Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

gobasia 18:54, 24 kwi 2017

violka171 napisał(a)
Zgodnie z zasadą od Gobasi ,jak pogoda dopisze to 25 posadzę ziemniaki,wczoraj kupiłam na sadzeniaki i taki mi sie trafił-dobry znak

No faktycznie dobry znak

Viola można też sadzić z dużych ziemniaków ...tylko wtedy kroimy wzdluż na połowę i tą przekrojoną stroną kładziemy do spodu
wybieraj takie z grubymi krótkimi oczkami to prędzej skiełkują
violka171 19:14, 24 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Ten kształt ziemniaka to na pewno nie przypadek
Trzymam kciuki Viola, nadal

tez jestem tej mysli ,dziekuję Kindzia za kciukaski
violka171 19:15, 24 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ziemniaki w ogrodzie, super sprawa. Ale nie wiem czy posadzę. Zastanawiam się.

Posadz Hanuś,tak jak dla Ciebie dużo nie trzeba,podkopujesz całe lato sobie pare ziemniaczków a one nadal rosną ,i jakie smaczne mmmmmmmm
violka171 19:17, 24 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Denary rzeczywiście smaczne.
Jak Krasnalka się czuje?

Pati ,Krasnalka ogólnie ok tylko ten kaszel,udało mi się juz na piątek zarejestrować do Pulmunologa ,obadamy co za dziadostwo siedzi w niej
violka171 19:19, 24 kwi 2017

gobasia napisał(a)

No faktycznie dobry znak

Viola można też sadzić z dużych ziemniaków ...tylko wtedy kroimy wzdluż na połowę i tą przekrojoną stroną kładziemy do spodu
wybieraj takie z grubymi krótkimi oczkami to prędzej skiełkują

Basieńko mam dużo małych więc pójdą w całości do rozmnożenia,jutro raczej nici z siania bo nie maja jeszcze kiełków a i gleba zimna u mnie
hanka_andrus 19:59, 24 kwi 2017

Zastosuj metodę babci Hanusi. Kaszlałam z 5 lat temu chyba przez pół roku, po przeziębieniu. Nic nie ponagało, ani inhalacje, ani syropy. Kupiłam w aptece olejek pichtowy/ to taka sosna syberyjska/Aptekarka mi doradziła.
Bierze się na cukier 10, 15 kropel/ wg instrukcji na opakowaniu/
Od tamtego czasu, nie mam chrypki, nie mam kataru, nie mam kaszlu. Koszt niewielki, coś koło 35 zł. A efekt znakomity. No i syrop sosnowy z pędów sosny czarnej tez dobry. A ja przecież codziennie na powietrzu, bez względu na pogodę.
violka171 20:02, 24 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Zastosuj metodę babci Hanusi. Kaszlałam z 5 lat temu chyba przez pół roku, po przeziębieniu. Nic nie ponagało, ani inhalacje, ani syropy. Kupiłam w aptece olejek pichtowy/ to taka sosna syberyjska/Aptekarka mi doradziła.
Bierze się na cukier 10, 15 kropel/ wg instrukcji na opakowaniu/
Od tamtego czasu, nie mam chrypki, nie mam kataru, nie mam kaszlu. Koszt niewielki, coś koło 35 zł. A efekt znakomity. No i syrop sosnowy z pędów sosny czarnej tez dobry. A ja przecież codziennie na powietrzu, bez względu na pogodę.

Haniu ale to nie po przeziebieniu Krasnalka ma,ot tak ja dopadło
Basilikum 20:23, 24 kwi 2017

Viola doczytalam zaleglosci
Kosciol to MY
ja tez w sumie najmniej modle sie w kosciele, bo jestem tam jakies 3 razy w miesiacu ale w ciemnej ulicy i w ogrodzie i w lozku i gdzie sie da nieusatnnie
Wierze w cuda i ze Bog jest ich sprawca
Niech Krasnalka zdrowieje na przekor diagnozom lekarskim.

Do kartofelka dolaczam

violka171 20:46, 24 kwi 2017

och Iza nie musiałaś dosłownie brać i czytać zaległości,wiem jak to jest czasami
o matko tez widzę na jajeczku serduszko liiiiiiiii cudniaste
Basilikum 20:50, 24 kwi 2017

ach czasu rzeczywiscie ostatnio jakos malo ale staram sie gdzieniegdzie nadrobic i padlo na Ciebie musialam doczytac o Krasnalce