Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:02, 27 wrz 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irciu widzę że natchnienia ogrodowego dostałaś i działasz ostro

W piątek i sobotę działałam, szło mi super, tak z weną, ale więcej czasu muszę mieć, tak z 7 dni wolnego, to bym to wszystko zrobiła.
Milka 11:03, 27 wrz 2016

Basilikum napisał(a)

to mi wyglada tak jak to moje a moje nie jest rozchodnikiem, Zrobie jutro fotke dokladniejsza

Zrób popatrzymy. Ten jest fajny, liście niebieskie, a kwiat w intensywnym kolorze.
A Kasik mi poleca bardzo rozchodnik Birthday Party.
Milka 11:06, 27 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
no no jakie ladne kanciki

Jesien Ci sie wkrada powoli do ogrodu
pieknie

Powoli wkrada, jak na razie piękna, marcinki mąż skosił, nowe, bo poza kancik wyłaziły
kanciki może wiosną dokończę i plewienie, teraz najważniejsze przesadzic, posadzić, plewienie w tych miejscach, gdzie sadzenie, reszta musi czekac.
Milka 11:20, 27 wrz 2016

Pola....kochana, po 2 miesiącach obijania, to już powinna się palić, ha ha. Ja robię jeden błąd, zamiast w jednym miejscu zrobić do końca, to nie...lezę gdzieś w inne i tam tez robię i tak po ogrodzie nie widać tej pracy, poza kupkami które wszędzie robiębuziaki, mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku

Yolka...byłam, podziwiałam, zapasy świetne, wiadomo gdzie na szaber lecieć

Kindzia...może dziś coś podziałam, wczoraj po pracy jechaliśmy na obiad, potem po jedzenie dla syna, potem do niego do szpitala, już po operacji i ok na razie, potem do córki i zrobiła się 22 i tyle z moich działań, a leń mnie opuścił na razie na dobre

lojalna_....i vice versa Jolu

Bogdzia....Bożenko, bardzo dziękuję, to mnie pocieszyłaś, że nie jest jeszcze tak źle...niestety nie dla fantazji, są ogromne problemy, w końcu mam go znowu w domu, bez niego nic mi się nie chciało.

to przerywnik fotkowy

róże Chopin gonią miłorzęby
jedna gałąź sucha, albo od podlewania, albo cóś...

ciut pni, zamiast portretów i zbliżeń
lubię na nie patrzeć, bo są wspomnienia, jak sadziłam takie 20 cm, a teraz takie ogromne

Milka 11:51, 27 wrz 2016

Luki...aktualnie w domu mam tylko Decis, trzeba by kupić, rano chciałam nawóz kupić, zapomniałam też mam nadzieję, ze taki moment będzie, zacumuję koło ciebie

Kasya...dzięki Kasiu rozchodniki kolory maja bardzo różne, odmian mam kilka, jednak kolor wybarwienia zależy tez od ziemi i ilości słońca, takie wnioski mam. Mam takie bardzo czerwone, aktualnie obżarte przez ślimaki, bez jednego liścia.

Tusiala...o jesteś, fajnie i dziękuję. Hakone u mnie spisują się na medal.
Moja top lista traw, wg moich obserwacji u mnie to;

hakonki- nie mam tylko zielonych, choć może warto, miskanaty- Gracilimus, Falmingo, Africa, Cosmopolitan, Dronning Ingrid, Morning Light, miskant Variegatus, Arudno Donax, molinie Variegata, rozplenice Black Beuty, Moudry, Medium Boy, trzcinnik pośredni, Amazon Mist i Frosted Curls oraz carexy brązowe, z tymi nie mam problemów, rosną szybko. Nie wymagają pracy.

A obserwować będę nowe nabytki, miskant Memory, Malepartus, molinie Transparent i Windspiel.
Wywalam miskant cukorwy, pozbywam się trzcinnika FK oraz jeszcze jednej trawy, niestety za diabła nazwy nie mogę sobie przypomnieć i w niektórych miejscach pozbywam się carex szerokolistny. Natomiast uparłam się w tym roku przezimowac rozplenice Samba, nie wiem czy sie uda, z nią 1 próba, z rubrum były 3 nieudane.

AgnieszkaW 11:59, 27 wrz 2016

Irenko, zazdroszczę (w sensie pozytywnym) Ci tej pulchnej, żyznej ziemi. Roślinność w Twoim ogrodzie dalej kipi kolorem i witalnością a len mnie także zachwycił. Buziaki
Milka 12:00, 27 wrz 2016

pomiędzy Elaty poszły 3 azalie wielokwiatowe, zabiedzone suszą, muszą tu odżyc

brunery mam 2 odmiany, robią za obwódki w pół cienistych miejscach

również do cienia piękna roślina, zimuje mi również w donicy

a tu trawa, co ja wywalę, ewentualnie przesadzę
Milka 12:04, 27 wrz 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, zazdroszczę (w sensie pozytywnym) Ci tej pulchnej, żyznej ziemi. Roślinność w Twoim ogrodzie dalej kipi kolorem i witalnością a len mnie także zachwycił. Buziaki

Agnieszko, ta moja ziemia to skarb.
I zapomniałam na top listę wpisać trawę Miłkę, ale tylko ta niska, inni chwalą wysokie, ale mnie rozczarowała i wywaliłam wszystkie
Na len cię namawiam, do twojego ogrodu też do srebrzystości pasuje, tam gdzie wstęga z trzmieliny srebrnej, one jak takie piórka, no jest magia w tej drobnej niby niepozornej roślinie, kolor cię zachwycibuziaki
Milka 12:12, 27 wrz 2016

to już barwy jesieni
choc mam miejsca, gdzie na nowo zaczynają białe i różowe anabelki na nowo kwitnąć

limki mały kwiat od suszy
wiosną cięcie i malowanie dalej płotu, w tej chwili to niemożliwe
a może zetnę je wcześniej??? teraz?

Vanilia Fraise sztywna ale z 2 kwiatami, juz brązowe

Mirka 12:16, 27 wrz 2016

Ja bym chociaż pół tego skarbu chciała.Jak kupowałam działkę to zwracałam uwagę na miejsce i cenę teraz wiem że to błąd.Od czterech lat sieję zielony nawóz aby troszkę ją odżywiać.Mam kompost a w nim dżdżowniczki pracują.