Luki...aktualnie w domu mam tylko Decis, trzeba by kupić, rano chciałam nawóz kupić, zapomniałam

też mam nadzieję, ze taki moment będzie, zacumuję koło ciebie
Kasya...dzięki Kasiu

rozchodniki kolory maja bardzo różne, odmian mam kilka, jednak kolor wybarwienia zależy tez od ziemi i ilości słońca, takie wnioski mam. Mam takie bardzo czerwone, aktualnie obżarte przez ślimaki, bez jednego liścia.
Tusiala...o jesteś, fajnie i dziękuję. Hakone u mnie spisują się na medal.
Moja top lista traw, wg moich obserwacji u mnie to;
hakonki- nie mam tylko zielonych, choć może warto, miskanaty- Gracilimus, Falmingo, Africa, Cosmopolitan, Dronning Ingrid, Morning Light, miskant Variegatus, Arudno Donax, molinie Variegata, rozplenice Black Beuty, Moudry, Medium Boy, trzcinnik pośredni, Amazon Mist i Frosted Curls oraz carexy brązowe, z tymi nie mam problemów, rosną szybko. Nie wymagają pracy.
A obserwować będę nowe nabytki, miskant Memory, Malepartus, molinie Transparent i Windspiel.
Wywalam miskant cukorwy, pozbywam się trzcinnika FK oraz jeszcze jednej trawy, niestety za diabła nazwy nie mogę sobie przypomnieć i w niektórych miejscach pozbywam się carex szerokolistny. Natomiast uparłam się w tym roku przezimowac rozplenice Samba, nie wiem czy sie uda, z nią 1 próba, z rubrum były 3 nieudane.