Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 21:40, 30 kwi 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)
tulipki piekne,violus mowilem,to lubczyk(nie magi)nie uzywaj jako przyprawy za duzo jak mnie nie ma hi hi

lubczyk ,potocznie zwany maggi
boguslaw_grz... 22:04, 30 kwi 2016

wiesz ze to afrodyzjak,hi hi
boguslaw_grz... 22:08, 30 kwi 2016

a tu masa lampek solarnych do ogrodu,zolwie,sowy zaby,kamienie potrzeba silnej woli zeby nie pakowac do koszyka
hanka_andrus 22:33, 30 kwi 2016

violka171 napisał(a)
Kaszka się wynurzyła też

To mi wygląda na szparagi. Nie wiem jak duże są korzenie, chyba niezbyt jeszcze rozrośnięta karpa, bo dość cienkie, i nowe z ziemi wychodzą. Maj to miesiąc jedzenia szparagów.

Jak pozwolisz rosnąć normalnie to w środku lata będą takie delikatne "choinki",

Kaszka, czyli gipsówka, najpierw wykształca kępę liściastych pędów/odcień podobny do szałwii/ a dopiero potem kwiatki, drobne białe i pachnące. Niestety nie mam zdjęcia dorosłych roślin, dla porównania. Gipsówkę-kaszkę pokazywałaś mi w innym miejscu, chyba nieopodal wiśni.
boguslaw_grz... 22:38, 30 kwi 2016

nie mowilem?ogropedia,haniu zakladaj nowa strone
hanka_andrus 22:43, 30 kwi 2016

Solarne świecidełka sobie zafundujecie, jak nocować już w domku na działce będziecie, Na razie nie ma co inwestować tylko dla oświaty jeżom i nietoperzom.
Ten asortyment będzie stale w ofercie.

Tulipany piękne, takie słoneczne, podobnego ułamałam będąc w ogrodzie. Teraz stoi koło mnie i cieszy się z ciepełka!

Pmidory ładnie się trzymają u Ciebie, Mnie ten nieprzewidziany przeciąg, zdziesiątkował sadzonki. Teraz będzie już tylko cieplej!

Rabatka super błyszczy! Nieźle musiałaś łopatą powywijać! Ale efekt masz!

Powodzenia. Śmieci ładnie pstryknęłaś, nie pomylisz już nigdy.

Lubczyk od sąsiada musiał mieć lepsze jedzonko w korzeniach. Też go lubię, ale bez przesady!/lubię lubczyk, nie sąsiada/

hanka_andrus 22:49, 30 kwi 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)
nie mowilem?ogropedia,haniu zakladaj nowa strone

Bogus, takich znających się na tym portalu jest 3 tysiące, a myślących, że się znają i z 10 tysięcy.
Można podpowiadać komuś, kto tego chce i potrzebuje, ale na siłę nic się nie da!
Po to jest forum, żeby porad szukać i je uzyskać. Bez naśmiewania się, że czegoś się nie wie albo nie umie.
Nikt nie rodzi się specjalistą.
violka171 07:43, 01 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)

To mi wygląda na szparagi. Nie wiem jak duże są korzenie, chyba niezbyt jeszcze rozrośnięta karpa, bo dość cienkie, i nowe z ziemi wychodzą. Maj to miesiąc jedzenia szparagów.

Jak pozwolisz rosnąć normalnie to w środku lata będą takie delikatne "choinki",

Kaszka, czyli gipsówka, najpierw wykształca kępę liściastych pędów/odcień podobny do szałwii/ a dopiero potem kwiatki, drobne białe i pachnące. Niestety nie mam zdjęcia dorosłych roślin, dla porównania. Gipsówkę-kaszkę pokazywałaś mi w innym miejscu, chyba nieopodal wiśni.

Tak Haniu w innym miejscu Ci pokazywalam ale były dwie,a ta rosnie przy bukszpanach gdzie zesmy smardze zbierały ,a moze to szparagi jak mowisz hm,a ja myslalam ze to tez kaszka,zostawie zobaczymy ,pamietam ze to tez mialo drobne kwiatki ,ale znajac zycie mi sie pomylilo miłego dnia Haneczko ,za niedługo uciekamy do ogrodu ,słoneczko pieknie swieci-szkoda dnia buziole
hanka_andrus 08:09, 01 maj 2016

Bawcie się dobrze! Ja jeszcze dziś lajtowo! A jutro też śmignę podlać trzeba co jeszcze żyje!
Basilikum 10:53, 01 maj 2016

macham chociaz lapka, nie wyrabiam na zakretach