Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Dominika11 13:23, 21 kwi 2016

tak tak zostałam uświadomiona i zdumiona
Milka 13:24, 21 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Irenko zaglądam na bieżąco
Pędzisz strasznie

Zaraz zmykam do ogrodu zimno ale bez deszczu.

No muszę listę nieobecności wprowadzić
Milka 13:24, 21 kwi 2016

Alicja169 napisał(a)
Irenko chcemy Cię tu na stałe... nie próbuj grzybów których nie jesteś pewna..ocena na odległość bez organoleptyki może być złudna.

Zbyt wielki cykor jestem, co do grzybów
Milka 13:26, 21 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
U nas przez dwa lata smardze były, myślę, że grzybnie przytargaliśmy z korą. Ale była zupka...i jajecznica

Teraz nie mam...ale nową korę będziemy rozsypywać, może za rok będą

Teraz i ja będę mądrzejsza, ale i tak dam do sprawdzenia, bo jest też do złudzenia podobny i zwie się piestrzenica kasztanowata, w necie wyczytałam.
Milka 13:30, 21 kwi 2016

Margarete napisał(a)
No, nadrobiłam ...uff
Ale u ciebie szaleństwo kolorów już, tak jak sie spodziewałam....i te cudne magnolie - moja Susan kwitnie ale Piruette sie dopiero zabiera za kwitnienie....
Jakie masz dorodne te Rh, widziałam je przeciez na zywo a teraz porosły duże, dobrze im u ciebie, ciepło i troche cienia....
Te maluchy tez fajne.

Doczytałam że z nowymi magnoliami bedziesz mieć 14 sztuk...no to szał bedzie jak wszystkie porosną i zakwitną...

O Misi-niszczycielce doczytałam, a to takie niewiniątko wygląda jak sie jej na pyszczek spojrzy.....moja suka w tym roku pokłada mi sie w kwiatach, w szafirkach, w krokusach - ma miejsca dużo gzie indziej to uwali sie i leży centralnie na rabacie.... apotem kwiaty wyglądaja jak by je walec przejechał....bo ona 30 kilo wazy....

Pozdrawiam Irenko wiosennie !

Tak, rodki się połączyły, a tam mam cudne tulipany, mimo to żyją, wycinam i do wazonu daję
Magnolki młode, ale 2 kwitły, Satysfaktion i Genie kwitną, a Black Tulip jednak nie, tylko liście.
Oj to rzeczywiście masz problem, skąd ja to znam, moje tez sie uwalają, jak widzę, to gonię, ale dużo i tak zniszczeń, szkoda...
Misia coraz grzeczniejsza po cieczce, czyżby wydoroślała?
Małgoś macham
Milka 13:32, 21 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, gdzie będziesz dokupywać magnolie?

Jolanthe kupiłam na Allegro, Black Tulip i Genie w Kwiatonie, Sunrise u Kulas, Piruette Kasik z zielonogórskiego przytargałareszta chyba też u nich, jakby co.Wole jednak na żywo kupować, choć z Jolanthe miałam farta.
margaretka3 13:34, 21 kwi 2016

Irenko, alibicja u Ciebie ruszyła? U mnie nadal nie, nie pamiętam, kiedy ożyła w tamtym roku.
Milka 13:34, 21 kwi 2016

eliza3 napisał(a)

Miałam nadzieję, ale chyba w tym czasie jadę na zlot samochodowy z eMusiem. On się udziela na swoim forum

O to ciekawa wyprawa
Milka 13:38, 21 kwi 2016

Agania napisał(a)
Cofnęłam się do trzech nowych magnolii, piękne okazy....ten powojnik Stolwijk Gold wpadł mi w oko...cudny jest...rodki zjawiskowe, podziwiam Was za ciężką pracę, ogród już wypielęgnowany, mnie też ciężko trzymać się planu, u nas w nocy były tylko 4 stopnie, mam nadzieję, że nie było u Was przymrozków...i kloniki przybyły i ile kolorów bajecznie

Ten powojnik mnie u Ani monteverde co rok zachwycał.
Na razie młode, ale od razu efekt.
Ogarnięty ogród, ale niewypielęgnowany, nie ma szans..zawsze coś na głowie jest. czasu mało.
Klony mają się dobrze, jedynie Jordan minimalne oznaki zycia daje.Czekam, no bo co innego, skoro w pobliżu Garnet i idzie już ostro, to i ten powinien żyć.
Milka 13:38, 21 kwi 2016

wiunia napisał(a)
Irenko czy masz Camelię japońską, Jeśli tak to rośnie w gruncie czy w donicy i gdzie ją zimujesz?

Nie mam, mam hibiskus bylinowy w gruncie.