Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 20:15, 26 kwi 2018

Byłam w centrum ogrodniczym i kupiłam 3 hortensje Limelight. Na tej rabacie rosną już 2 szt z własnej hodowli i stwierdziłam że lepiej będzie w szpalerze. Musiałam jednak ruszyć poza nasze miasto bo u nas cena 2 razy większa

3 doniczki stoją a po środku są 2.
Makao_J 20:16, 26 kwi 2018

Amanogawy zaczynają kwitnąć

paulina_ns 20:18, 26 kwi 2018

Aniu jak wyglądają Twoje róże z F. moje jeszcze łyse są, Twoje pewnie już w liściach, bo Ty je wcześniej odbierałaś jak dobrze pamiętam.
Makao_J 20:19, 26 kwi 2018

U mnie tulipany pochylone od potwornych wiatrów które wieją u nas od tygodnia. I pada deszcz kilka razy dziennie.

Makao_J 20:23, 26 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu jak wyglądają Twoje róże z F. moje jeszcze łyse są, Twoje pewnie już w liściach, bo Ty je wcześniej odbierałaś jak dobrze pamiętam.

Tak u mnie wszystkie mają liście. Na razie zdrowe ale patrząc na pogodę to szybko złapią plamistość.
Planuję przesadzić te co najbardziej cierpią w suchsze miejsce. I muszę się pospieszyć Może to pomoże ale muszę obornika im wrzucić żeby miały siłę po przenosinach.
paulina_ns 20:35, 26 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

Tak u mnie wszystkie mają liście. Na razie zdrowe ale patrząc na pogodę to szybko złapią plamistość.
Planuję przesadzić te co najbardziej cierpią w suchsze miejsce. I muszę się pospieszyć Może to pomoże ale muszę obornika im wrzucić żeby miały siłę po przenosinach.

Czyli jest szansa,że i moje kiedyś ruszą żałuję teraz,że nie posadziłam je do donicy i nie dałam na taras, szybko by pewnie ruszyły, a tak strasznie się ślimaczą, wstawiłam u siebie ich zdjęcia, aż strach patrzeć i się stresować
06:29, 27 kwi 2018
Makao_J napisał(a)
Amanogawy zaczynają kwitnąć

wąchaj je w ciagu dnia ...bo rano kiepsko z zapachem
kamila66 06:53, 27 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

Ale ten jasny (biały w pąkach) też kwitnie na różowo tylko jaśniej?

On jest w pełnym rozkwicie prawie taki sam jak na zdjeciu. Mam jeszcze jedną odmianę, którą uszkodziły mi opuchlaki. I ona jest jasno różowa. Myślałam, że mam na foto u mnie na 1 stronie, ale nie. Jest na 3 zdjeciu od dołu ale bez kwiatów.
kamila66 06:53, 27 kwi 2018

Aniu masz u mnie foto, stare ale widać jaki jest ten rozchodnik różowy.
BasiaLT 20:42, 27 kwi 2018

Aniu u ciebie masa tulipanów jeszcze w pąkach a u mnie już kończą kwitnienie. Wcześniejsze upały szybko je wykończyły. Szkoda.