A ja to ujmę inaczej.
Można się natyrać w ogrodzie po łokcie i efekty będą żałosne. A wystarczy trochę talentu i wyobraźni i powstanie dzieło, które wszyscy podziwiają .
To tak jak z krawcowymi. Dwóm dajesz ten sam materiał. Jedna uszyje kieckę na każdą okazję, która ujmie 10 kg. Druga wymyśli taki fason, że dołoży jeszcze kg i kiecka nadaje się tylko by skrobać w niej marchewkę.
A co do łuków, Twoje są już spatynowane i wyglądają szlachetnie.
Aniu, bo stale pada, dla roślin jest w miarę ciepło, to rosną jak szalone, naprawdę tak soczyście jest, ale jak były upały, schło mi na potęgę, słoma zamiast trawy, smętnie wisiało, bo nie byłam w stanie podlać, ratowałam, co najważniejsze, ale nic nie wypadło.
Ok, koło zera było, zapomniałam heliotropy schować, ale nie zwiędły, czyli mrozu nie było.
Ojej, masakra z tą pogodą, ludzie czekają i czekają, a tu ciągle zimnica, buziaki Anuś
igła Kleopatry pnie się w górę
Genie też rozchylonego kwiecia nie widziałam
ale kwitnie cały czas obficie
a Black Tulip płatki gubi, też nie otworzyła sie na całość
Sadziliśmy wg nauk Bogdzi, wcześniejsze podejścia na początku przygody z ogrodem, były nieudane.
Mam dość kwaśną ziemię, ale i tak kupuje kwaśną ziemię, mieszam z moją, sadzę płytko, szerokość tak przygotowanej ziemi, jak docelowa korona przyszłego rodka, mniej więcej 1mx1m.
Oj Ewo, z krawcowymi to prawda, kiedyś się szyło ciuchy, pamiętam jak było
Może faktycznie w każdej dziedzinie, ciut szczęścia i talentu jednak trzeba
Dlatego łuki nie odnawiam, są częścią mojej historii
asiak
Asiu, proszę uprzejmie
jak zastosujesz te nauki, rodki będą rosnąć
Hania
A tak ja obsobaczyłam, a ona tak pięknie się odwdzięcza
Sylwia
nic, rośnie sobie
podarowany, widać szczerze
powoli zaczyna powojnik montana Fragrant Spring
on na paulowni, zrobić foto, to ciężko, poszybował 8m, a w całości i na kilkanaście się zakręca
niech i ona w końcu te pąki otworzy, uważam, że to udany duet