Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą » Edycja postu

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 20:43, 26 lut 2017

jolka napisał(a)
O, jak miło Na urodzinki się załapałam
Życzę zatem kolejnych roczków, jak najmniej plag ogrodowych i najwięcej radości z niego
A lilie z bajorka pierwszorzędne!! Pozdrawiam Małgosia
Dzięki Jola
Mam nadzieję, że kolejne roczki będą , choć przyznam, że bycie na forum (a zwłaszcza aktywne) trochę zabiera czasu
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieplutko
m_gocha 20:44, 26 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Trochę spóźniłam się ale gratki na roczek zostawiam
Dzięki Asia
m_gocha 20:48, 26 lut 2017

anbu napisał(a)
Ja tam lubię do Cię Gosiu zaglądać, bo przecież pięknie masz
Gratki urodzinowo-rocznicowe
Dzięki Aniu!
Do Ciebie to ja lubię zaglądać, bo u Ciebie zawsze dużo się dzieje - u mnie niekiedy wieje nudą... (oczywiście na wątku, bo w ogrodzie pracy multum)
m_gocha 20:53, 26 lut 2017

BasiaLT napisał(a)
Czas na Ogrodowisku lecie niesamowicie szybko fajnie że jesteś bo lubię do ciebie zaglądać
Oj Basiu masz rację z tym czasem
a zwłaszcza gdy zacznie się zaglądać do różnych wątków, oglądać cudne ogrody. Człowiek traci poczucie czasu Nawet kiedyś pomyślałam, czy to nie pierwszy symptom uzależnienia
Będzie mi bardzo miło Basiu, jeżeli będziesz zaglądać do mnie
m_gocha 22:28, 26 lut 2017

Muszę tutaj chyba na swoim wątku przelać frustracje spowodowane masową wycinką drzew.
Nie było mnie w sobotę w domu. Gdy zobaczyłam dzisiaj przerażającą pustkę przed miejscową szkołą pozostałą po wycince pięknych świerków, sosen, modrzewi myślałam że mi serce pęknie z żalu . Z drugiej strony ogarnęła mnie wściekłość, że ktoś podjął tak barbarzyńskie decyzje. Drzewa rosły co najmniej 25-30 lat i wciągu jednej godziny zniknęły...
anbu 09:31, 27 lut 2017

m_gocha napisał(a)
Muszę tutaj chyba na swoim wątku przelać frustracje spowodowane masową wycinką drzew.
Nie było mnie w sobotę w domu. Gdy zobaczyłam dzisiaj przerażającą pustkę przed miejscową szkołą pozostałą po wycince pięknych świerków, sosen, modrzewi myślałam że mi serce pęknie z żalu . Z drugiej strony ogarnęła mnie wściekłość, że ktoś podjął tak barbarzyńskie decyzje. Drzewa rosły co najmniej 25-30 lat i wciągu jednej godziny zniknęły...

Gosiu niestety u nas obserwuję to samo
m_gocha 19:31, 27 lut 2017

Dzisiaj wczesnym rankiem obudziły mnie gwizdy szpaków Uwielbiam ten ich śpiew, zwłaszcza ten pierwszy bo zwiastuje wiosnę Brakowało mi tego niesamowicie.
Dzisiaj cudne słońce i ciepełko. Niestety ten czas spędzony w pracy.Temperatura po 15 +14 stopni Ale zdążyłam jeszcze przed wieczorem wpaść na chwilę do ogrodu. Obcięłam stare, niezbyt estetyczne liście pierwiosnkom (wypuszczają już nowe). Wycięłam część suchych kwiatostanów hortensji, bo śmiecą przy każdym powiewie wiatru. Krokusy wychodzą z ziemi, tulipany i hiacynty gdzieniegdzie. Ciemiernik ma pąki (ale jeszcze schowane przy samej ziemi) A i byłabym zapomniała: spotkałam pierwszą biedronkę - wprawdzie dość ospale ale spacerowała po gałązce . A wszystko to przy śpiewie szpaków Dokumentacji zdjęciowej nie zdążyłam uczynić
Najważniejsze, że poczułam już wiosnę.
jolka 18:03, 28 lut 2017

Ja dziś ciachnęłam ciemierniki. Pąki mają już duże na wierzchu. Jak będzie duży mróz to chyba je czymś przyrzucę, bo szkoda by było je stracić. Przy najbliższej okazji wezmę z Cibie przykład i załatwię też hortki

GorAna 18:23, 28 lut 2017

m_gocha napisał(a)
Dzisiaj wczesnym rankiem obudziły mnie gwizdy szpaków Uwielbiam ten ich śpiew, zwłaszcza ten pierwszy bo zwiastuje wiosnę Brakowało mi tego niesamowicie.
Dzisiaj cudne słońce i ciepełko. Niestety ten czas spędzony w pracy.Temperatura po 15 +14 stopni Ale zdążyłam jeszcze przed wieczorem wpaść na chwilę do ogrodu. Obcięłam stare, niezbyt estetyczne liście pierwiosnkom (wypuszczają już nowe). Wycięłam część suchych kwiatostanów hortensji, bo śmiecą przy każdym powiewie wiatru. Krokusy wychodzą z ziemi, tulipany i hiacynty gdzieniegdzie. Ciemiernik ma pąki (ale jeszcze schowane przy samej ziemi) A i byłabym zapomniała: spotkałam pierwszą biedronkę - wprawdzie dość ospale ale spacerowała po gałązce . A wszystko to przy śpiewie szpaków Dokumentacji zdjęciowej nie zdążyłam uczynić
Najważniejsze, że poczułam już wiosnę.

Małgosiu, to cudne uczucie poczuć wiosnę w nozdrzach i mięśniach
Też widziałam u mnie biedronki, a i komary, albo jakieś inne owadziki, uskuteczniały powietrzne tańce. Nad głową słyszałam skowronki, przelatujące klucze dzikich gęsi i żurawi
Wiosna jak nic!!
Pozdrawiam
m_gocha 20:53, 28 lut 2017

jolka napisał(a)
Ja dziś ciachnęłam ciemierniki. Pąki mają już duże na wierzchu. Jak będzie duży mróz to chyba je czymś przyrzucę, bo szkoda by było je stracić. Przy najbliższej okazji wezmę z Cibie przykład i załatwię też hortki
Ja też ścięłam liście ciemierników, te które były przymrożone.
Hortkom ścięłam tylko kwiatostany, bo zaczęły śmiecić ale wstrzymałam się z cięciem właściwym. Jolka, Ty będziesz już całkiem ścinać?