nie mieli ostatecznie, a ja akurat przez to się na nich zdecydowałam, bo mi zależało
Kasę oddali, więc nie straciłam, ale jakbym wiedziała, że nie mają, to bymk u nich nie kupowała.

Ja wiem że stacjonarnie nie dostanę takich jeżówek i jarzmianek. Chyba żeby Pęchcin ale jeżówek jakoś rok temu nie mieli zbyt szałowo.
Więc będę musiała sobie zamówić i liczyć że się rozrosną.
Mirella stacjonarnie rok temu nakupowała cudne jeżówki. Ja u siebie dostałam tylko jedną i nawet nie wiem jak się nazywa.
Makao_J 07:34, 17 sty 2017

Madzenka napisał(a)
O Oul napisałam u mnie, muszę dać jej czas, ale Tantau zwykle są niezawodne.
Pastella i Artemis to pewniaki.
Co do Minervupy zgodzę sie z opinią Eee tam, znam ładniejsze roze no i ja nie lubie mieszania ciepłych odcieni (malinowych) z zimnymi (lekko fioletowymi) purpurami - Minerva

Louis Odeie to wielka róza i bardzo obficie kwitnąca, ale przez kilka lat jakos mojego serca nie skradła, chociaz ma rzesze fanów.
Savoye nie mam

Szkoda, ze zrezygnowałaś z LFC - to moja tegoroczn faworytka - kolor zimny lawendowy

Powiedzmy że nie zrezygnowałam z LFC tylko chwilowo się wstrzymałam bo nie wiem czy znajdę na razie miejsce. Nad Artemis myślę gdzie ją wsadzę tymczasowo ale musiałam ją już mieć.
O LO nie wiedziałam że może zawieść - może w tym roku pokaże więcej u Ciebie.

Minervę chciałabym mieć ze względu na zapach i myślę o formie piennej tak jak ma Jola.
kamila66 07:47, 17 sty 2017

Aniu widzę, że temat różany chętnie poczytam Od zaszłego roku jestem zachwycona tymi kwiatami
Makao_J 08:10, 17 sty 2017

kamila66 napisał(a)
Aniu widzę, że temat różany chętnie poczytam Od zaszłego roku jestem zachwycona tymi kwiatami

Różami?
Ja też jestem a wybór w necie jest tak duży że ciężko jest zdecydować się na te kilka.
MirellaB 08:38, 17 sty 2017

Róża Soul by odpowiadała mi kolorem i wysokością.
Big Purple kolor bardzo podobny co Soul tylko niższa.
Szukam właśnie róży w kolorze wpadającym w fiolet. Czy Ewa Anda ma te róże?
MirellaB 08:40, 17 sty 2017

Co to za róża LFC o której Madżenka pisze?
Makao_J 10:06, 17 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Róża Soul by odpowiadała mi kolorem i wysokością.
Big Purple kolor bardzo podobny co Soul tylko niższa.
Szukam właśnie róży w kolorze wpadającym w fiolet. Czy Ewa Anda ma te róże?

MirellaB napisał(a)

Soul chyba ma ciemniejszy kolor nić Big Purple ale nie będę spekulować bo sprawdzę to na własne oczy. Ewa ma te róże u siebie w pracy i stąd je zna.

LFC to Lavender Flower Circus. Jej kolor jest właśnie jasno fioletowy i może Ci podpasuje. Ja na razie jej nie kupiłam choć na pierwszej liście pewniaków ją miałam. Zamieniłam ją na Savoy Hotel. Bo jak posadzę Soul i Big Purple z Pastellą to właśnie Savoy Hotel będzie bardziej kolorystycznie pasował do tego zestawienia niż LFC.

Taką kombinację jak na drugim zdjęciu http://www.floribunda.pl/aktualnosci-cms-8.html?aid=49
jolanka 10:08, 17 sty 2017

MirellaB napisał(a)

Lavender Flower Circus fajna