Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 17:15, 28 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Oj, zlituj się Irenko, ja mam robotę do zrobienia i odejść nie mogę od Twoich zdjęć.

A na tym zdjęciu, które Jolanka cytuje, ta wyższa trawka w głębi, to co to?
Może bym taką między różami posadziła.

Kasia, fotki deszczowe
To miskant Morning Light, mam ich bardzo dużo w ogrodzie, bo są śliczne,mam pod cedrami, mam między rozplenicami i w niebieskim zakątku
Urszulla 17:32, 28 lip 2017

Milka napisał(a)

Dziękuję chwastów tam pełno, ale nie da się wejść, limki ogromne - sztuk 8, mam tam jeszcze róże Chopin- sztuk 5, 2 miłorzęby drzewa i irysy, irysy jesienią zabiorę. No i nie wiem skąd pełno siewek jeżówki, dam koleżance, obiecałam.

Buki w miskantach są rewelacyjne
Kasya 18:04, 28 lip 2017

ale sie naoglądałam.... az miło
Basilikum 18:59, 28 lip 2017

Milka napisał(a)
O to super, może uda się wam nas odwiedzić, jak czasu wam staaczy

wybieramy sie do K wiec bedziemy na pewno tuz obik, musimy sie zgadac przed naszym wyjazdem
pestka56 21:16, 28 lip 2017

Muszę kopić te Miskanty. Mam Gracillimusa, ktoremu też nic nie brakuje i kilka innych traw w tym różne miskanty. Morning Ligt bardzo ładny. Ile lat masz tego ze zdjęcia?
Milka 10:29, 29 lip 2017

Kasia, one są piękne, bo...pokrój, wielkość i kolor; liczę że w tym roku zakwitną
Gracki też mam, od 2 lat, są ogromne, aktualnie zarastają wszystko;
miskant ML u mnie 5 lat.
Kilka ujęć na szybko starym aparacikiem
tu je mam, przesadzałąm z innego miejsca, te 2 letnie, ale chyba za dużo tu traw dałam, tłok się zrobił
i na wprost rabata, gdzie 5 -letnie

połączone z rozplenicą Black Beuty

w innych miejscach nie sfociłam, mąż już mnie gonił

a to miskanty Gracilimus i Dronning Ingrid, na dodatek mam tam kilka rozplenic Black Beuty
czeka mnie rozsadzanie, za gęsto i za dużo tam wszytskiego
Milka 10:35, 29 lip 2017

dalej gracki
na tej rabacie mam 3 ogromne drzewa, daglezja, sosna czarna i jodła kalifornijska, 6 azalii wielkokwiatowych, 8 róż, 2 piwonie, hebe, albizję, stożki i kulki bukszpanowe, cisy stozki i kulki, bodziszki, liliowce, trawy carex elata,i czort wie co jeszcze
no odętka teżjałowiec w kulki cięty

anabuko1 10:39, 29 lip 2017

Ach te trawy to masz imponujące.Aż się chce je mieć .
Te niskie na obwódce bardzo mi sie podobały
Milka 10:39, 29 lip 2017

Basilikum napisał(a)

wybieramy sie do K wiec bedziemy na pewno tuz obik, musimy sie zgadac przed naszym wyjazdem

Koniecznie, ale w grę wchodzi sobota i niedziela, czyli szybciej sobota, jeśli na zakupy, jak będę z Wami na zakupach, dostaniecie duży upust

fajnie łuki mi zarosły powojnikami, ale zastanawiam się czy nie przesadziłam z ilością, choc mam tu kwitnące wiosną montany, latem Summer Snow Sweet Summer, no i jesienne

dziś mało nie padłam, na pomidorach znalazłam stonkę, 2 sztuki ubiłam, wyżarły liście

hortensje Grndiflora są cudne, kwiaty ogromne, moje dopiero rok, za 2 lata juz będą giganty, mam tylko problem z psami, włażą i łamią, wyrywają gałązki, tzn Leoś!!!
i dziwnie w tym roku kwitną hortensje, najpierw od dołu, gdy górą dopiero pąki zaczyna być widać

AsiaK_Z 10:41, 29 lip 2017

Ulalaaaa, to chyba muszę wykopać kilka ML jak one takie wielgachne rosną póki co są tycie, ale kiedyś w końcu urosną

Ściskam mocno Irciu