Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:26, 16 mar 2019

Agata, no mówiłam ...mamy dużo wspólnego, mimo różnicy wieku, zresztą ja się nie czuję na swoje lata
A ja o jaśmin słabo dbałam i żyje, wyślę ci kawałek, mój zahartowany.
Mahonia chyba lubi odmładzanie, cięcie, ja w tym roku jej ostre strzyżenie zrobię, zresztą muszę, po zmianach z buksami.
Piwonie drzewiaste lepiej kupować w realu, lubią wilgoć, rozproszone światło, zacisze, takie mam wnioski z moich obserwacji po 6 latach.
I ja też miałam pisać o chwastach, te mi najlepiej rosną, a nie dbam
GorAna 13:01, 16 mar 2019

Irenko piękne poduchy poczyniłaś...i te dziergane i te szyte
Zdolniacha jesteś!
Widzę, że też nie potrafisz cicho siedzieć
Ja też zaprosiłam piwonie do ogrodu
Uwielbiam ich zapach, choć są dość krótko kwitnące, za to cudne kolorystycznie.
Buziaki
Milka 13:34, 16 mar 2019

Po dekadach wracam, do tego co lubiłam
Niebawem jadę do Peony Max, w realu krzaczki wybiorę, wywalę problemowe byliny i posadzę piwonie, czyli nadal ograniczanie, bo z piwoniami nie mam pracy, nawet jak krótko kwitną, warto
SlonecznyOgrod 13:36, 16 mar 2019

Piwonie są piękne, ale one przesadzone długo się zbierają, u mnie w tamtym roku po jednym kwiatku dały a reszta pączków jakby zgniła, nie wiem jaka to przyczyna...
Twoje pięknie się prezentują szczególnie te w mocnym kolorze.

Ale Ci bluszcz okrył przestrzeń wokół rodków, ale nie widać żeby to im szkodziło, choć myślałam, że one nie lubią takiego bliskiego towarzystwa czy grubego ściółkowania.
an_tre 13:42, 16 mar 2019

Spacerując u ciebie znalazłam się w innym wymiarze, ogród jest piękny
Jak do tej pory u mnie ciut ubogo i przewiewnie, pracujemy nad nasadzeniami, które dadzą więcej zacisza ale to jeszcze potrwa zanim będzie znośnie i bez przewiewów.
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 13:52, 16 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Piwonie są piękne, ale one przesadzone długo się zbierają, u mnie w tamtym roku po jednym kwiatku dały a reszta pączków jakby zgniła, nie wiem jaka to przyczyna...
Twoje pięknie się prezentują szczególnie te w mocnym kolorze.

Ale Ci bluszcz okrył przestrzeń wokół rodków, ale nie widać żeby to im szkodziło, choć myślałam, że one nie lubią takiego bliskiego towarzystwa czy grubego ściółkowania.

Ja sadzę wszystko płytko, bo stale lecę szybko i jakoś to na plus działa z roślinaminie lubię kopać
Mam kilka piwonii źle posadzonych po rewolucjach, nie wiem czy teraz mogę ruszyć, pewnie nie, bo na kwitnieniu się odbije, ale zrobię to, bo teraz widać, gdzie są, jesienią tego nie widzę.
Bluszcz jest na wysokości, około 2m, więc rodki bezpieczne, jeszcze tak nie urosły

Milka 14:03, 16 mar 2019

an_tre napisał(a)
Spacerując u ciebie znalazłam się w innym wymiarze, ogród jest piękny
Jak do tej pory u mnie ciut ubogo i przewiewnie, pracujemy nad nasadzeniami, które dadzą więcej zacisza ale to jeszcze potrwa zanim będzie znośnie i bez przewiewów.

Kokietujesz Aniu, masz pięknie, były u ciebie osoby, co to widziały
Ja mam totalny bajzel, ale ogarnę do kwietnia, bo Tv będzie i inni
an_tre 14:32, 16 mar 2019

Milka napisał(a)

No to cię czeka wielkie przeżycie
U mnie jest ładnie tyko późną wiosną, latem i jesienią kiedy wszystko w rozkwicie. Ty masz dużo zimozielonych i daje charakter ogrodowi jak nic nie kwitnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 15:11, 16 mar 2019

Milka napisał(a)

Telewizor muszę kupić
Milka 17:35, 16 mar 2019

an_tre napisał(a)

No to cię czeka wielkie przeżycie
U mnie jest ładnie tyko późną wiosną, latem i jesienią kiedy wszystko w rozkwicie. Ty masz dużo zimozielonych i daje charakter ogrodowi jak nic nie kwitnie

Aniu, zawsze coś leepszego u innych widzimy, mam ogród jaki mam, najważniejsze. .że mam i tyle
No tv to jakos nie porzeźywam, może lepiej odmówić