Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:25, 14 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Irenko lilia "big brother naprawdę cudna podoba mi się pomysł z przycinaniem turzyc włosistych

Jest wyjątkowa, zapach z daleka się niesie, je dokupię w większej ilości na bank
Nieprzycięte tracą na urodzie, te włosy plątają się, schną, przycinam ją 3 razy w roku, wiosną, koniec czerwca i w sierpniu. Ale tylko tak na końcach 10cm.
powojniki coraz bardziej obrastają łuki

róża OH Wow
Milka 12:28, 14 lip 2016

Kasik napisał(a)
Dzięki za poglądowe zdjęcia Amazona Super wygląda po takim cięciu. Na razie zrezygnowałam z zakupów. Zastosuję wariant oszczędnościowy i posadzę swoje żurawki. Decyzja odłożona na potem.

U nas od nocy leje niemiłosiernie. Vanilki przy tarasie stoją w wodzie. Kwiaty na tarasie nie wytrzymują takiej ilości wody, nie wspominając o Anabelkach.

Szkoda, że nadal ich nie ma w sprzedaży. Jeszcze jak Red Baron zrobi się bardziej wiśniowy, efekt będzie ładniejszy.
Oj coś nowego, oszczędzanie a ja chyba z lasu żurawki zabiorę i w lepsze miejsce upchnę, na razie nie wiem gdzie
U mnie też leje, kałuże....ale może z kostki brud z ziemi zmyje, wczoraj po pracy jeszcze namachałam się miotłą z godzinę, więc przesadzanie znowu odłożone.
a powojnik Summer Snow obrasta mi dach i tyle go widzę za to może spłynie z drugiej strony
Milka 12:33, 14 lip 2016

monteverde napisał(a)

Ta Oh Wow podobna jest do Jubilee Celebration pozdrówka Irenko

Masz rację, ale tak ją w Rosarium chwalili, że kupiłam, ma zarosnąć łuki, na razie liliput, ale powtarza kwitnienie. Aniu [pozdrawiam
leżą po pierwszym deszczu, teraz jeszcze bardziej
mus jakoś je podnieść i powiązać chyba do bambusów

koniecznie na następny sezon musze mieć wkoło coś z metalu mocno podtrzymującego...

ta tak powoli rozkwita, nie znam nazwy

ta podmarzła i ma kilka kwiatów
Pinky Vinky też tylko 2 kwiaty, ale choć raz ma sztywne pędy
a u szkrłatki chińskiej zaraz ścinam kwiatostan, bo nasieje się wszędzie

Milka 12:35, 14 lip 2016

elka_ napisał(a)

Dziękuję Irenko
Że ekspansywna, to już wiem , jak tylko przestanie padać - sekator w dłoń , chociaż wczoraj zobaczyłam, że nastał jej czas powtórnego kwitnienia, ale zawsze mogę skrócić te niekwitnące pędy

Tak, te nie kwitnące skracaj będzie jej lepiej fajnie, że znowu ci kwitnie
Milka 12:36, 14 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sklerozy u Ciebie nie zauważyłam.....to moja przypadłość
U nas w nocy dopadało i znowu zamiast przycinke bylin robić trzeba będzie łapać za kosiarkę , a jeszcze łąka ciągle czeka bo em od wczoraj walczy z koszeniem granic.

Rany, ja was podziwiam, ale młodzi, to obrabiacie...chociaż nie powiem, ze my nie oramy
Skleroza ponoć od nadmiaru spraw na głowie
Fajnie, że leje...oby nie za długo, jakoś się nadrobi, a jak nie, cóż, też ładnie będzie
Milka 12:38, 14 lip 2016

Tusiala napisał(a)

Irenko, który sezon u Ciebie Amazon Mist? Piękne

Rok temu w maju je sadziłam, latem cudne były, jesienią i zimą i na wiosnę tego roku, wymagają tylko szczotkowania, bo u mnie na nie lecą liście z berberysów i skracania 3 razy w sezonie, same końcówki. Jak bym trafiła, kupiłabym jej sporo.
Ewa777 12:47, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

ta tak powoli rozkwita, nie znam nazwy

Mi też taka rozkwitła Miała być Nikko Blue. Szkoda, że nastąpiła pomyłka, ale ta różowa też mi się podoba. Pewnie sama bym jej nie zamówiła. Podobno to jest Blaumeise.
Milka 12:56, 14 lip 2016

O popatrz, zaraz sobie wygooglam i porownam, w sumie pąków ma dużo, ale tak wolno ida i dziwne te kwiaty
agata19762 13:06, 14 lip 2016

Irenko u mnie też w nocy padało ogród solidnie podlany.
Rośliny się podniosły

Nie umiem leniuchować coś ze mną nie tak ???
Tusiala 13:12, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Rok temu w maju je sadziłam, latem cudne były, jesienią i zimą i na wiosnę tego roku, wymagają tylko szczotkowania, bo u mnie na nie lecą liście z berberysów i skracania 3 razy w sezonie, same końcówki. Jak bym trafiła, kupiłabym jej sporo.

W rok takie cudaśne? Super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies