Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 17:15, 31 maj 2017

Ale masz przynajmniej posprzątany teren! Napisałabym na tablicy ogłoszeń działkowej ,że dziękujesz nieznanemu pomocnikowi w utylizacji odpadów.
Nie wyrywaj się do ogrodu, masz być wyleczona na zicher! Podlewanie zostaw Bogusiowi.
boguslawa_ma... 20:21, 31 maj 2017

Wiola zdrówka życzę
eda 20:35, 31 maj 2017

violka171 napisał(a)
Dziekuje Wszystkim,siedzę grzecznie w domku i się kuruję,jak to miło pospać prawie do 10-tej i beztrosko wstać ach,wietrznie dziś mamy ,ciekawe jak tam w ogrodzie po wczorajszej ulewie.
Zapomniałam napisać że ostatnio kradzież nie skończyła się na thujach,jakieś dwa tyg temu wykradli całe drzewo które miało wystarczyć na całe lato do ogniska,przeklnęłam już tych złodziejaszków i posłałam trochę cenzurowalnych slow

jeju no co ty ale masakra !!! paskudy jedne jak można współczuję i trzymajcie się zdrowiejcie szybko buziaki zostawiam Violcia

violka171 20:46, 31 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ale masz przynajmniej posprzątany teren! Napisałabym na tablicy ogłoszeń działkowej ,że dziękujesz nieznanemu pomocnikowi w utylizacji odpadów.
Nie wyrywaj się do ogrodu, masz być wyleczona na zicher! Podlewanie zostaw Bogusiowi.

własnie mialam posprzatany ,ładnie poukładane drzewo do palenia,najelam latem PANA do pomocy z którym cieliśmy dwa dni drzewo wrrrr,a tu przyszli na łatwiznę
i zaraz mnie Haniu ochrzanisz bo byłam dziś w ogrodzie ale tylko na chwilkę za namową bogdana .
przespałam cały Bozy dzień do 16-tej az wyrzuty troche miałam
zrobiłam parę fotek chociaż ,i ziemniaki podsypałam ziemią bo już czas i pot mnie oblał i koniec powiedzialam-jade do domu,antybiotyk strasznie mnie osłabił
parę fotek
mam biało hi hi,ale to nie śnieg to Kalina

róza z patyczka zeszłorocznego juz ma pąka !!!!!!!!!!!

piwonia jedna zakwitła
violka171 20:52, 31 maj 2017

zdjecia niewyrazne bom słaba
orlik juz na wykończeniu

gozdziki Hanusi :-*

szoku doznałam bo nie okryte na zimę sadzonki hibiskusow ruszyły nawet po mrozie ,do Hani jeden pojedzie obiecany

Lwia Paszcza juz czaruję swoim pięknem

violka171 21:00, 31 maj 2017

Gobasia ma się ok ,zakwitnie ale malutko tak jak mówiła Basia

Clematiz Multi Blue daję popis ma 8 kwiatów,rok temu miał dwa

liliowce przesadzone dwa lata temu w tym roku kwitną imponująco

to nie wiem co to kupiłam ale ładne ,jeden minus ze mszyce go strasznie zjadają w tym roku
hanka_andrus 21:06, 31 maj 2017

Ta lwia paszcza Tobie zimowała? A na hibiskusa się cieszę. Twoje prezenty wszystkie kwitły pięknie, ale nie wszystkim zdjęcia udało się zrobić. Z doskoku w ogrodzie z uwagi na pogodę, to potem jak w ukropie, żeby wszystko ogarnąć.

No muszę paluszkiem pogrozić. co to za robota w chorobie? Chcesz dzieci matki pozbawić w młodym wieku? Opamiętaj się. Kiedyś niewyleczone przeziębienie kończyło się gruźlicą i wczesnym zgonem. Prątki każdy nosi w sobie i je uaktywnia, jak jest osłabiony, tak, że nie ma zmiłowania. W domu siedź i grzecznie się lecz!

violka171 21:07, 31 maj 2017

tulipki lodowe się obraziły w tym roku takie zgniłki są

Krzewuszka cudowna,przegapiłam pełne kwitnienie

białe gozdziki

coś mi zjada moje drogocenne Lilie piramidy ,może Basia coś mi podpowie,dzis okryłam je butelką by osłonić od nieproszonego zgłodniałego gościa
hanka_andrus 21:18, 31 maj 2017

Kupiłaś naparstnice, na nie lubią się sadowić mszyce, Pryśnij tym samym co na róże.
Swoje róże już pryskałam na robactwo i na grzyby. Lodowy tulipan i u mnie niezbyt się udał, ale to dlatego, że rósł w przebiśniegach, za mokro mu było. i zakwitł tylko jeden z trzech. Ale za to jako ostatni.
Piwonie majowe i normalne bylinówki zakwitną u mnie w tym samym czasie, a powinno je dzielić co najmniej 3 tygodnie.
boguslawa_ma... 21:23, 31 maj 2017

U mnie ślimaki pogryzły lilie.