Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 10:07, 10 cze 2017

Pola napisał(a)
Ireczko, u mnie róże dopiero zaczynają swój pokaz....twoje obejrzałam cudo ....twój ogród cudny kolorowy dlatego fajnie przesiąść i obejrzeć. U mnie chwaściory też mają się dobrze

Czyli te chwaściory nie każdy ogarnie
brak czasu, a jak wczoraj chciałam robić, to komary cięły niemiłosiernie, ubrana, jak na Sybir, pot mi oczy zalewał, a i tak pogryziona, szczerze...no nie da się nic robić w ogrodzie.
Dziś leje, znowu plany w łeb.
Psy ciągle kleszcze łapią, jednej chyba rumień się robi, zeszło nam z nimi, znowu ogród na końcu
Ale cieszę się, że coś kwitnie, zaraz u Ciebie popatrzę, róże zaraz u wszystkich, mam takie też, które dopiero będą kwitnąć.
Milka 10:16, 10 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Irenko dziękuję, że zechcesz zebrać dla mnie nasionka. W Twoim ogrodzie jestem kilka razy w tygodniu i po porcji Twoich zdjęć zawsze wpadam w kompleksy. Niby jest i u mnie kolorowo, ale jakoś mniej kolorowo niż u Ciebie. Zastanawiam się jaką masz powierzchnię ogrodu, aby porównać z 12 arami mojej działki. Em trawnika broni i nie pozwala poszerzyć rabatek, w sumie ostatnio mój stan zdrowia nie pozwala na więcej prac. Teraz mam obowiązkowe leniuchowanie. Ogródek musi poczekać na lepszy czas...mam nadzieję, że w końcu przyjdzie.

Dorotko, to żaden problem
Jakie kompleksy!, masz pięknie, a ja nie pokazuję swoich chwastów, dziur wykopanych przez psy, zachwaszczonego chodnika i całej stert bałaganu.
Ogród ma 25a. Mój z kolei się cieszy, że ma mniej do koszenia, ale powiem tak, 5 lat temu nie miałam tyle roboty w ogrodzie, nasadziłam od czorta i stale robota, nie wiem czy kiedyś tego znowu nie zmienię i nie zrobię minimalistycznie.
Dużo zdrówka, ono najważniejsze
Milka 10:19, 10 cze 2017

Jana napisał(a)
Irenko co to za odmiana róży ta pomylona? jest piękna wszystko u Ciebie pięknie kwitnie

Jana, nie wiem, miała być Alba na pniu, a jest ta, bezproblemowa, tej zimy nawet liści nie zgubiła, mimo iż było i -20
Milka 10:21, 10 cze 2017

barbara_krajewska napisał(a)

Piwonia jak róża, albo odwrotnie! Jedna mogłaby być drugą.
Cudowna! A jakie jej imię?

Basiu, cudna, wysoka bardzo, nazwy nie mam, dostałam od sąsiadki, u niej 50 lat w ogrodzie rosną.
Milka 10:25, 10 cze 2017

Anabell napisał(a)
Irenko - cofam strony i oglądam, podziwiam każdy zakątek, wszystko urokliwe, dorodne

Piwonie, róże podziw ile pracy wiem, a Ty jeszcze rewolucje robisz
Popieram żywopłocik z bukszpanu, ale kulki też cudo, jeszcze bardziej cenne bo przeszłaś na nich szkołę strzyżenia
Pozdrawiam cieplutko.

Haniu dzięki
Takie jest, nawet za bardzo, zaczął się tworzyć na nowo chaos, znowu trzeba przetrzebić, pewne rośliny zupełnie wywalę.
Kulki mogły by być, gdybym róż tam nie nawtykała i dojść do cięcia masakra, tak naprawdę wszystko poza cedrami powinno byc wysadzone i ułożone na nowo, ale nie mam już ani sił, ani chęci, będzie bałaganiarsko
ściskam serdecznie
Milka 10:29, 10 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Matko i córko...ale dobra, ale busz, ale kolorów!!!!! Cudnie
Moje "dziecko" u Ciebie całkiem nieźle sobie radzi Już czadu daje, za rok będzie jeszcze lepiej i za rok...

Wezmę dla Malkulki, żaden problem przecież!

Całuski

P.S. Czy Ty coś wiesz Irenko ze źródła, że tak powiem, o mojej reklamacji???

Za dużo, za gęsto, nie ma jak plewić, wycinać przekwitłe, po burzy nie poprawione, dziś leje, wczoraj komary, masakra, strach iść na ogród. Psy ciągle kleszcze łapią. Fajnie, że weźmiesz
No można tak z Finką się umówić, może dla niej to będzie wygodniejsze taka propozycja z mojej strony
Gosiek33 10:32, 10 cze 2017

W temacie wrednych kleszczy podobno można sobie pomóc: czeremcha, chrzan, tatarak

a jako odstraszacz ślimaków jaśminowiec
Milka 11:21, 10 cze 2017

Poczytałam
Ale chyba założę psom obroże przeciwkleszczowe, koleżanka jakieś kupiła, super zdają egzamin.
Co ślimaków i jaśminowców, mam całe mury w nich, a slimaków na nich od groma, wywar pewnie i działa, ale na mojej powierzchni, to robota na kilka dni, niemniej dziękuję
gobasia 11:25, 10 cze 2017

Odwiedzam mój ulubiony ogrod ...i serdecznie pozdrawiam sympatyczną właścicielke
Milka 11:29, 10 cze 2017

Gobasiu, dzięki, jak miło