Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 14:07, 20 kwi 2016

Dominika juz raczej po krokusach i takie ladne dlugie listki pojawiaja sie po przekwitnieciu a nie po. Moze gdzies ziemia przytachalas cebulke.
Dominika11 14:08, 20 kwi 2016

może i tak być - trudno zobaczymy za rok
Margarete 16:10, 20 kwi 2016

No, nadrobiłam ...uff
Ale u ciebie szaleństwo kolorów już, tak jak sie spodziewałam....i te cudne magnolie - moja Susan kwitnie ale Piruette sie dopiero zabiera za kwitnienie....
Jakie masz dorodne te Rh, widziałam je przeciez na zywo a teraz porosły duże, dobrze im u ciebie, ciepło i troche cienia....
Te maluchy tez fajne.

Doczytałam że z nowymi magnoliami bedziesz mieć 14 sztuk...no to szał bedzie jak wszystkie porosną i zakwitną...

O Misi-niszczycielce doczytałam, a to takie niewiniątko wygląda jak sie jej na pyszczek spojrzy.....moja suka w tym roku pokłada mi sie w kwiatach, w szafirkach, w krokusach - ma miejsca dużo gzie indziej to uwali sie i leży centralnie na rabacie.... apotem kwiaty wyglądaja jak by je walec przejechał....bo ona 30 kilo wazy....

Pozdrawiam Irenko wiosennie !
Pszczelarnia 17:32, 20 kwi 2016

Ireno, gdzie będziesz dokupywać magnolie?
eliza3 18:57, 20 kwi 2016

Milka napisał(a)

Jaka miła wiadomosc, licze ze przy okazji spotkania w Pisarzowicach, uaktywnisz sie i liste obecnosci podpiszesz
No myślę o kolejnych 2...ale cos bez polotu, ja muszę jednak isc na czuja, nie na plany

Miałam nadzieję, ale chyba w tym czasie jadę na zlot samochodowy z eMusiem. On się udziela na swoim forum
Agania 08:16, 21 kwi 2016

Cofnęłam się do trzech nowych magnolii, piękne okazy....ten powojnik Stolwijk Gold wpadł mi w oko...cudny jest...rodki zjawiskowe, podziwiam Was za ciężką pracę, ogród już wypielęgnowany, mnie też ciężko trzymać się planu, u nas w nocy były tylko 4 stopnie, mam nadzieję, że nie było u Was przymrozków...i kloniki przybyły i ile kolorów bajecznie
wiunia 12:30, 21 kwi 2016

Irenko czy masz Camelię japońską, Jeśli tak to rośnie w gruncie czy w donicy i gdzie ją zimujesz?
Milka 13:22, 21 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Irenko w tamtym roku oddałam do sprawdzenia do Sanepidu mimo że byłam prawie w 100 % pewna że to smardze, ale chciałam się upewnić i wiedziałam ze może jeszcze ktoś bedzie miał je na forum to bedzie jak znalazł. Sanepid oczywiście orzekł że na 100 % smardze.

Szkoda, że na to nie wpadłam, teraz żadnego tam nie widać.
Milka 13:22, 21 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
ale watek ci leci - normalnie jak pendolino

mam pytanie może ty mi bedziesz wiedziała pozwolę sobie wrzucić u ciebie fotki - zaraz usunę - co to jest ??? wyrosło mi i nie wiem co to, czy to jakaś trawka, czy kwitek ???

Już wiadomo, krokus przekwitły, wykop i daj w nowe miejsce, gdzie ci pasuje
Haniu i Iza, czuwacie
Milka 13:23, 21 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Wszyscy lubimy oglądać rewolucje ogrodowe. Trzymam kciuki imponująca ilość powojników, w Twoim klimacie mają szansę. Magnolie też są piękne, szkoda tylko że tak krótko cieszą.

Ja wiem czy tak krótko, juz tak 3 tygodnie mam frajdę z gwiaździstej;
młodziaki wiadomo, czasu chcą