Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą » Edycja postu

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 23:11, 19 mar 2020

Anda napisał(a)
Co słychać w ogrodzie? Petycja niestety nie została przyjęta, ale jakoś się chyba tutaj odnajdziemy. Właściciele małych ogrodów łączcie się

Witaj Ando! Petycja chyba nie do końca została zrozumiana. Bo tak naprawdę nie chodziło mi o przenoszenie wszystkich wątków z małymi ogrodami do nowej kategorii (to byłby nie lada wyczyn admina). Bardziej chodziło mi o stworzenie wątku, gdzie każdy posiadacz małego ogrodu mógłby zostawić swój wpis nas dany temat zostawiając w ten sposób drogowskaz do kolejnego na O. małego ogrodu Może jeszcze raz napisać do Danusi?
Co w ogrodzie? Wiosna proszę Pani Zaraz jakieś fotki przejrzę i coś może uda mi się wrzucić
m_gocha 23:20, 19 mar 2020

Anitka napisał(a)
Świetne podsumowanie. Namawiam po raz kolejny do zrobienia wizytówki.

Proszę podaj mi adres na prw, bo nasionka dyni czekają do wysyłki.
Anitko! Dzięki
Wizytówka czeka na trochę więcej czasu. Teraz wprawdzie pracuję zdalnie z domu i trochę mam więcej czasu - na razie mogę to robić w dowolnej, wygodnej dla siebie porze dnia - więc w ciągu dnia staram się ogarnąć mój Ogrodowy miszmasz a wieczorem i w nocy siadam przy kompie i pracuję
Jeżeli wysłałaś nasionka, to pewnie czekają na mnie ... A ja w domu. Kto by przewidział taki obrót sytuacji te kilka tygodni temu?
Relację z Kuby obejrzałam Pięknie i egzotycznie
Zdrówka na ten trudny czas życzę
m_gocha 23:24, 19 mar 2020

Agania napisał(a)
Dzięki podsumowaniu w końcu poznałam Twój ogród...doskonała dawka przyjemności
Agania! Zimową porą takie ogrodowe podsumowania dobrze się robi a jeszcze lepiej ogląda. Nawet jak ogród nie jest doskonały Każdy z nas spragniony jest koloru - poza szaro-burym
m_gocha 00:12, 20 mar 2020

Nie chcą się ładować zdjęcia... A zatem kilka fotek jutro
Anda 10:10, 20 mar 2020

m_gocha napisał(a)
Witaj Ando! Petycja chyba nie do końca została zrozumiana. Bo tak naprawdę nie chodziło mi o przenoszenie wszystkich wątków z małymi ogrodami do nowej kategorii (to byłby nie lada wyczyn admina). Bardziej chodziło mi o stworzenie wątku, gdzie każdy posiadacz małego ogrodu mógłby zostawić swój wpis nas dany temat zostawiając w ten sposób drogowskaz do kolejnego na O. małego ogrodu Może jeszcze raz napisać do Danusi?
Co w ogrodzie? Wiosna proszę Pani Zaraz jakieś fotki przejrzę i coś może uda mi się wrzucić

Może rzeczywiście warto byłoby napisać sprostowanie. Trzeba to przemyśleć, żeby ani admin ani Danusia nie mieli z tym roboty. Może po prostu wątek-lista, do którego właściciele sami wpisywaliby swoje wątki małych ogrodów? Chyba tak to masz na myśli? Dobrze zrozumiałam?

Czekam na wiosenne fotki Internet jest teraz trochę przeciążony.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
m_gocha 00:37, 23 mar 2020

Od dwóch dni kalendarzowa wiosna. Kalendarzowa... bo za oknem od 21.03 biało i zimnica większa niż w styczniu. W nocy temperatura spadła do -7 stopni Wczoraj na szybko starałam się okryć to co możliwe. W ruch poszły duże donice, wiadra, jakieś resztki stroisza z dekoracji świąteczno-zimowych wrzuconych do worka na bioodpady. Czy to coś da? Nie wiem
To, że przyszło ochłodzenie (szkoda, że aż tak duże i tak nagle) to może i dobrze bo za szybko i za wcześnie wszystko w ogrodzie ruszyło i zaczęło pędzić jak oszalałe. Ja też niestety zbyt szybko i zbyt intensywnie rzuciłam się w wir porządków wiosennych, wycinania, przycinania, plewienia i skończyło się przymusowym przyjęciem pozycji horyzontalnej na kilka dni

Będzie zatem kilka dni na uzupełnienie fotek

LUTY
Zniknęły dekoracje świąteczne a niektóre przeszły niewielki lifting

Z tęsknoty do sadzenia, siania... i zieleniny systematycznie "uprawiałam" domową produkcję kiełków
m_gocha 00:52, 23 mar 2020

Końcem lutego w ogrodzie również pojawiły się kiełki

Krokusy mocno pchały się ku słońcu
m_gocha 00:55, 23 mar 2020

Szafirki swoje długie zielone liście utrzymywały już od jesieni

Obcięłam je dość krótko, bo w casie gdy kitną te liście nie dodają im uroku.

Tulipany też nie zostawały zbyt w tyle
m_gocha 00:59, 23 mar 2020

Czosnki

i czosnki główkowate - niby takie rachityczne a od jesieni stoją a baczność
m_gocha 01:03, 23 mar 2020

I niezawodne "kapustki" rozchodników

piwonie

Floksy

wiciokrzewy