Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 10:51, 13 kwi 2017

Ewa777
Wiosna zimna Ewciu, dziś jak ze słodziakiem po ogrodzie chodziłam, zmarzłam, zimny wiatr, mało słońca, deszcz, ale rośliny oczywiście idą
A słodziak już rozrabia, nie słucha się, lata po rabatach, odgryza liście hortkom, bukietowym, więc kwiatków nie będzie....chyba ten sezon za piękny u mnie nie będzie
Co do siewek ciemiernika, wykopuję je i daję w docelowe miejsce w grunt; rok temu tak robiłam i w tym kwitły po 1 lub 2 kwiatkami. W tym roku znowu od groma siewek, jak podrosną, to będę je przenosić.

koło domu mam takie tulipanki, wczoraj im odgryzł kwiatki, zostały liście, te jeszcze się uchowały...

tu już chowam wszystko przed nim

a jak ja chowam, to do dechy się zabrał
Milka 11:07, 13 kwi 2017

mirkaka
dziękuję serdecznie jest już kolorowo, ale zimno.
Mało czasu mam, jak już będzie luz i wykosi się i przytnie, to będzie schludniej, bo teraz busznieokiełznany
Bukszpany prysnę, tylko aura nie sprzyja. Klony miseczniki zaatakowały, mąż Decisem psiknął i nie ma
Wszystkie swoje bukszpany i cisy tylko ręcznie tnę, a mam ich od cholery, więc wiem jak ręce i krzyż boli. U mnie cisy w setkach, w żywopłocie, do tego formowane, kulek nie zliczę, znowu nie pamiętam, żywopłot bukszpanowy tez wielki, jestem w polu z cięciem.

tawuła szara...biała

lilie od Sebcia i biała wyjątkowa piwonia, kwitnie obficie i długo

tak w sezonie wygląda
różni się łodygami i liśćmi od pozostałych

Milka 11:16, 13 kwi 2017

SłonecznyOgród
Daria, czy to Ty pytałaś o trawy z wizytówki ze str.5, tam sa miskanty Morning Light.
Klony, te pryskane, to Golden Globe, szczepione na pniu, mam tam 2 i 2 Scheridan Gold inne.
A trawa to carex szerokolistny variegata. Gatunków sporo, choć teraz mało widać.

klon Golden Globe

klon palmowy Oridono-Nischiki

klon palmowy Garnet

molinie ruszyły, te nowe też ale w innym miejscu mam
tu variegata
Rosa 11:21, 13 kwi 2017

przepiękna wiosna u Ciebie Irenko, wszystko takie dorodne i kolorowe. Psiaki prześmieszne z tym lokowaniem się w plastikowej skrzynce, mus kupić 2 następne . Leo dopiero zacznie psocić, ale jak popatrzy Ci w oczy ..... coś czuję, że wyrośnie na słodkiego drania .
Pogodnych i spokojnych Świąt życzę i zasłużonego odpoczynku .
Milka 11:26, 13 kwi 2017

kasiek napisał(a)
Ależ mordeczki cudowne jak Ty je Kobieto w ryzach utrzymasz? toz to będzie wariactwo po ogrodzie Już mi się micha śmieje jak o tym pomyślę Magnolie wspaniałe, soczysta zieleń i dużo kwiecia - słowem przepis na ogród idealny

Nie wiem Kasiu, bo Leoś już niszczy, normalnie stracha mam, jak ogród przetrwa, ledwo Misia mi z tego wyrosła; wczoraj biedulce drugi raz nogi sparaliżowało, była z pańciem u weta, niby nie ma przyczyny, ale to drugi raz już, a młoda, 2 lata. Znowu zastrzyki, więc małpi cyrk teraz z psiarnią.

Dużo młodych magnolii, więc na ich pokaz ciut czekać trzeba,ale i tak każdy kwiatek cieszy. Do ideału mnie daleko, ale ciesze się nim i takjak będę na emeryturze, będzie idealny

Kasiu kochana, mam newsa, jednak judaszowiec będzie kwitł, pełno pąków, czyli 1 raz od 6 lat

zaczyna Susan

Milka 11:36, 13 kwi 2017

Rosa napisał(a)
przepiękna wiosna u Ciebie Irenko, wszystko takie dorodne i kolorowe. Psiaki prześmieszne z tym lokowaniem się w plastikowej skrzynce, mus kupić 2 następne . Leo dopiero zacznie psocić, ale jak popatrzy Ci w oczy ..... coś czuję, że wyrośnie na słodkiego drania .
Pogodnych i spokojnych Świąt życzę i zasłużonego odpoczynku .

Jesteścieszę się Ewo
odwzajemniam życzenia świąteczne, moje będą w biegu, ale rodzinnie i w domu sajgon będzie, psiak i wnusie, chałupę rozniosą
Powiem, że chyba w sedno trafiłaś, słodki drań
Zimno, ale przyroda i tak idzie w swoim tempie

Blak Tulip zaczyna, Sunrise kończy 1 kwiatkiem

magnolia Piruette zaczyna

szykuje się Soualangeana

Ewa, czemu wątku nie ma??????
Milka 11:49, 13 kwi 2017

Viola
Cieszy mnie bardzo ta wiadomość
Powiem w sekrecie, mam strach w oczach, jak Leoś w ogród rusza, sieje spustoszenie...a jak wyczuł dziurę krecią, masakra, jak rył!

piwonia tuż tuż

Kasya
jak to nie znasz, całe forum nim obdzieliłam, do oddania mam mnóstwojak się zadomowi, nie do zniszczenia, ładny w sezonie, najlepiej ścinac go jesienią;
Genia aktualnie tak
w tle kończąca Wildcat L.

elka_
Elu witaj po przerwie
szaleć jednak szaleje, ale zimno i jak się nią cieszyć pozdrawiam i dzięki
kolejna gwiaździsta kwitnie

wojtas2101
wszystkie chłopaki słodziaki, dopóki ha ha
ruszają azalie japońskie

Milka 12:03, 13 kwi 2017

Kasik
Na razie słodziak, Sonia go ustawia, to ona rządzi tym stadem, wyczuwa że Misia młoda i jej dokucza, ona warczy, boi się nie wie, jak się zachować, nie zna innego psa poza Sonią, a ta ostatnia to juz kilka miała w stadzie, mądra jest

ruszyły magnolie tripetala- parasolowata

Ula
tak, małe fajne, ale już psoci, czytaj ogród dewastuje 2 lata zanim się go ułoży
tulipanów już nie dokupuję, sadziłam tysiące, większość wyginęła, poniszczone przez rewolucje tez, terminatorzy są w małych ilościach, ale są część dopiero odpali

Ja tez lubię to miejsce,

ElżbietaFranka
Czyli Elu to inne, zdrowe odmiany były, teraz jakieś wszystko, jak jednoroczne. Część tych co sadziłam rok temu już wywaliłam, czeka mnie sadzenie czegoś nowego. To w niebieskim, może dam tylko heliotrop, jako wypełniacz.

Milka 12:12, 13 kwi 2017

oglądałam montany,
część w pąkach, dużo ich, a część mimo, że zdrowa, bez pąków, czemu???
nie sfociłam, bo mały za mną lazł

młode na łukach są najdorodniejsze; są tu też inne odmiany, hym jak to się pogodzi...
sadzone rok temu

Rubens na sośnie gigantyczny i ani jednego pąka
zabieram go stamtąd
Milka 12:19, 13 kwi 2017

niebawem pokaz
dereń Florida Rubrum
Kousa ma białe przysadki, on intensywnie różowe
a na murze monatana Mayleen, Frida i Elizabeth, oraz inne późniejsze odmiany

powojnik Stojlik Gold i kolejne w pąkach

wisteria cała w pąkach, jak szyszki wyglądają