Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 01:04, 27 lip 2017

Dziś no raczej wczoraj moja starsza Krasnalka wróciła z koloni jakby większa bardziej urosła wzrostem -lecz w główce te same pierdołki
bardzo się cieszę że już jest w domku- nawet listu mi nie wysłała bo zabrakło jej monet
nie zadzwoniła bo padł tel ,nie poprosiła wych by zadzwoniła-wolała płakać w poduszkę-cóż,chyba po mału trzeba pępowinę przerwać i dać na szerokie wody nać
Pamiątki przywiozła dwie kartki -dla Tatusia i siostry i magnes dla mnie zarezerowowany -tylko dlaczego zimowo ech

Basilikum 06:43, 27 lip 2017

oj oj na szwajcarce nocowalam nie raz na podlodze zeby nie bylo i pierwszego calusa dostalam

Viola ale po co Ci dwa domki, ja bym jeden ten lepszy i wiekszy zostawila a drugi zburzyla.
boguslawa_ma... 07:52, 27 lip 2017

Wiola to ta działka jest obok twoje starej?
Przecież miałaś ładny domek,czy ten nowy jest bardziej funkcjonalny?
Radziu2013 10:54, 27 lip 2017

boguslawa_madejska napisał(a)

Przecież miałaś ładny domek,czy ten nowy jest bardziej funkcjonalny?

no ja właśnie dalej z tym domkiem nie rozumiem...
bo skoro mówisz że nie wiesz czy tamten burzyć i od podstaw budować a ten masz już zrobiony to nie lepiej na fundamentach tamtego postawić nawet jakąć zadaszoną wiatę czy cóś? Z resztą nie wiem, tak się tylko pytam
violka171 10:35, 30 lip 2017

tak szybciutko odpowiem bo jestem tylko na chwilkę,na piewszej działce mam drewniany taki typowo letni
a na tej obecnie kupionej jest murowany i ma 25m 2 a mozna powiekszyć do 35 m2,stad ten dylemat czy burzyć ten i od nowa stawiać czy poprostu powiekszyć
tak to jest dzialka obok mojej
czas mnie goni uciekam Kochani ,wpadlam tylko spisac adresy do wysyłki szafirkow
pozdrawiam WSZYSTKICH
Nallar 23:46, 06 sie 2017

Violu, gratuluję zakupu. Z podjęciem decyzji się nie spiesz, rozebrać zawsze zdążysz. Lepiej na spokojnie przeanalizować wszystkie za i przeciw.

Violu, to co napisałaś o powiększeniu do 35n2 coś nie bardzo mi pasuje. Chyba że ja to źle zrozumiałam.

Według nowych przepisów do budynku istniejącego czyli tych 25m2 możesz dobudować budynek o powierzchni do 35m2 na tzw. zgodę milczącą czyli zgłoszenie, bez żadnych pozwoleń i projektów. Nie wiem jak ten przepis ma się do takich działek jak Twoja, ale ja bym to na Twoim miejscu sprawdziła.
Pozdrawiam Cieplutko.
Nallar 21:34, 10 sie 2017

Duży buziak. Dam znać jak dotrze.
sylwia_slomc... 22:57, 10 sie 2017

Violu substancja murowana jest bardziej trwałaDrewno z poprzedniego można dać na tym na elewacje , a odpadają Ci ściany do stawiania.Ja bym ten przerobiła-rozbudowałaNadprogramowe ścianki działowe( nie nośne) zawsze wyburzyć możesz i postawić po swojemu. budowlańcy teraz sporo sobie krzyczą, a tak to po trochę sami pokombinujecie i będzie superPrzecież nigdzie Ci się spieszyć nie musi
hanka_andrus 13:02, 22 sie 2017

Violu, czy u Was też tak leje jak u mnie? Już trzeci dzień mi polewa, tak że do ogrodu nie mam szansy.
Co u Was? Wszystko ok? Ty pewqnie w pracy, ale potem ogrodowe wygibasy, co? Pozdrawiam.
hanka_andrus 22:58, 25 sie 2017

Zaglądam i miłego weekendu życzę! Mam nadzieję, że już ochłonęłaś po przejściach!
A na kłopoty- Bednarski!
Kwiatki dla Was. To są mamuśki Twoich jeżówek.