Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:09, 06 lip 2017

yolka napisał(a)
Widzę, że liliowiec z falbankami u Ciebie już kwitnie u mnie też już zaczyna.
Hostowa obwódka będzie piękna jak podrosną hosty, już się ładnie zapowiada. Córcię też mam, ale moja nie przygina się do rabatek, dopiero dojrzewa do ogrodu, daję jej czas, ja też tak miałam.

Jolu, wiem z czym się Tobie kojarzą te falbaniaste od razu się śmieję
Jeszcze nie dokończyłam, muszę wykopać kolejne i podzielić, ale latam z inną robotą i czeka. Ważne, że hosty dadzą radę, jak nie podlejesz, bo azalie japońskie mi schły, część padła, w tym fajny rodek miniaturowy.
Moja ten jeden raz na kawałku się wykazała, czekałam na drugi dzień, ale wolała siłownię
Milka 12:13, 06 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Tys zagoniła córkę do pielenia, a ja z braku córki zagniłam koleżankę na wczasach .. 2 dni pieliła wkoło działki... tyle tego było, że nawet nie wyciągnęłam tego dobra, niech się kompostuje pod płotem ..
Mamy raj w którym nie ma czasu nawet zobaczyć, że to raj

Pozamykali nam domy kultury na wakacje i nie ma fitnessu. Stwierdziłam ,że będziemy ćwiczyć przez 2 tygodnie (bo tyle ma instruktorka do wakacji) u mnie na trawniku.. i doszłam do wniosku ćwicząc, że nieba z poziomu trawy nie oglądam nigdy.. z braku czasu. Z żadnego poziomu nie oglądam bo nie wyrabiam czasowo.. jest bieg pomiędzy rabatami i wyliczanka co trzeba robić Z drugiej strony jestem ADHD i to, że mam zawsze co robić jest swego rodzaju terapią Takie myśli nieuczesane..

Cudne masz hakonki, cudne masz hortki.. i ogród nabiera uporządkowanej elegancji.. dorastamy do świadomości ogrodowej widzę w podobnym czasie.. ale jak na siostry przystało.. nie może być inaczej.

Poprosiłam ją i sama się deklarowała, ale potem wolała co innego
To może dobrze, że zamknęli, przynajmniej niebo obejrzałaś
Ja czasami patrzę
Też nie wyrabiam, a chciałoby się mieć zadbane, z innymi pracami stoimy, a miało być w tym roku...hym.
Chyba ogród przestanę pokazywać, bo na forum niektóre ogrodniczki mają tak wycacane, że to wstyd pokazywać swój bajzel
Dokładnie w tym samym czasie znowu myślimy o ograniczeniu gatunków, może zyskają ogrody, będzie elegancja, a dla nas mniej roboty

Milka 12:16, 06 lip 2017

hanka_andrus napisał(a)
Świadomość możliwości ogrodowych jest potrzebna, inaczej można się zapędzić w uliczkę bez wyjścia. Pozdrawiam, i stwierdzam, że również nigdy nie oglądałam nieba z poziomu mojego trawnika, a i trawnik mam nie od dawna. Przedtem to było pielenie warzywnika, na okrągło! a warzywa były od płotu do płotu. Wolę jednak kwiatki!

Hania, jest potrzebna
Trafił mi się duży ogród, jak miałam tylko krzewy, drzewa, hosty i róże i pseudo trawnik, nie było roboty, teraz jej mam od cholery. Już tak myślałam sprzedać, kupić sobie coś małego z mini ogródkiem, ale dla męża, to nie do pomyślenia, nie da się przekonać, mówi nie plew, zostaw te kanciki itd, a przecież w tym elegancja
Masz rację, lepiej kwiatki chyba warzywnika nie zrobię, a jeśli już, to mobilny na kółkach, aby coś swojego
Milka 12:17, 06 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Praca, robota, praca i dalej robota. Ciągle coś trzeba robić aby było ładnie i cieszyć się z tego.
Coś nie normalnego (ja tak mam) cieszę się z tego, że się narobiłam i zrobiłam to co zaplanowałam.

Hania pisze święta słowa.

Idealnie ujęłaś to Elu
Też tak mam, jak wykonam plan
Milka 12:18, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Ależ sobie połaziłam z rana u Ciebie. Co Ty robisz tym trawom, że tak rosną? No przecież ta Twoja hakone i elata to mi serce łamią, cudne są. Hortensje piękne, całe szpalery, teraz mają swój czas, nacieszyłam oczy bo moje znowu bez kwiatów.

Anula, na razie nic im nie robię
Ogrodówki są jednak dość trudne, mrozy im nasze szkodzą i brak wody, jak nie podlane, wiszą mi smętnie
Elata i hakone, to moje ulubienice, szybko ruszają, długo ładne i bezproblemowe
Milka 12:19, 06 lip 2017

jolanka napisał(a)
Na nowym avatarku wygladasz jak nimfa Nadrobilam trochę ale sama pielic muszę

Ha ha, nimfa z nadwagą
Ja pielenie lubię, ale wtedy gdy mam czas i robię sobie niespiesznie
zoja 12:20, 06 lip 2017

Milka napisał(a)

Też nie wyrabiam, a chciałoby się mieć zadbane, z innymi pracami stoimy, a miało być w tym roku...hym.
Chyba ogród przestanę pokazywać, bo na forum niektóre ogrodniczki mają tak wycacane, że to wstyd pokazywać swój bajzel

Co ty za głupoty Irenko piszesz?
'przestane pokazywać' ???? jak tam można!
nie zamykaj furtki do magicznego ogrodu, który stworzyłaś - ja lubię wpadać i patrzeć chwastów i bajzlu nie dostrzegam

Machm
Milka 12:20, 06 lip 2017

Basilikum napisał(a)
a nieby z poziomu trawnika tez nie ogladam. Postawilam w tym celu na trawniku lezanke i udalo mi sie nawet raz na niej usiasc

Irenko super, ze masz pomocnikow
Twoje jezowki u mnie zaczynaja dawac czadu

Szukam w pamięci, gdzie ta leżanka???
Cieszy mnie ta wiadomość, pomocnicy po jednym razie, zapał stracili
Milka 12:23, 06 lip 2017

zoja napisał(a)

Co ty za głupoty Irenko piszesz?
'przestane pokazywać' ???? jak tam można!
nie zamykaj furtki do magicznego ogrodu, który stworzyłaś - ja lubię wpadać i patrzeć chwastów i bajzlu nie dostrzegam

Machm

No można
Wiesz ile mam chwastów??
Dziś robiłam przed pracą, dużo, szybko, ręce mnie bolą, że ledwo na klawiaturze stukam, cięcia żadnego, a się juz prosi wszystko, a u innych kanciki, jak brzytwa, cięcie brzytwa
U mnie dziko, kwiatki za to mam ładne i zdrowe wszystko
Dzięki Zoju, nie ma to jak otucha od innej ogrodniczki
Milka 12:26, 06 lip 2017

abiko napisał(a)
Jej jakie porządki. Jakież Ty masz te hakone piękne A u nas w szkółkach to jakiś pomór na nie.. nie znajdziesz

U nas tez ich nie ma, szukałam. Raz kupiłam, chyba 5 kat temu u Finki i od tamtej pory cały czas je rozmnażam, potem 3 lata temu 1 jakąś kupiłam i tyle.
Z porządków nie cierpię czyszczenia róż, jak te cholery kłują!!!