Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:34, 07 kwi 2017

Agata
I super, przynajmniej masz gratisowe sadzonki, a urosną, jak te kupne; w tym roku z patyków robiłam tylko Anabelki, Grandiflora i Phantom, ale tak je wymieszałam, że jak zakwitną, dopiero rozpoznam
Niby szaleje, ale zimno, wiatr i leje.

Kasia73
Tak, to te siewki Kasiu dostałaś. Cieszę się, że przedszkole rośnie, moje też

niestety chyba magnolia Lolantha pąki nie otworzy i Genie coś słabo, nie wiem, podmarzły czy co...
No cóż, może za rok będzie lepiej, Genie w sierpniu kwitnienie powtarza, ale wśród liści mniej spektakularne.

Zbyszek
Wiem, że wiosenny deszcz, to korzyść, ale zimno i nic nie można zrobić, a ja mam tyły. Rano poleciałam w deszczu siać jednoroczne i azofoską różom dałam, przy okazji zobaczyłam że jeszcze cięcie muszę poprawić.
Nie wiem czy ten sezon będzie ciepły, pamiętam taką Wielkanoc ileś lat temu i potem nic się nie poprawiło, lało, w czerwcu ludzie znad morza uciekali, tak było zimno.

kulkowana forsycja kończy, ale za to hakonki wyłażą

Viola
Ona bardzo popularna i niezawodna, piękna i pachnie, same plusy
Szafirki powoli wszędzie ruszają, mam ich dużo; narcyzy pełne najlepiej mnie się podobają, przy okazji robót w niebieskim zakątku, z 30 szt zostało ziemią zasypanych, na nowo trzeba sadzić, w sumie teraz najlepiej widać, gdzie wolne miejsce, a nie jesienią.
malgorzata_s... 11:38, 07 kwi 2017

U mnie śnieg na przemian z deszczem.2 stopnie tylko ale woda potrzebnaOd jutra cieplej więc wszystko ruszy z kopyta
Kasya 11:40, 07 kwi 2017

Milka napisał(a)
Agata

niestety chyba magnolia Lolantha pąki nie otworzy i Genie coś słabo, nie wiem, podmarzły czy co...
No cóż, może za rok będzie lepiej, Genie w sierpniu kwitnienie powtarza, ale wśród liści mniej spektakularne.

dlaczego uwazasz ze nie otworzy ? moje tez w takiej fazie...
Milka 11:42, 07 kwi 2017

lojalna_
Jolu, a u ciebie nic się nie sieje???

pęcherznice Diabolo na pniu nadal do sadzenia w kolejce, ale listki puściły

Bogumiła
Bogusiu, niby kwitnie, niby kolor, ale jakoś tak mizernie idzie, trawy byle jak, perovskie też, bałagan, brak kantów, trawa zaraz po kolana, jakoś w słońcu wszystko lepiej niż teraz

Gobasia
dzięki dlatego jesienią idę w narcyzy, tulipany szczątkowo będę mieć, a jeśli już, to te zwykłe, co rok kwitną
te były bukietowe, na jednej łodydze po 5-7 kwiatów, a teraz są normalne, 1 kwiat

wojtas2101

Jedni narzekają, że za duży ogród, inni za mały, tak to jest
U mnie tez już problem z sadzeniem, ale jednak co sezon coś wypada, coś się starzeje i wpada nowe miejsce

widać startujące hakonki

11:42, 07 kwi 2017
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie śnieg na przemian z deszczem.2 stopnie tylko ale woda potrzebnaOd jutra cieplej więc wszystko ruszy z kopyta

palę w kominku ...bo nie idzie wysiedzieć w domu bez rekawic

forysyja dopiero u mnie rusza ..wyprowadziłam ja jako kulke na pniu juz kilka lat temu i nawet udaje mi sie ja w takim stanie utrzymać ...choc tnę ja dośc czesto bo i tak sie pedy wybijają
Milka 11:43, 07 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)

U nas wieczorem też deszcz i jakby grad, zimno!!!
Jutro u nas deszcz, w sobotę deszcz, niedziela niby bez deszczu, ale Leosia przywiozą, to nic nie podciągnę
Milka 11:44, 07 kwi 2017

Kasya napisał(a)

dlaczego uwazasz ze nie otworzy ? moje tez w takiej fazie...

Bo już widać, że nie hallo z tymi pąkami, wiem, jakie były wiosną ub.r.
Ale tak z magnoliami bywa, raz super, a raz gorzej.
Milka 11:45, 07 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

palę w kominku ...bo nie idzie wysiedzieć w domu bez rekawic

forysyja dopiero u mnie rusza ..wyprowadziłam ja jako kulke na pniu juz kilka lat temu i nawet udaje mi sie ja w takim stanie utrzymać ...choc tnę ja dośc czesto bo i tak sie pedy wybijają

U nas cały czas ogrzewanie chodzi, bo inaczej nos z zimna by mi odpadł
To super prowadzisz forsycję, ja tę jedną mam w kulę, a druga rośnie luzem, jak drzewo. O dziwo nie cięta i kwitnie. Prawda, też w sezonie ze 3 razy ciacham
Milka 11:50, 07 kwi 2017

Kindzia
Masakra, oby u nas tak nie było, bo po magnoliach, będą mieć brązowe kwiaty

Patrycja
Może nie wszystko, ale sporo, z patykami super mi idzie i te rośliny, co ja posadzę, lepiej rosną uważam, niż jak mąż posadzi, mam wrażenie, że za głęboko sadzi, ja dość płytko, bo mniej siły na kopanie dołów

tu dalej mam czyszczenie a wsio idzie!
jak po minie, to co wygrabię, dam na dno donicy, do której mus przesadzić cisy, użyźni na dole

foty szybkie i byle jakie, bo pochmurno i lało, ale nawóz różom dałam.
W gazonach ziemi trzeba dosypać, bo mi żurawki na dół zjechały
Milka 11:56, 07 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Nie narzekaj na pogodę u Was, zobacz u mnie jak w Bukowinie teraz jest...
Siewki orlików trzymaj, R mi wszystkie, oprócz jednego(!!!), wyrwał w ramach sprzątania wiosennego salonowej...: "takie suche patyczki były..."

Tyś na wyjeździe, a my wciąż dachu nie możemy zrobić, bo ciągle pada i ,,fachowcy" nie chcą przyjść
Koło domu mam stos do wywiezienia, ale kontener chcemy zamówić, jak już cały bajzel się zbierze i wiesz, jak mnie ten deszcz wkurza, na Wielkanoc będzie brzydko

Orliki, jak znajdę czas, wykopię i pogrupuję, bo jak mi potem wszystko bujnie, ciężko je będzie znaleźć, ale dam ci, nie martw się, Rysiu za porządnie czyści

Justyna, Gosia, Sebek i inni na buksy narzekają, moje tez łyse, zwłaszcza tam gdzie Elata je zasłaniała, ale patrzę, że po przeciwnej stronie też cos nie hallo..
zabieram Elaty stąd

tu muszę po prawej jaśminowiec wyciąć mocno, bo śliwowiśnia cierpi