Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 20:49, 13 cze 2016

sliczna i z patyka na dodatek

nie wyrabiam za Twoim watkiem
Madzenka 23:57, 13 cze 2016

Róży nie zidentyfikuję
danuta_szwajcer 02:57, 14 cze 2016

Cudne masz róże, nie wiadomo , która piękniejsza ale zakątek z czerwonymi okiennicami jak dla mnie Nr.1 bardzo klimatyczne miejsce. Posiałam czarnuszkę i nic mi nie chce rosnąc,a u Ciebie będzie pięnie kwitła, lubie jej kwiaty Pozdrawiam
Milka 10:34, 14 cze 2016

ANNABUKO1
z siewu ostróżki mam fajniejsze, te co rok temu kupiłam pełne, białą i błękit, jakieś mizerne i zrobiły się nie pełne
z maczka zbiorę nasiona, wszystkie inne wywalę i juz u mnie ich nie będzie, dumam czy wschodnie, choć piękne, wywalić czy inne miejsce poszukać....
a z różą, to było tak; Ewa przywiozła we wrześniu 2014 długie gałązki ze swoich róż, pocięłam je i do ziemi, było 14 lecz psy zniszczyły, a te 2 się przyjęły i kwitną

a to ostróżki o których napisałam

MIŁKA
najmniej myślałam w tym momencie o chwastach, choć pełno i ich i slimaków i co tam chceszmam inne nieciekawe rzeczy, kiedyś znikną, mam nadzieję
Co do dopieszczenia, gdybym nie pracowała, a była w domku, na pewno byłoby idealnie, no prawie, a tak wolę na bogato niż na pysk paść masz rację
taka ze mnie ogrodniczka, że nie wiedziałam iż tojeść rozesłana kwitnie

JULA
no przecież róże u mnie w ogrodzie od 98r, a w ciągu tych lat dosadzałam nowe, inne wywalałam, ale jest ich sporo
zaraz z ub.r. pięknośc się otworzy, to chyba z wielkokwiatowych
Milka 10:41, 14 cze 2016

ANNA_G
siły ubywają, ale powoli robimy; zlikwidowałam pewne budowle, to zrobił się wielki plac do zagospodarowania i nowej aranżacji, co docelowo będzie, czas pokaże. Ja to już bym chciała, a niestety nie da się

KASYA
dzięki
chyba będą 2, bo ta druga z patyka zaczyna coś podobny kolor pokazywać, ogromne róże będą, jak się rozrosną, ale nie wiem czy przy okazji moich zmian, nie zmienią miejscówki, jesień będzie pełna przesadzania, niestety

tak się dziś rozpędziłam z usuwaniem dzikich gałęzi na różach, że i dobre z pąkami chlasnęłam
Nostalgia

i historia z Albizją Chocolate Summer
po przesadzeniu nie ruszała
ścięłam, bo suche
następnie nic się nie działo, wyszarpałam i chciałam wywalić
ale patrzę, a tam cos od korzenia idzie
no i rusza w nowym miejscu
margaretka3 10:48, 14 cze 2016

Uff, taka cenna roślina robi Ci psikusy! Ale i u mnie zwykła alibicja ma dopiero małe listeczki.
Przepiękny ten Twój ogród, Irenko. Zachwyca mnie to, że mimo tylu drzew cały czas coś u Ciebie kwitnie. Niesamowite.
Milka 11:00, 14 cze 2016

BASILIKUM
chyba przesadzasz Iza, raptem 4 stronki, u ciebie miałam o wiele więcej po weekendzie...inne wątki pędzą po 20 stron...
a może to znak, aby zamknąć już wątek, chyba już wszystko pokazane
rośliny będą tylko dojrzewać i tylko przesadzanie i mini rewolucje będą
MADZENKA
już Ewa ją rozszyfrowała
to Laguna
DANUSIA
z liliowego
dziękuję i powiem, że teraz ten zakątek żyje, wcześniej miałam odczucia, że cokolwiek nie robię tam, jest martwy...
kolejne okienka z nową rabatą będą
takie mam doświadczenia póki co, z czarnuszką
siana późnym latem, od razu jak przekwitła, zakwitła wcześnie, ale juz kończy
ta wysiana wiosną, w maju, do gruntu, dopiero będzie kwitnąć
wniosek, siać i tak i tak

a tu robię kolejny eksperyment
Misia wiosną ogryzła pień róży kaskadowej Super Dorothy
pewnie na czymś szczepiona
odżyła, ale z pnia puściła gałązkę

zostawiam ją i zobaczę, czy jakiś kwiat na niej będzie, bo liście są jak u róży szlachetnej
ta róża w donicy u mnie już 4 lata siedzi

zaczyna okrywowa, kilka innych dopiero pączkuje
Milka 11:08, 14 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Uff, taka cenna roślina robi Ci psikusy! Ale i u mnie zwykła alibicja ma dopiero małe listeczki.
Przepiękny ten Twój ogród, Irenko. Zachwyca mnie to, że mimo tylu drzew cały czas coś u Ciebie kwitnie. Niesamowite.

Gosiu, jednak czasami trzeba poczekać i dać roślinom szansę, to już kolejna, jako niespodzianka, no bo klon japoński z patyka jest, 2 róże kwitnące z patyka są, podmarznięty klon, po cięciu odbija, to cieszy
Bardzo dziękuję, myślę że jakoś mi się udało połączyć stare z nowym, dzięki temu, cały rok jest ciekawie i zmiennie
coś wschodzi mi z nasion, sypałam i twoje i inne, czekam kiedy rozpoznam, co to i wiesz, że mam magnolię Vulcan?? dzięki twojemu pomysłowi

a lilie ogniste na całego ruszyły, miały sie z ognistymi jeżówkami zgrać, no ale..
Milka 11:09, 14 cze 2016

miłego dnia wszystkim
hanka_andrus 11:15, 14 cze 2016

Irenko, oszczędzaj siły! Masz wszędzie pięknie, i przesadzaj tylko to co na prawdę konieczne! Zdrowie cenne i odzyskać po utracie prawie nie sposób.

Najlepszego dla Was!