Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 21:25, 31 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ta lwia paszcza Tobie zimowała? A na hibiskusa się cieszę. Twoje prezenty wszystkie kwitły pięknie, ale nie wszystkim zdjęcia udało się zrobić. Z doskoku w ogrodzie z uwagi na pogodę, to potem jak w ukropie, żeby wszystko ogarnąć.

No muszę paluszkiem pogrozić. co to za robota w chorobie? Chcesz dzieci matki pozbawić w młodym wieku? Opamiętaj się. Kiedyś niewyleczone przeziębienie kończyło się gruźlicą i wczesnym zgonem. Prątki każdy nosi w sobie i je uaktywnia, jak jest osłabiony, tak, że nie ma zmiłowania. W domu siedź i grzecznie się lecz!

Tak Haniu ta Lwia paszcza to zeszłoroczna co tak oko cieszyła zeszłego sezonu-sama z w szoku jestem,pamiętam jak przesadziłam po poprzednicze taką biedną łodygę spod yuki nie wiedząc co to jest i zobacz
Bardzo cieszę się że wszystkie prezenty cieszyły-to co lubi ogrodnik

Ale ja tylko za namową bogdana dziś pojechałam,a i dzieciom przyjemność zrobić bo kupiliśmy im tablice do pisania na dzień dziecka a że w domu juz nie ma miejsca....och Haniu-z reką na sercu to był mały wypad a i zdjątka porobić ,wiem ....sama się martwię o swoje zdrowie ,obiecuję leżec w domku a bogdan....jak powiedziałam mu o Waszej reprymendzie co do mojego zdrowia-może coś dotrze,chyba po mału dociera bo juz powiedział że on będzie podlewał w ogrodzie ,DZIĘKUJĘ WAM
violka171 21:28, 31 maj 2017

DLA Was pierwsza róża w tym sezonie

hanka_andrus 21:32, 31 maj 2017

No ja myślę, że podlewanie to męska praca. Czekam, kiedy będą wakacje by moich niepracujących panów do ogrodu zaprosić na podlewanie.
Z rękoma w kieszeniach to i ja mogę w ogrodzie od czasu do czasu postać, ale patrzeć jak ktoś pracuje, a sama nic, to bym nie mogła ze wstydu.
Ale podobno wstyd nie dym, oczu nie wygryzie.
violka171 21:48, 31 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
No ja myślę, że podlewanie to męska praca. Czekam, kiedy będą wakacje by moich niepracujących panów do ogrodu zaprosić na podlewanie.
Z rękoma w kieszeniach to i ja mogę w ogrodzie od czasu do czasu postać, ale patrzeć jak ktoś pracuje, a sama nic, to bym nie mogła ze wstydu.
Ale podobno wstyd nie dym, oczu nie wygryzie.

ha ha HANIU z rękoma w kieszeniach -skąd ja to znam,też bym nie mogła tak ,ale widzisz wstyd nie każdemu przeszkadza,normalnie wypisz wymaluj dziś tak bogdan wygladał he he,ale chyba jemu nic już nie zdoła przemówic do rozsądku,bo jakże nauczyć 58 latka do manier
violka171 21:52, 31 maj 2017

Uratowany po poprzedniczce Irys,myślałam że to znów będzie żółty a tu taki cudowny prezent z niebios
boguslaw_grz... 21:54, 31 maj 2017

dla jasnosci,namowilem Viole zeby dzis pojechac na dzialke na chwile,bo chciala jechac jutro autobusem,i jak ja znam przynajmniej pare godz by tam spedzila,a tak niby pod kontrola,miala tylko pomidory podlac,a tu jeszcze fotki,no i ziemniaki podsypac itp.ok bije sie w piersi moja wina
violka171 22:01, 31 maj 2017

boguslaw_grzybowski napisał(a)
dla jasnosci,namowilem Viole zeby dzis pojechac na dzialke na chwile,bo chciala jechac jutro autobusem,i jak ja znam przynajmniej pare godz by tam spedzila,a tak niby pod kontrola,miala tylko pomidory podlac,a tu jeszcze fotki,no i ziemniaki podsypac itp.ok bije sie w piersi moja wina

jakbyś nie trzymał rąk w kieszeni a zajął się obsypywaniem ziemniaków i podlewaniem pomidorów to troszku inaczej by to wyglądało,a obiecałeś że tylko wypije kawę w domku a Ty podlejesz pomidory, a tymczasem za nic się nie wziąłeś-ręce w kieszeni a ja latałam,ty sie nie bij w pierś bo nie wiem czy ją jeszcze masz od tego bicia
asiak 22:46, 31 maj 2017

Violu, a wiesz, że myślałam wczoraj o Tobie?
Pozdrawiam serdecznie
hanka_andrus 22:52, 31 maj 2017

Ha, ha, ha! Trzeba będzie tę pierś u Bogusia sprawdzić! A jak się okaże, że tam kupa mięśni, to od roboty się nie wymiga! Nie ma to tamto! Miłego wieczoru!
Radziu2013 22:54, 31 maj 2017

Violcia jesteś na reszcie trochę dłużej - ot jedyny pozytyw choroby A swoją drogą ja cię opierdzielę jajka sobie robisz? Choroba jej poszła na płuca a ta sobie na ogródek poszła latać Trza było (jako pani domu) wydać rozkaz- podlać pomidory- i tak ma być a nie

Dobra a teraz....... biały puszek z płatków kaliny wygląda jeszcze lepiej jak śnieg- jakiś taki bardziej puszysty się wydaje
Lwia paszcza fajna- ja chyba trzeci rok wysiewam i albo nie wzejdzie albo zdechnie że o kwiatach już nie wspominając- w takim razie pozachwycam się twoimi

Irysek też extra- od środka ma taką mozaikę jak zebra