Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

danuta_szwajcer 13:45, 15 mar 2019

Milka napisał(a)

Hej Danusia fajnie, że też jesteś
To zdjęcie, co zacytowałaś, to 3- letnia siewka, powiem ci, że ciemierniki pod koniec drugiego roku dopiero nabierają rozpędu. Dziś malutkie lokowałam w docelowe miejsca, 6 sztuk, efekt dopiero za 3 lata będzie więc nie martw się nimi.
Dziś poro zrobiłam, tak się martwiłam, ale może za 2 tygodnie skończę.
Jak pisałam, lecę po kolei i tnę wszystko już, nie chce mi się wracać potem, bo grabienia od groma, regeneracja trawnika- psy masakrycznie zniszczyły.
Dzięki za pochwały mężusia pozdrowię.
Pergola będzie otwarta, mnie wkurzało, że ciemna i nic z niej nie widzę.
Angelę tnę krótko, musi się zagęścić, w tym roku dość radykalnie z niektórymi poleciałam, z innymi mniej.buź

a z moich wielkich pięknych buksów, czapeczki zostały, tu widać, jak kolejny wyciachałam, no i otwartą przestrzeń, szczebelki zdemontowane

cisy i buksy i trawy już tu, jeszcze róże jakoś ogarnę, trzeba je do pni dowiązać, nowe baty

Ale piekny widok bedziesz miala z tej ergoli a planujesz tam miejsce do biesiadowania? Dach z czego bedzie, czy ten sam? Bardzo ladnie i przed te przycinane iglaczki, widze, ze i roza tam sie pnie? Dobry pomysl. Duzo ma tam śiatła? Pozdrawiam
Kasia73 15:33, 15 mar 2019

Cześć Irenko jakie zmiany podziwiam świetnie zapowiada sie nowa altana
Cięłam już rozplenice od Ciebie pięknie rosną bronzity zresztą też. Biorę się za ukorzenienie patyków hortensji Twoim sposobem ( świetnie mi się sprawdził ) a że zimno to póki co doniczkę trzymać będę w domu
Basilikum 15:36, 15 mar 2019

Milka napisał(a)

U nas też, ale w przerwie lecę i coś robię, póki w domu jestem, bo jak w pracy, to całkiem nic nie zrobię. Mam nadzieję, że w niedzielę we dwoje nadrobimy. Za pozdrowienia dziękuję

nie ma przerwy u nas. Jutro ma byc lepiej a w niedziele juz calkiem fajnie. Wiec dzis w domu a jutro w ogrod lece
piekne te wilczomlecze u Ciebie
Milka 19:34, 15 mar 2019

Katarzyna13 napisał(a)

No właśnie, u zupełnie odmienne warunki ;(

Ale to nie wyklucza sadzenia, zrobisz wg rad Bogdzi, bedziesz dbać i urosną . Rodki nie lubią sciolkowania, z wiekiem opadają im liście i tworzy się najlepsza ściółka
Milka 19:40, 15 mar 2019

danuta_szwajcer napisał(a)

Ale piekny widok bedziesz miala z tej ergoli a planujesz tam miejsce do biesiadowania? Dach z czego bedzie, czy ten sam? Bardzo ladnie i przed te przycinane iglaczki, widze, ze i roza tam sie pnie? Dobry pomysl. Duzo ma tam śiatła? Pozdrawiam

Tak, teraz będę widzieć wszystko
Miejsc do biesiadowania, jak wiesz, mam mnóstwo, ale zawsze jestem w każdym, zależy od okazji, pory dnia i nastroju.
Słupy betonowe będą białe, belki i więźba też, dach nowy, spadzisty, ten to syf totalny.
Po drzewie pnie się Alchymist i okrywowa, która zrobiła się pnąca
Przy slupach będą donice i co rok będę obsadzac begoniami.
Tam jest bardzo slonecznie, zacisznie i gorącobuź
Milka 19:47, 15 mar 2019

Kasia73 napisał(a)
Cześć Irenko jakie zmiany podziwiam świetnie zapowiada sie nowa altana
Cięłam już rozplenice od Ciebie pięknie rosną bronzity zresztą też. Biorę się za ukorzenienie patyków hortensji Twoim sposobem ( świetnie mi się sprawdził ) a że zimno to póki co doniczkę trzymać będę w domu

Będzie śliczna, bo na dodatek dopasowana do całości. Jak bedzie finisz, wpadniecie
Cieszy mnie, że trawy się spisały na medal, zadbałaś o nie.
Po latach praktyki myślę, że mój sposób jest dobry, bo raptem może 12 kupiłam, a mam 120, sukces rozmnażania, tanio i swoje pewne.
Ja ukorzeniam różowe anabelki i Grandiflorę
Acha i wpraszam się do Was w tym roku, cmok
Milka 19:54, 15 mar 2019

Basilikum napisał(a)

nie ma przerwy u nas. Jutro ma byc lepiej a w niedziele juz calkiem fajnie. Wiec dzis w domu a jutro w ogrod lece
piekne te wilczomlecze u Ciebie

Ja dzisiaj do 18 piętnaście robiłam, dużo, nawet widać, ale ile jeszcze przede mną. W niedzielę mam nadzieję, że wytnę wszystkie trawy, hortensji juz tylko trochę mi zostało, potem żywopłoty kulki buksowe, tawuły, ogniki, topiary jalowcowe i róze. To potem juz z gorki i zajme sie dla odmiany czyms innym, bo inaczej zniechęcenie do ogrodu mnie dopadnie.
Jeśli będziesz u mnie, dam ci kawałek tego wilczomlecza, on naprawdę piękny
agata19762 20:08, 15 mar 2019

Irenko jak Ty ogarniasz to wszystko ?
Jesteś wulkanem energii.
Materiał na lawendowe podusie poznałam od razu.
Pracowałam w LM na dziale dekoracji

Pozdrówka
Milka 21:55, 15 mar 2019

Nio, on stamtąd, jeszcze lawendowy mam na maszynie
Zmieniam,tylko wypustki
... a my mamy dyskusję, ja lubię tylko duże psy, dużych facetów,duże auta, duże domy i wszystko na bogato, nie ogarniam...ale lubić mogę
..pisałam kiedyś na forum, że chcę wilczarza irlandzkiego, dalej drążę...
..kot już jest, nie u mnie, ale jakby mój.. bo Nadira, jak wnusia.

Jak ktoś wie, szukam wilczarza irlandzkiego, miodowego.
Tylko szczeniak.
Milka 22:00, 15 mar 2019

męczę się
maluję koszyki
fajne, ale jak w koło leci ze spray

mahonie u mnie biedne
musiały znieść cięcie, po ćmie

ale
jaśmin nagokwiatowy, rekompensuje

cudny i chyba wyjątkowy, pachnie

otwieramy się?