Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 13:26, 12 cze 2017

Agata
To super kochana, pamiętaj aby po przekwitnięciu ciąć, wtedy masz taki dywanik z nich
Wczoraj walczyłam, skubałam rodki, masakra, bo ubrana i komary żarły, poddałam się, no to poszłam plewić, tez się poddałam, generalnie kwitnie, ale nieoplewione, nie wyrabiam się i te komary nie dają.
Bujnie mam, zwłaszcza obecnie z chwaściorami
No i ślimak strasznie atakują, jakaś cholera róże zaczyna atakować i niektóre plamistość dostają, stale coś.
Rozumiem Cię z tym nie wyrabianiem się

Alicja
Alu paskud pełno wszelkiej maści, ale nie ma kiedy ze wszystkim walczyć, bo albo ulewy, albo podlewanie, mam wrażenie że tyram a stoję w miejscu, nie widać efektów.
Na ślimaki będę sypać, jeżówki tez koronkowe, jak Twoje parzydło
Oj dają, zatem trudno, coś jesienią podciągnę, coś będę zmieniać, a za rok nowy sezon
I patrzę na ogród, jako na całość, a nie detale, nie na niedociągnięciabuź

trawiszcza idą w oczach, lilie prawie, liliowce już

sylwia_slomc... 13:30, 12 cze 2017

Milka napisał(a)

Ania, dzięki, lubię ten widok, udane zmiany się dokonały
Wiesz co, gdyby nie ogród, może i byś u nas zamieszkała, bo ja tak sobie dumam, że mnie ogród w tym miejscu trzyma, nie dom
Masz na bank identycznie
ta róża miała byc inna, zrobili pomyłkę, dziś jestem z tego powodu uradowana

Ale cudna wielka
a pachnie?
Milka 13:35, 12 cze 2017

Bardzo
Milka 13:37, 12 cze 2017

kasiek
Dzięki Kasiu, podobny charakter maja nasze ogrody, tylko mój zaniedbany, z powodu braku czasu, choć niby robię stale

Basia
Dzięki kochana chaos w moim ogrodzie, znowu będę porządkować i ograniczać gatunki

ania1110d
dzięki za rewizytę
nad łukami muszę jeszcze popracować, dałam za dużo powojników i róże inaczej posadzić, a 2 wywalić.

pęcherznice uwielbiam, za to jak kwitną, bezproblemowość, za te czerwone koszyczki i liście.
Z 3 na pniu, jedna ma 1 kwiatek, stale je skracam, maja być kulki, trudne zadanie

i tak odbiła z korzenia magnolia Jolanthe
Sunrise stracona, coś zżarło korzenie
koniec z magnoliami
Basilikum 13:40, 12 cze 2017

sielsko czarodziejsko zaniedbania nie widze
za to cudowne kolory i roze
Milka 13:43, 12 cze 2017

Iza, naprawdę jest bajzel, robię non stop, jak mam czas, a i tak nie widać, czyżbym takie ślimacze tempo miała?
Ale kwitnie mi dorodnie
Milka 13:47, 12 cze 2017

Aurelllia
Największa zasługa ziemi,potem nas
Sieje się okrutnie u mnie, to może tez być kłopot, a w tym roku mam taka kolekcję chwastów, jakich nie znałam

Weronika
Jesteś
Ostatnio obejrzałam zdjęcia u Was, ale zmiany, dziś wpadnę ze słowem pisanym
Mam nadzieję, ze jest lepiej niż mówisz

Kindzia
Zazdraszczam, nie wiem czy ja swoje wyskubię wszystkie, gdyby nie komary, jakos by szło. A tak dumam...plewić, czy skubać, ciąć czy skubać, odchwasczać chodnik, czy ciąć i wkoło
Kasik jakies fajne zakupiła, więc i ja poprosiłam mam jakieś spray na kleszcze ale nie działa.

róża Alchymist, rok u mnie
na kolejnym pniu zaraz inna róża da czadu, teraz na drabinie juz trzeba je doczepiać, pnie za podpórki robią
mam kwiaty na górze i na dole
wczoraj gapiłam się, jak płatki lecą

Basilikum 13:52, 12 cze 2017

Milka napisał(a)
Iza, naprawdę jest bajzel, robię non stop, jak mam czas, a i tak nie widać, czyżbym takie ślimacze tempo miała?
Ale kwitnie mi dorodnie

to tak jak u nas, w sobote byla koparka i wyrownalismy teran przed nowo wybudowanym (nie dokonczonym jeszcze) budynkiem na maszyny rolnicze. Troche ladniej sie zrobilo ale jeszzce tyle roboty, ze dwa zycia nie starczy
Milka 13:59, 12 cze 2017

O, to ostro działacie, to konkretne i wielkie zadania, cieszę się z tych zmian
Masz racje, na to co mamy do zrobienia i Wy i my, życia nie starczy
Milka 14:01, 12 cze 2017

Danusia z Liliowego
Czyli mamy podobnie. Ciąć jedno, a te wielkie ścinki zbierać, to jeszcze gorzej, bałagan potem taki.
Tak, te bodziszki są takie ciemne, śliczne, po deszczach ciut je wyłożyło, jak kupę innych roślin, nawet nie poprawiałam jeszcze, zwłaszcza róże.

marzena_p
Dzięki za odwiedziny
Ogród dorodny, ale żeby pokazać w TV, musiałbyby być wypielęgnowany, wstyd, aby całą Polska chwasty oglądała
A tak bez żartów, chyba na to za wcześnie

makadamia
Asiu, niestety nie, jak bujnie Tobie, będzie rozwalone, co sobie zaplanowałaś, będzie cięcie, przesadzanie, usuwanie, trudny dostęp aby niektóre prace ogrodowe wykonać, chyba że u Ciebie będzie inaczej

Mala_Mi
Tak, ten sam czas sadzenia, teraz jak patrzę ile mam skubania, słabo mi, tydzień mi zejdzie, albo i lepiej
No i nic innego w tym czasie nie podciągnę
Już tak dumam, że strawię ten brzydki widok i nie będę skubać, bo nie am jak się tam dostać, no i wysokość...no i komary!
Cieszy mnie, że Ty się cieszysz
Moje już znowu do dzielenia, tylko nikt nie ma ochoty na wykopywanie

miałam oglądać powojnik, a on polazł w górę na dach

zaczyna kolejna, jakaś chorowita, choć urodziwa, nazwę posiałam

rozkręcają się New Dawn