Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 21:48, 20 kwi 2017

Mam nadzieję, że to tylko podejrzenie, a nie pewność. Życzę zdrowia!
Basilikum 21:50, 20 kwi 2017

violka171 napisał(a)

przyłapałam Cie że nie czytasz stron hi hi )

przyzaje sie do winy ma takie zaleglosci, ze tylko obrazki ogladam
Basilikum 21:52, 20 kwi 2017

mam nadzieje, ze to nic powaznego jednak z Krasnalka.
violka171 22:02, 20 kwi 2017

powiem tak,jeszcze nie zdążyła się narodzić Krasnalka a już musiałam walczyć o jej życie chodz była zdrowa-wina lekarzy przy porodzie,urodziła się przeżyła.
Dopadł ją wirus pneumokokipo 6 miesiącach,walczyłam-przeżyła.
Dziś jest małą istotą pełną miłości do wszystkiego i tez nie rozumiem dlaczego jeszcze ją coś takiego dopadło-oby się lekarz mylił,oby to było łagodne,obyśmy to zwalczyli.
Proszę Boga o każdy jej uśmiechnięty dzień bo zaraża miłością
Was o to samo proszę
Radziu2013 22:10, 20 kwi 2017

wzruszyłem się
Basilikum 22:18, 20 kwi 2017

Viola obiecuje modlitwe, wierze w cuda
violka171 22:30, 20 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
Viola obiecuje modlitwe, wierze w cuda

dziękuję za obietnicę
Ps.ja też w to wierzę
violka171 22:32, 20 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)
wzruszyłem się

to znak że jesteś dobrym człowiekiem
no już uśmiechnij się
Nallar 22:38, 20 kwi 2017

Będzie dobrze, Wystarczająco dużo już to dziecko przeszło. Wystarczy.
Radziu2013 22:53, 20 kwi 2017

Ja zawsze Viola wpadam w taką zadumę nad sensem istnienia, nad naszą wiarą itp. Zawsze myślę sobie boże jacy my jesteśmy tak naprawdę grzeszni, jak my nie doceniamy tego co Bóg dla nas robi, jak odrzucamy jego pomoc.
Trochę się wymądrzę
Często mówimy coś typu "Boże widzisz a nie grzmisz" wątpimy w to czy on jest bo wtedy kiedy potrzebujemy pomocy wydaje nam się że jesteśmy sami. Ale Jesus mówi " A oto ja jestem z wami, przez wszystkie dni, aż do skończenia świata". Nieraz szukamy Boga i zadajemy sobie pytanie "gdzie on jest? jak mamy go odnaleźć?" a przecież to Pismo jest bezpośrednim kontaktem z Bogiem z resztą jest napisane "Na początku było słowo, a słowo było u Boga i Bogiem było słowo". A my? Wiemy że jest coś takiego jak pismo ale chodzi o to jak często po nie sięgamy?
NAzywamy siebie wierzącymi. Ale jak często pomagamy innym? Czy miłujemy swoich bliźnich czy też stają się oni dla nas niekiedy obiektem nienawiści. "Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych którzy was prześladują" albo niekiedy w odpowiedzi na wyrządzoną nam krzywdę odpłacamy drugiemy tym samym, a jest powiedziane " zło dobrem zwyciężaj". I tutaj widzimy na czym powinna opierać się nasza wiara, że nie jest to tylko modlitwa ( i to też zależy jaka bo czy wyklepana przez nas formułka ma jakiś sens?) ale również nasze postępowanie "wiarę czynem popieraj " . I dopiero w modlitwie, zgłębianiu Pisma Świętego i szczerej modlitwie możemy odnaleźć Boga a wtedy "kto we mnie wierzy to choćby i umarł żyć będzie".
W cierpieniu też możemy odnależć prawdziwy obraz Boga ale na tym skończę.

Tak więc nie jestem smutny jedynie dlatego że za zdrowię Krasnalki możemy być odpowiedzialni tak naprawdę wszyscy
"Przeto jak przez jednego człowieka grzech wszedł na świat, a przez grzech śmierć, tak i na wszystkich ludzi śmierć przyszła, bo wszyscy zgrzeszyli;" [Rz 5,12] Tak więc my grzeszymy a Krasnalka może być jedną z ttych osób które odpłacają za to zdrowiem

No i na koniec obiecuję szczerą modlitwę za nią