Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:52, 06 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Hortensje ogrodowe u Ciebie już cieszą oczy Ale różnicę widać też w pysznogłówkach. Moje całe zielone i jeszcze nie myślą o kwitnieniu.
O tę Elatę pytam Ciebie za każdym razem jak ją widzę - co znaczy, że bardzo mi się podoba

W tym roku je widać, jeszcze ciut ogrodowych przybędzie, bo dalej mam tylko anabelki i potem limki i mi ginie na tle muru, więc musi być kolor.
Fioletowe pysznogłówki tez mi jeszcze nie kwitną, te różowe szybciej.
Elata fajna, po 4 latach to już ogromna kępa się robi.
Milka 11:53, 06 lip 2017

BasiaLT napisał(a)
O widzę nowy avatarek, ślicznie wyglądasz a jak tam zdrówko?

Dzięki, letni
Jak porobię, to mnie boli, łykam tabletki i jakoś ciągnę.
Milka 11:53, 06 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
A lilie też u mnie siedzą jak zaklęte księżniczki.
Avatarek śliczny - jeszcze nie chwaliłam, ale się zachwycam

Dziś odpowiadam i pewnie już u ciebie kwitną
Dziękuję Ewo
Milka 11:55, 06 lip 2017

violka171 napisał(a)
o matko hortki zniewalająco piękne masz!!!!!!!!!!!!!!
ja kupiłam trzy i pech chyba bo są takie same kolorystycznie
co robisz że mają różne kolory ?zmieniasz je jakoś czy tak same od siebie mają?

Część kupiłam, część rozmnożyłam.
Mam różne odmiany, ale wiem że jest nawóz wybarwiający, to może daj swoim.
Na razie najciemniejszy fiolet u mnie, to h. Renate, czekam na kolejne, co kupiłam przy okazji odwiedzin u Izy.
Milka 11:58, 06 lip 2017

Margarete napisał(a)
uff...nadrobiłam troszke Irenko..
i nie wiem teraz co chwalić najpierw - czy twój nowy ukwiecony avatarek, czy psiaki czy ogród....
A w twoim ogrodzie szał kwiatów i trawy boskie. Hakaone zawsze miałas wielkie i elata aurea u mnie dzieki tobie tez rosnie ) ale gdzie tam moim trawkom do twoich.Fajnie z ta ubiegłoroczna stipą, to nic ze sie rozsiewa - nadaje takiej lekkości rabatom. U mnie tylko jedna kępka przetrwała zimę i ma teraz juz takie puchate ogony, resztę stipy sadziłam z tegorocznego wysiewu od Krysi - to jeszcze niewielka jest.

I lilie masz piekne (ja nie mam ani jednej) i liliowce juz masz(u mnie jeszcze w pakach) i hortensje pełna gęba juz u ciebie kwitną (u mnie dopiero zapowiadaja sie...że będą). Jedyne co mam tak samo jak u ciebie zaawansowane to parukowiec - mimo ego że go przycinam ciagle to cieszy mnie swoimi peruczkami.
Perukowiec u mnie podobnie jak tamaryszek - robi sie wielki i za bardzo dominuje zasłaniając okoliczne tosliny więc tnę a one i tak rosna jak szalone

Małgosiu dziękuję
Ważne, że masz i rośnie, co rok Elata zwiększa masę.
Lilii sporo, ale muszę je pogrupować, tak się wyciągają w niektórych miejscach, że palikować trzeba.
Cięcie rośliny lubią, nie ma co się przejmować, jak trzeba, ciachać
Mnie to czeka cięcia! Na razie o 4.30 idę w ogród, mam czas do 8 i plewię..plewię, wąsy, plewię, i dalej w polu
Milka 12:00, 06 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Córcia do czysta wyplewiła, cenna taka pomoc

I już rozwar kwiatuszek pokazał...moje jeszcze w pąku.

Cenna, ale kawałek zrobiła i miała dość i na razie się nie pali, więc sama walczę, plewię na rabatach, czyszczę chodnik, to coś ciachnę, na wszystko się rzucam, dlatego efekty słabe, a mnie już dłonie bolą
Moje rozwary muszą zmienić miejsce, tak samo bordowa żurawka, bo Susan się tak rozrosła, że ginie to
Milka 12:01, 06 lip 2017

Sebek napisał(a)
Ahhhh te elaty
Porwałbym je jakbym mógł - czerwoną wstążką owiń

Nie mam czerwonej
A porywaj
Milka 12:02, 06 lip 2017

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, dobrze, że chociaż jednego dnia pomoc mieliście. Taaaaki ogród, można się "pochlastać" przy pieleniu! Podziwiam Wasze zaangażowanie w nim!

Haniu, pewnie że dobre choc tyle.
Własnie się chlastam
Gdybym miała czas, byłoby wyplewione, a tak z doskoku to efekt jest jaki jest, roboty u nas nie do obrobienia.
Nie chciałam ogrodu i teraz mam, karę
dzięki kochana
Milka 12:04, 06 lip 2017

ewsyg napisał(a)
Irenko, bardzo urokliwie u ciebie. Twój ogród ma w sobie jakąś magie, której przedtem nie posiadał. Zrób proszę zbliżenie poidełka dla ptaszków, wpadło mi w oko. To chyba jest poidełko dla ptaków ?

Ewo dziękuję
Z latami ogród się zmienił, nabrał patyny, coraz bardziej przemyślane nasadzenia, to od razu lepiej, ale dużo jeszcze przede mną, cieszę się, że widzisz magię
To jest stare poidełko, odpadły ptaszki, więc w pobliżu ustawiłam moje mini figurki, ładniej wygląda.
Jak wyszoruję, sfocę
Milka 12:06, 06 lip 2017

violka171 napisał(a)

Haniu przecież to jak raj,już to Irence powtarzałam ,faktem jest że pracy sporo ale sama zobacz że warto się tak zaangażować,jeszcze zależy jakich ma się sąsiadów,bo ja to już w tym sezonie pogrążona jestem w chwastach

Wkoło mnie, nikt z sisiadów nie ma ogrodu, czyli nic nie robią, chwastów i czego chcesz mam pod dostatkiem...a slimaki u nich raj, więc leza i do mnie
Dziś rano mordowałam cholery.
Ten raj trzeba przetrzebic, mniej gatunków, ale w ilości powtórzenia, pisze sobie listy, jak wyjdzie zobaczymy