Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

mirkaka 06:22, 28 sty 2017

Irenko, przeglądam trochę Twój wątek, i mam pytanie czy rabaty z azaliami i Rh sadzonymi pod murem masz oddzielone folią ? Jeśli tak, to czy tylko boki czy wykorytowałaś i folię masz jako donicę?
Jakie drzewa rosną pod murem przy Rh, widać tylko pnie, czy to sosny czy świerki?
I jak sobie radzisz z podlewaniem Rh przy tylu drzewach ? Nie wypijają każdej kropelki wody? Ziemia u Ciebie kwaśna czy zasadowa?

Madzenka 06:53, 28 sty 2017

Wpadłam nadrobić zaległości a tu taki ruch jak za dawnych dobrych lat
Rosa 08:15, 28 sty 2017

MonikA napisał(a)
Doczytałam o ziemniaku, też będę próbować, chce rozmnożyć hortki, ciekawe czy też dadzą rade w ziemniaku

przeczytałam o rozmnażaniu w ziemniaku i wklejam obrazkową instrukcję z uwagą, że komentarze też zawierają cenne informacje

https://zojalitwin.wordpress.com/2015/08/15/sadzonki-w-ziemniaku/
Milka 10:54, 28 sty 2017

Fajnie, że nam to udostępniłaś ka pierwszy raz będę z ziemniakiem eksperymentować, muszę pamiętać, aby oczek nie miał
Milka 10:55, 28 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Wpadłam nadrobić zaległości a tu taki ruch jak za dawnych dobrych lat

Wiosnę chyba wywołujemy
Milka 11:13, 28 sty 2017

mirkaka napisał(a)

Irenko, przeglądam trochę Twój wątek, i mam pytanie czy rabaty z azaliami i Rh sadzonymi pod murem masz oddzielone folią ? Jeśli tak, to czy tylko boki czy wykorytowałaś i folię masz jako donicę?
Jakie drzewa rosną pod murem przy Rh, widać tylko pnie, czy to sosny czy świerki?
I jak sobie radzisz z podlewaniem Rh przy tylu drzewach ? Nie wypijają każdej kropelki wody? Ziemia u Ciebie kwaśna czy zasadowa?

Mirka, nigdzie nie mam żadnej folii i ani grama kory. To co widać, to taki wąż foliowy do podlewania, cały w dziurkach, jak puścimy wodę, to tak spokojnie sączy się woda i podlewa rośliny.Jedynie co mam na rabatach, to zmielone gałęzie sosen, igliwia itd, które mam po cięciu.
U mnie w lasku rosną świerki, 2 rodzaje ale nie pamiętam nazwy, bo dawno temu sadzone, sosny czarne i jakaś inna odmiana sosny, ale nazwy też nie mam, kiedyś ich nie podawali przy sprzedaży.
Na tym cytowanym zdjęciu są sosny czarne, które regularnie uszczykiwałam, jak rosły i są ciut podobne do pinii
Fakt, wypijają wodę, dlatego niestety, tam gdzie rodki, hortensje i azalie, jeśli nie pada, regularnie podlewamy.
Głównie u mnie ziemia kwaśna, tylko wkoło domku letniego i pod murem po prawej stronie jest zasadowa.
yolka 11:31, 28 sty 2017

Sadzi się z ziemniakiem czy tylko przechowuje np. na podróż?
Milka 11:35, 28 sty 2017

IZA, SYLWIA
normalnie szalone, aż się uśmiałam

ULA
powierzchnia 25a, ale wiesz Ula, coś wypadnie i jest miejsce, coś podetnę i jest miejsce

KATEL
jeśli w tym roku choć 2 kwiatki pokaże, będę happy

KASYA
w realu jeszcze delikatniejszy, stał i stał w miejscu i nagle wyskoczył

MIŁKA
dzięki za nazwę, śliczna jest, więc nie żałuj tej fazynada się do miejsca, o którym myślę

KATKAK
u nas w nocy trzyma, patrzyłam na prognozy, dalej w nocy u nas mróz, dopiero połowa lutego lepiej, ale jak to z prognozami, są zmienne

JANA
tulipanowca podarowała nam koleżanka, poza napisem tulipanowiec, nic nie było, czyli tradycyjne drzewo.
Kupuj, jest tyle odmian w tym kolumnowe

MonikA
ja też przetestuję, nigdy tego nie robiłam
Milka 11:36, 28 sty 2017

yolka napisał(a)
Sadzi się z ziemniakiem czy tylko przechowuje np. na podróż?

Sadzi się z ziemniakiem, tylko pilnuj aby oczek nie miał, a jakby co wypuszczał, ucinaj, tak doczytałam
Dużo osób będzie testowac, ciekawa jestem naszych wniosków.
Basilikum 11:42, 28 sty 2017

Irenko ach te prognozy, u nas codziennie mowia, ze jutro bedzie cieplej