Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:02, 29 lip 2017

Miłe to, co piszesz Dominiko, ale zaniedbane, przez brak czasu, niemniej rośliny mam w doskonałej kondycji, rośnie wszystko jak na drożdżach
Ale czeka mnie cięcie cisów, bukszpanów, krzewów, plewienie,cięcie róż itd.
Stref odpoczynku mamy bardzo dużo, tak na szybko, to 12 takich miejsc, każde wygodne, każde na inna porę
ElzbietaFranka 12:04, 29 lip 2017

Milus ale te motyle obskakuja te jezowki.
Ktos napisal mi na pw oj w blokowisku mieszkasz a nie na dzialce.
To nie sa te osiedla jakie byly za komuny. Teraz jest tak jak przy prywatnych domach nawet i lepiej. Osiedlami zajmuja sie ogrodnicy a nie ciecie.

Idziesz wiosna to nozdrza szaleja od zapachow, ptakow kazdego gatunku fruwa co nie miara. Bloki kolorowe nie ma szarosci. To przewaznie budynki 3 pietrowe z windami a obok nich elegancko wszystko zagospodarowane zielenia.
Basilikum 12:06, 29 lip 2017

Milka napisał(a)

Aniu, powiem nieskromnie, że naprawdę trawy mam niesamowite, aż się dziwię, no bo nic nie robię
Te niskie, to carex Elata Aurea, mam ich pełno wszędzie

mam bardzo podobne biale jezowki, 'White Swan' sie nazywaja

kocham Twoj busz

W sobote Irenko nie damy rady, bedziemy jechac w sobote i wracac w sobote, w niedziele znow pewnie K zamkniety i ten obok zapomnialam jak sie nazywa
Milka 12:11, 29 lip 2017

W niedzielę mają zamknięte, więc nic nie załatwisz, Szkoda, ale jesteśmy uziemieni w pracy w tygodniu i niestety nie mogę się urwać, chyba że będziecie po 18 u nas, najpierw poszalejecie na zakupach, a potem do nas??
To zwykła jeżówka, z moich siewek, te są niezawodne. Dzięki ci
Milka 12:12, 29 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Milus ale te motyle obskakuja te jezowki.
Ktos napisal mi na pw oj w blokowisku mieszkasz a nie na dzialce.
To nie sa te osiedla jakie byly za komuny. Teraz jest tak jak przy prywatnych domach nawet i lepiej. Osiedlami zajmuja sie ogrodnicy a nie ciecie.

Idziesz wiosna to nozdrza szaleja od zapachow, ptakow kazdego gatunku fruwa co nie miara. Bloki kolorowe nie ma szarosci. To przewaznie budynki 3 pietrowe z windami a obok nich elegancko wszystko zagospodarowane zielenia.

Ela, no jasne że dziś inaczej się buduje i inaczej otoczenie wykańcza, nie ma co porównywac do budowli PRL-u
Piękne miejsce masz
pestka56 12:46, 29 lip 2017

Znowu wsiąkłam po kokardę.

Przepięknie, szczególnie, że trawy masz śliczne. Też mam, ale u mnie inaczej. Większość ma osąbną rabatę wyłącznie trawiastą i odrobiną czosnków i dosadzonymi w tym roku najzwyklejszymi rudbekiami.

Dzięki za przegląd z podpisami. Dla mnie to bardzo cenna wiedza
Anabell 17:16, 29 lip 2017

Irenko pięknie w tym Twoim parku tak kolorowo.
Masę traw masz i nie wiem co w tej chwili gra pierwsze skrzypce, tak wszystkiego dużo.
Pamiętam od początku bukietowe w obwódce bukszpanowej, teraz cudo, jeszcze świeżo wystrzyżone
Zawilce pierwszy raz posadziłam w tygodniu u siebie.
yolka 18:49, 29 lip 2017

Z obrazkami jestem u Ciebie na bieżąco masz slicznie. Tę szerokopasemkową trawę kiedyś miałam, niestety słabo dawała radę nie wiem czy mróz i wiatr czy glina.Jakie Ty masz warunki glebowe, bo że cieplej to wiadomo
Kasya 19:07, 29 lip 2017

dzielzany w tym roku mam i ja ale zółte
pokazywalas gdzies swoja metasekwoje ?
AgnieszkaW 19:25, 29 lip 2017

Irenko, czytam, co masz w ogrodzie i wiesz co? Chyba łatwiej Ci będzie wymienić - czego nie masz, bo masz tyyyle roślin, że tylko wzdychać, a wszystko takie bujne i cudne.

Ps
Jak twoja Miłka?, bo jej nie pokazujesz?