Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Jana 08:27, 28 lut 2017

Jejku u mnie jeszcze nic nie kwitnie dziś chyba też udam się do ogrodu, może coś odkryję, myślisz Irenko że trawy mogę ciąć skoro nic zielonego nie widzę?
Milka 13:07, 28 lut 2017

U mnie się dzieje w ogrodzie, ale też na razie nie mam kiedy iść, ciepło jest 15-18, wszystko rusza, może pojutrze coś podziałam I aparatu nie mam i dokumentować wiosny nie da się

Jana, jeśli już mrozów u was nie zapowiadają, możesz ciąć, wiesz u mnie cieplej dużo, to tak o 2 tygodnie wszystko wcześniej robię. Ale marzec, to dobra pora
Milka 13:25, 28 lut 2017

SYLWIA
Tak, tej pracy sporo, bo grabienia też full znowu mam; będę lecieć że tak powiem sektorami coby jakaś harmonia i efekt był
Choć najpierw trawy muszę dokończyć, cięcie, potem hortensje, potem nawozy.
Opryski zrobię tylko rodkom, nawozem do iglaków, innych nie robię.

KINDZIA
pokazywałam, jest wysoko szczepiony, na 130 cm, spory, ale korona jeszcze mizerna, po kwitnieniu będzie cięcie, to powoli się zagęści, tylko czy zakwitnie, nie wiem, bo coś mi na te pąki na kwiatowe nie wyglądają, ale może z nimi inaczej, jak ze zwykłymi bzami?? Jak już będzie zielony, pokaże go znowudo hiacyntów już się dobrały ślimaki golasy, małe a żrą, jak wielkoludy!

JUSTYNA
fajnie, ze masz czas juz robić, ja z doskoku tylko coś robię, po pracy ciemno. U nas też ciepło, a stale deszcz w prognozach był, jak im ufać

PSZCZÓŁKA
dostałam od miłośnika lilii i konesera zapachów i jest, bardzo pięknie pachnie, jak się trafi odrost, dam kawałek, ale musi mieć bardzo zacisznie, inaczej wymarznie.

SEBCIU
moje w cieniu część, to później słońce a inne znowu nie ma mnie w ogrodzie, aby sfocic, a teraz to już nie mam czym, nowy sprzęt szukam.

WOJTAS
tak, ja już wszystkie wycinam do cna

ANABUKO1
Aniu, powoli wszędzie plus, zaraz się zamęczysz tą wiosenną pracą

KATEL
no patrz, nie wiedziałam, że nie było, mnie na nie chęć naszła rok temu, szukałam w myślach i szukałam i je wybrałam
Nic więcej nie brałam, choć były chciejstwa, ale ogród nie z gumy, mam dużo liliowców i lilii do przesadzenia. Teraz już rozsądniej kupuję

stare foto, nowych nie ma

i miodownik Royal Blue
Kindzia 13:41, 28 lut 2017

Ło matko, ale się naszukałam tego Twojego Palibina...nie jest taki zły, mój w zeszłym roku też był miernotą. Co ja się go wtedy naszukałam...i chciałam takiego wyżej szczepionego jak Twój, ale nigdzie nie było. Może i zakwitnie jakimś kwiatuchem, chyba ma też takie podobne do mojego pączki.
Milka 14:19, 28 lut 2017

No nie jest, będzie po cięciu się zagęszczał, ale niech coś zakwitnie
A Ty możesz od spodu podcinać, a górą wyżej koronę robić, to wtedy będzie wyższa nózka, ja tak będę robić z pęcherznicami na pniu

takie ozdoby zakupiła mi koleżanka w Niemczech, nudzi się na zwolnieniu, to ma zadanie i ma kupować fajnie i niedrogie jakość sama pilnuje
ogrodula 14:28, 28 lut 2017

Niech się koleżanka dalej tak nudzi superaśne
Kindzia 14:40, 28 lut 2017

Takiego szmaterloka też bym przygarnęła
Milka 15:09, 28 lut 2017

ULA
ma jeszcze 3 tygodnie, będzie i na flomarkach, lubię wyszperane ozdoby

KINDZIA
poidełka 2 mi kupiła, u nas 120, a tam 6euro.
15:14, 28 lut 2017
Fajne przydaśki No takie nudy na zwolnieniu to ja rozumiem Irenko
Dzwoneczki fajowe,luuubię takie
Milka 15:38, 28 lut 2017

Mnie też się podobają, pokazałam jej twoje i szuka różności. W TKMAX też wynalazła cudeńka, ale ciężkie, ma czas, to mi choc pomoże