Witam KASIU kupiła "Montana" w L... U takiego ogryzka ostatniego. Mam nadzieję, jak mu dam życie to się odwdzięczy. Posadze go w zacisznym słonecznym miejscu może się uda go przezimowac.
Widzę z fot, że u ciebie już przekwitle roślin u mnie tulipany też pewnie lada moment w rozwinie będą. U nas piękna pogoda od świąt, więc wszystkie rośliny rosną.
Pokazujesz migdałków piękne babki już ma mój w tym roku dziwnie będzie kwitła pół krzaka w kwiatach pół chyba wiatr zimny owiał. Nie mam szczęścia do niego w zeszłym roku dużo nawiązał przyszedł mróz w połowie kwietnia i zmarzł.
Napisz Kasiu nazwę tej Magnolii.
Piwonia piękne moje dopiero wychodzą z ziemi. Mają takie prawo 2 tyg temu jeszcze śnieg u nas leżał.
Bawaria inny klimat jeszcze u ciebie ten płot murowany osłania wiatry więc wszystko rośnie jak na drożdzach
Pozdrawiam jeszcze popatrzę co tam u ciebie na wątku.
Kasieńko witaj u Ciebie tulipany zaczynają przekwitać u mnie są w pąkach, Zlało u nas mocno, trawa robi się zieloniutka , ten deszcz jest potrzebny, bo też sucho.Widoki obejrzałam, przepiękne miejsca, Kasiu do usłyszenia. Podziwiam Twoje skarby, moja Rosanna dobrze wygląda, wypuściła dużo młodych liści, muszę się postarać o podpórkę. Te ostatnie fotki to migdałek? Pozdrawiam.
Elu, szczerze sie przyznam, ze troche sie boje takich malenstw L...To szybko robione sadzonki, aby jak najwiecej na sprzedaz. Moim zdaniem, sa slabsze, trudniejsze Maam jednak nadzieje, ze taka doswiadczona ogrodniczka jak Ty, poradzi sobie i wychowa piekna rosline Migdalka nie mam, chociaz baaardzo mi sie podoba, mysle zeby kupic, ale...
To drzewo, wisnie ozdobne, mam kilka rodzajow i kazda z nich piekna Za chwile bedzie pokaz
Magnolia to loebneri rosa Leonhard Messel, najladniejsza z ladnych
Mur bardzo duzo daje, mieszkam na duzej gorze i tu bardzo wieje halny, mur troche zatrzymuje i chroni
Elu, troche potrzymam je w wodzie, ( sa w wodzie jakies 1,5 tygodnia)az porzadnie sie napija, pozniej przeniose do ziemi i bede je trzymala w cieple W tamtym roku i dwa lata temu, ukorzenialam roze, przez podklad ( New Dawn) i kilka innych,patyczki wsadzilam prosto do ziemi. Wszystkie sie przyjely, mialam niespodzianke, a moi znajomi piekne prezenty
Sprobuj kilka tez wsadzic do ziemi i sporo podlewac Mozesz tez przykryc je plastikowa butelkaJezeli wypuszcza korzonki, to delikatnie je przenies do ziemi.
Mysle jednak, ze najlepszym sposobem jest rozmnazanie przez podklad, lub wsadzanie odrazu do ziemi Ja wsadzilam teraz do szklanki, tak na szybko, zeby je nie pogubic w ogrodzie i...tak sobie stoja do dzisiaj i ladnie sie rozwijaja
Goniu Oj tam, jedne przekwitaja, inne kwitna, zalezy gdzie posadzone i jaki rodzaj U nas przeszla burza piaskowa z Sahary( co jakis czas mamy takie zjawisko), okolica byly cala w czerwonawym piasku/ pyle, pokazywali w tv Dobrze, ze spadl deszcz i umyl wszystkoDrzewo to wisnia ozdobna, migdalek moze kiedys